Demokrat Zafer

29. YILINDA SİVAS KATLİAMINI UNUTMADIK! UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ!

2 Temmuz 1993 tarihinde gerici güruhların Sivas’ta Madımak Otelinde diri diri yaktığı demokrat, toplumcu yazar ve ozanlarımızı sevgiyle, saygıyla anıyoruz. Onları unutmadık, unutturmayacağız.

BURSA- 2 Temmuz 1993’te yaşanan Sivas katliamının 29. yılında TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şube Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet İhsan Taşkınsel tarafından yazılı basın açıklaması yapıldı. Taşkınsel tarafından yapılan açıklama şöyle:

1993 yılındaki Sivas katliamı, geçmişten bu yanaki birçok gerici faşist katliam zincirininin önemli bir halkasıdır. Ülkemizin aydınlık beyinlerini tekbirler ve “Şeriat isteriz” sloganları eşliğinde Madımak’ta diri diri yakan gericiliğin katliam sicili, 1930 yılındaki Menemen-Kubilay olayından 1969 yılında İstanbul’daki Kanlı Pazar’a, 1978 yılındaki Maraş katliamına, 2015 yılındaki Ankara Garı katliamına, 2017 yılı başındaki Reina katliamına dek uzanmaktadır. Gerici faşist güçler, toplu katliamlar yanı sıra birçok aydınımızı da öldürmüştür. 1950’lerden itibaren ABD-CIA ve onların yerli işbirlikçileri olan gerici iktidarların çok özel destekleriyle beslenen siyasal İslamcı gericilik laikliğin başlıca düşmanı olmuş, toplumun aydınlanma kanalları ile toplumsal muhalefetin önünün terörle kesilmesi için özel olarak kullanılmıştır.

Bugün laiklik büyük ölçüde tasfiye edilmiş, şeriatçı güçler açıkça boy gösterir olmuş, mezhepçilik ve tarikatçılık güçlenmiştir. Ancak toplumdaki laiklik savunucusu güçlü ilerici damarlar kurutulamamıştır. İlerici güçlerin aydınlık Türkiye mücadelesi kararlılıkla sürmektedir.

Biliyoruz ki, din-mezhep, inanma inanmama veya etnik köken farklılıklarını körükleyerek halk arasında düşmanlık tohumları ekmek, sömürü ve baskı düzeninin sürekliliğini sağlamak için başvurulan daimi bir politikadır. Bu nedenle günümüz Türkiye’sinde aydınlanma, laiklik, eşitlik, demokrasi ve adalet mücadelesi her zamankinden daha fazla önem taşımaktadır.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Bursa Şubesi olarak, Sivas katliamını ve ilerici güçlere yönelik tüm katliam ve cinayetleri lanetliyoruz. Odamız demokratik, laik, emeğin ve bilimin aydınlattığı başka bir Türkiye mücadelesine kararlılıkla devam edecektir.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ