Demokrat Zafer

Yer neden verilmedi dernek ile ilgili bir çekinceniz mi var?

Osmangazi’de “Şahin” İYİ Parti Osmangazi Belediye Meclis Üyesi ve Gurup Sözcüsü Büşra Şahin;

“Osmangazi Belediyesi Yenikent Mahallesinde bulunan Sahipsiz Hayvan Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’nin kapatılması ile ilgili duyumlar alıyoruz Başkanım. İsmetiye’de yapılacak yeni yerden dolayı mevcut yerin kapanacağı söylentileri ile ilgili meclisi bilgilendirir misiniz? Sahipsiz hayvanlar için geniş ve çok daha fazla alana ihtiyaç varken kullanımda olan yerlerin kapatılması söz konusu bile olmamalı başkanım.

Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2 Temmuz’da Bursa ziyareti için 1326 Panorama Fetih Müzesi’nde Ak Parti mahalle başkanlarına yemekli bir organizasyona ev sahipliği yaptığınız. Bununla ilgili olarak ilçe başkanımız Dr. Mehmet Hasanoğlu’nun yerel ve ulusal basın aracılığıyla sizlere sorular sorumuştu. Bu sorulara bir cevap alamadığımız için bir kez de meclis gündeminde sormak isteriz;
Yemekli organizasyonun maliyeti Osmangazi Belediyesi tarafından mı ödendi?
Şayet belediye bütçesinden ödendiyse ne kadar bir ödeme yapıldı?
Kul hakkı yiyendiğini düşünüyor musunuz?
Beytülmalın nasıl yönetilmesi gerektiğini hatırlatmamıza gerek var mı? Zira 1 milyona yaklaşan nüfusuyla hemşehrilerimizin hakkını partilerinize harcamanız ben yaptım oldu yönetimi anlayışından başka bir şey değil.

Başkanım gündem dışı olarak bilginize başvurmak ve bazı sorularımızın cevaplanmasını istediğimiz bir konu da sizlerin de daha önce şube başkanlığını yaptığınız Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Merkezinin İlçe Başkanlığımıza 14 Haziran 2022 tarihinde gönderdiği bir yazısı var.
Bu arada başlığına baktığımızda aynı yazının meclisimizde grubu bulunan tüm siyasi partilere gittiğini de görüyoruz.
Başkanım yazının içeriğinde kamu yararına çalışan dernek olarak Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneğine, Osmangazi Belediye Meclisinin 05.09.2018 tarih ve 575 numaralı kararı ile “Soğanlı Mah. 10327 ada 1 parsel kuzeyinde bulunan sosyokültürel tesis alanının, kamu yararına sosyal ve kültürel faaliyetlerde kullanılmak üzere, yeni imar yasasına göre inşaat ruhsatı alarak söz konusu yerde inşaat yapılmasına izin verilmesinin ve Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği’ne 500,- TL. aylık bedel ile 25 yıllığına tahsis edilmesinin, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 18/e ve 75/d maddesine istinaden uygun olduğuna, Belediye Meclisinin 05.09.2018 günlü olağan toplantısında mevcudun oybirliği ile karar verildi” ğini görüyoruz,
Yine yazı içeriğine göre hem Bursa Şubesinin Genel Kurulunda, hem de Genel Başkan Av. Necmettin Hüseyin Adaletoğlu’nun sizi ziyaret etmesi ile sözlü olarak Şubat 2020 tarihinde, en son olarak da 29.06.2021 tarih ve 56115 evrak takip numarası ile yazılı olarak yerin kendilerine tahsis edilmesini talep ettiklerini ama cevap dahi alamadıklarını 4 partinin grup başkanlıklarına yazdıkları yazıdan öğrenmiş bulunmaktayız.
Ayrıca gelen yazıda;
1 – Neden halen yerin taraflarına verilmediği konusunda bilgilendirilmelerini,
2- Tahsisatı bahse konu yerle ilgili tahsisatın iptaline ilişkin başkaca bir karar verilip verilmediğinin bilgisinin de taraflarına verilmesini,
3- Tahsisatı halen taraflarına ait ise de yerin teslimi yönünde neden cevap verilmediğinin ve teslime ilişkin hangi engelin bulunduğunun belediye meclisinde gündeme alınarak ve görüşülerek yeniden karara bağlanması gerekli olup olmadığı konusunda yukarıda izah edilen konuda tarafımızın ivedi şekilde bilgilendirilmesini saygı ile talep ederiz.” Diyerek meclis üyelerinden destek istemişler.
Bu konu nedir başkanım, yer neden verilmedi dernek ile ilgili bir çekinceniz mi var?
Başka bir kuruma tahsis edilmiş ise bunun için mevcut olan meclis kararı varken nasıl bir tahsis sağlandı?
Bu konular hakkında tarafımıza ve diğer tüm parti gruplarına gelen yazıya istinaden meclisin bilgilendirilmesini talep ediyoruz.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ