Demokrat Zafer

Albaraka Türk’ün, Çocuklarımıza Kodlama Öğretiyoruz Projesi İlk Mezunlarını Verdi!

Albaraka Türk tarafından düzenlenen Çocuklarımıza Kodlama Öğretiyoruz Projesi ilk mezunlarını verdi. On iki haftalık program sonunda Kodlama Eğitimlerini başarıyla tamamlayan çocuklara sertifika ve hediyeleri takdim edildi.

2 Şubat 2022’de başlayan kodlama eğitimlerinde çocuklara; problem çözme, algoritmalar, akış şemaları, değişkenler, kontrol yapıları, koşullu eylemler, döngüler gibi konuları kapsayan dersler verildi. Çocuklar; üçü kurum içinden, beşi Albarakatech Global’den olmak üzere, toplamda sekiz eğitmen tarafından müfredatı hazırlanan eğitim programıyla oyunlar ve animasyonlar hazırlayarak Kodlamaya eğlenceli bir giriş yaptı. On iki hafta süren eğitimlere etkin bir şekilde katılım sağlayan çocuklara sertifikaları Genel Müdür Malek Khodr Temsah, Genel Müdür Yardımcıları, direktörler ve birim müdürlerinin katılım gösterdiği bir takdim programında verildi.

“Ülkemize, çocuklarımıza ve geleceğimize karşı sorumluluklarımızı yerine getirdiğimiz için çok mutluyum”

Projenin ilk mezunlarını vermesine ilişkin görüşlerini paylaşan Albaraka Türk Genel Müdür Yardımcısı Süleyman Çelik “Albaraka Türk olarak, aile olmanın gereksinimlerini karşılamaya her zaman gayret ettik ve etmeye de devam edeceğiz. Bu gereksinimlerden bir tanesi de şüphesiz ki çocuklarımıza yönelik yapacağımız yatırımlardır. Düzenleyeceğimiz eğitim programları da yatırımların ana omurgasını oluşturuyor. Burada temel hedefimiz, çocuklarımızı geleceğe iyi bir şekilde hazırlamak. Bu kapsamda da Eğitim ve Kariyer Yönetimi Müdürlüğü’müz nitelikli bir Kodlama Eğitimi hazırladı. Böylece çocuklarımıza yönelik olan projelerimize güzel bir başlangıç yapmış olduk. Ben süreçte emeği geçen çalışma arkadaşlarımı ve eğitimi başarıyla tamamlayan sevgili çocuklarımızı tebrik ediyorum. Ayrıca; ülkemize, çocuklarımıza ve geleceğimize karşı sorumluluklarımızı yerine getirdiğimiz için çok mutlu olduğumu belirtmek istiyorum.” dedi.

Amaç, çocuklara çağı yakalayacak yetkinlikler kazandırmak

Albaraka Türk Eğitim ve Kariyer Yönetimi Müdürlüğü’nün yürüttüğü, banka çalışanlarının çocuklarını kapsayan proje; çocukların gelişimini desteklemeyi, geleceğe daha iyi hazırlanmalarını sağlamayı ve çağı yakalayacak yetkinlikler kazandırmayı amaçlıyor. Çocuklarımıza Kodlama Öğretiyoruz Projesi, gelecek dönemde de bu tür projelerin hayata geçirilmesi için bir örnek oluşturması yönüyle de büyük bir önem taşıyor. Albaraka Türk, eğitim projelerine gelecek dönemde de devam etmeyi planlıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ