Demokrat Zafer

Weltew Home’un Mega Fabrika Yatırımına Platin Bayi Ziyareti

150 bin metrekare açık, 100 bin metre kare kapalı olmak üzere toplamda 250 bin metre karelik üretim merkezi ile mobilya sektörünün en büyük 5 tesisinden birini hayata geçirecek olan Weltew Home’un, inşası devam eden mega fabrika yatırımına Türkiye’nin farklı illerinden gelen platin bayiler ziyarette bulundular.

Yurt içinde ve yurt dışında mağazalaşmaya hız kesmeden devam eden, İnegöl’ün mobilya ihracatında son yılın rekortmeni konumunda olan Weltew Home, yatırımlarını büyütüyor.

Üretim kapasitesini yıllık 160 bin 500 adete çıkartacak

Weltew Home bugün yıllık 26 bin 900 panel, 22 bin 800 koltuk, bin 830 baza, 31 bin yatak üretirken, yapımı devam mega fabrika yatırımı tamamlandığında kapasitesini yüzde 50 oranında arttırmayı hedefliyor. Firma böylece yılda 52 bin 500 adet panel üretimi ile 44 bin 500 koltuk, 3 bin 500 baza ve 60 bin yatak üretimi sağlayacak.

Türkiye’nin dört bir yanından gelen platin bayilerini ağırladı

2022 yılının başında lanse ettiği yeni yatırımıyla yatak sektöründe bende varım diyen ve yüzde 35’lik pay alma hedefiyle üretimlerine hızla devam eden Weltew, son olarak Türkiye genelinde yer alan Platin bayilerini İnegöl’de ağırladı. İki gün boyunca devam eden ziyaret kapsamında bayilere Pazarlama İletişimi ve Yönetim Danışmanı Can Çağdaş’ın montörlüğünde bir eğitim semineri de düzenlendi. Firmanın mevcut fabrikasını da gezen bayiler üretimin her aşamasını da yakından izlediler. Weltew Home’un yılsonu hedeflerinin konuşulduğu ve istişare görüşmeleri de yapılan toplantılar oldukça verimli geçti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Weltew Home Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, “İnegöl’ün ihracat rekortmeni olan markamızla Türk mobilyası dünyanın her noktasına taşıma gayretimizle aralıksız olarak çalışmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda temellerini atmış olduğumuz fabrika yatırımımızın sevincini bugün bayilerimizle de paylaşmanın gururunu yaşıyoruz. Çünkü firmamız için yaptığımız her yatırımın sektörümüze ve ülke ekonomisine büyük katkı sağladığının farkındayız. Ve firma olarak her noktada bayilerimizin gücünü de yanımıza alarak ilerlemeyi sürdüreceğiz” dedi

Mustafa Balcı ayrıca, “Biz katma değeri yüksek olan mobilya ürününü yurt dışına ihraç ederek bölgemize de değer katıyoruz. Bugün hem kaliteli ve hem de gözde trendlerle üretilen mobilya ürünlerimizi dünyanın birçok ülkesinde kullanıcılarımızla buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Mega fabrika yatırımımız sayesinde daha fazla ürünü daha fazla kullanıcı ile buluşturacağız. Otomasyon ve seri üretimdeki teknoloji yatırımlarımızla üretim gücümüzü arttırırken, hızlı ve çalışan dostu bir üretim anlayışına ivme katacağız” diye ifade etti.

Firma olarak istihdam konusu da çok hassas olduğumuz bir başka noktadır diye belirten Weltew Home Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Balcı, fabrika yatırımımız tamamlandığında mevcut 630 olan çalışan sayımızı da 1150 kişiye çıkartmayı hedefliyoruz. Yeni bayi açılışlarımızla da istihdama katkı sağlamaya devam edeceğiz” diyerek sözlerini noktaladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ