Demokrat Zafer

TİP-1 DİYABET MAALESEF 14 YAŞINDA SONA ERMİYOR. 18 YAŞINA ÇIKARILMALI

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın’ın yaklaşık bir senedir Tip-1 diyabetli çocuklar için mücadelesini verdiği sensörlerin geri ödeme kapsamına alınması konusunda 0-14 yaş arası çocuklar için müjdeli haber geldi. Aydın, “Sensörlerin bedeli Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından ödenecek. Teşekkür ediyoruz ancak Tip-1 diyabet maalesef 14 yaşında sona ermiyor. Bu en azından 18 yaşına çıkarılmalı” dedi.

Yaklaşık bir yıl önce Tip-1 diyabetli çocukları hastanede ziyaretinin ardından, sensör ve pompaların geri ödeme kapsamına alınması için büyük bir mücadele veren, defalarca Meclis kürsüsünden konuyu dile getiren, Çalışma ve Sosyal Güvelik Bakanı Vedat Bilgin’e konuyu anlatan ve son olarak da Tip-1 diyabetli çocukların aileleriyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu buluşturan Erkan Aydın’ın çabaları sonuç verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 0-14 yaş arası çocuklara sensör desteği verileceğini söyledi.

Bu kararın açıklanmasının ardından çok sayıda teşekkür telefonu ve sosyla medya mesajı aldığını söyleyen Erkan Aydın, çocuklarımız için mücadele edeceğini ve her zaman yanlarında olmaya devam edeceğini kaydetti.

Aydın şunları söyledi:

“Türkiye’de yaklaşık 20 bin Tip-1 diyabetli çocuğumuz var. Maalesef günde 7-8 defa vücutlarını delerek kan şekerlerini ölçmek zorunda kalıyorlardı. Yaklaşık bir yıldır bu acılarına son vermek için verdiğimiz çaba en son Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun da konuya dikkat çekmesiyle büyük oranda son buldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Ancak Tip-1 diyabet maalesef 14 yaşında sona ermiyor. Bu en azından 18 yaşına çıkarılmalı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ