Demokrat Zafer

Sığınmacılar beka sorunudur

2011’de başlayan Suriye iç savaşından bu yana geçen zamanda Türkiye, açıklanan resmi rakamlara göre 4 milyondan fazla sığınmacıya ev sahipliği yapıyor. 11 yıldır devam eden bu durumun büyük bir beka sorunu olduğuna işaret eden Mavi Vatan disiplinin mimari emekli Amiral Cihat Yaycı’ya Zafer Partisi Bursa İl Başkanı Adem Şimşek destek verdi. Başkan Şimşek, sığınmacıların mühendislik çalışması olan bir proje olduğunu ifade etti.

Emekli Amiral Yaycı ve Zafer Partisi Bursa İl Başkanı Şimşek: Sığınmacılar beka sorunudur (ÖZEL HABER)

ERCAN ÇALIŞIR / BURSADA BUGÜN

Zafer Partisi Bursa İl Başkanı Adem Şimşek ve Emekli Amiral Cihat Yaycı, sığınmacıların beka sorunu olduğunu ifade etti.

Emekli Amiral Cihat Yaycı, “FETÖ ve sığınmacılar iki büyük beka sorunudur. Devletin ve milletin ulus devlet yapısını ve demografik yapısını bozan bir durumdur. BM’ye göre dünyada kayıtlı sığınmacıların yüzde 20’si Türkiye’dedir. Kayıtsız olanlarda bir o kadar vardır” dedi.

BİR AN ÖNCE GÖNDERİLMELERİ LAZIM 

Amiral Cihat Yaycı, “Bu sığınmacıların bir an önce ülkelerine gönderilmesi lazım. Gönderilene kadar ise kamplarda yaşamaları lazım. Sosyal ve ekonomik düzenimizi bozmamaları için bu gereklidir. Açık kapı politikası ile kimlik belirtmeden, GBT yapılmadan isim- soyisim vererek ülkeye girebiliyorsunuz. Hükümetin beyanlarından 1 milyona yakın sığınmacı ülkesine gönderildiğini duyuyoruz. Ülkemizde ise 5 milyon sığınmacı daha olduğu söyleniyor” diye konuştu.

TÜRKİYE ÇOK TEHLİKELİ BİR YOLDA

Türk kimliği verilen sığınmacılar olduğu söyleniyor diyen Yaycı, “Eğer böyle bir şey varsa Türkiye çok tehlikeli bir yola ilerliyor demektir. Dünyada ki örneklere bakılınca kimlik alan sığınmacılar ilk seçimde iktidara oy veriyorlar. İkinci seçimde ise kendi kurdukları partiye oy veriyor ve yeni bir çıban başı doğuyor. Açıklanan rakamlar düşük sayıda olduğu şeklinde. Ben açıklanan sayıya güveniyorum. İdlib, Afrin gibi kurtarılan yerlere ciddi bir geri dönüş var. Fakat geri dönenler Türkmen ağırlıklı. Zaten kamplarda kalanlar da Türkmenlerdir. Sorun Araplarda” ifadelerini kullandı.

OSMANLI ROMANYA’YA SÜRÜYORDU

Yaycı, “Osmanlı’da karışıklık çıkaran Suriyeli Arapların nifak ve fesat oluşturup İngilizlerle işbirliği yaptıklarının kayıtları var. Ve Osmanlı bu insanları Romanya’ya sürgüne gönderiyordu. O yüzden geçmişten ders almak ve bu soruna dikkat etmek gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

HEM EKONOMİK HEM DE BEKA SORUNU

Sığınmacı sorununun ekonomik olduğu gibi beka açısından da büyük bir sorun olduğuna işaret eden Zafer Partisi Bursa İl Başkanı Adem Şimşek, “En büyük krizlerden birisi sığınmacı sorunudur. Bunun ekonomik anlamda ve beka anlamında bir mühendislik projesi olduğunu argümanlarla ortaya koyduk. Hayat, Kilis gibi illerde İl başkanlarımız demografik yapının hızla değiştiğini bizlere ilettiler. Bu zaten aşikar bir durum. Bir çok yerde türk oranı ile yabancı oranı yer değiştirmiş durumda. Projenin amacı güneydoğu illerimizde demografik yapıyı değiştirmek suretiyle karışıklık çıkarmaktır” ifadelerinde bulundu.

BURSA’DA BAZI MAHALLELERDE GETTOLAŞMA VAR

Bursa özelinde sığınmacı sorununun boyutunu anlatan Şimşek, “Bursa’da ise en son Ataevler metro istasyonunda bir kızımıza yabancı uyruklu şahsın taciz olayı oldu. Yaz aylarında bunların fazlalaşacağı korkusunu yaşıyoruz. Hukuki olarakta bu kızımızın yanında olduk. Yabancı kalabalık yoğun bölgelerden biriyiz. Bursa konum, iş ve yaşam alanları açısından bakılınca önemli bir yer. Çarşamba mahallesi gibi bir kaç mahallede gettolaşma durumları var” şeklinde konuştu.

SIĞINMACILARA DOSTANE YAKLAŞIYORUZ 

Suriye’deki savaş ortamının insanların Türkiye’ye gelmesi için oluşturulduğunu belirten Şimşek,  “Biz üzerimize düşeni fazlasıyla yaptık. Şu an o topraklarda savaş veya bombalama durumu yok. Alan fotoğraflaması yapılıyor. Bu konuda partimizde eski devlet bakanımızın önderliğinde Dış İşleri Bakanımız ile çalışmalarımız var. Biz kendi vatanlarına dönmeleri için uğraşıyoruz. Biz onlara dostane yaklaşım sergiliyoruz” ifadelerini kullandı.

MÜHENDİSLİK ÇALIŞMASI OLAN BİR PROJE

Başkan Şimşek mühendislik çalışması olarak nitelediği durumu açıkladı. Şimşek, “PKK devleti kurulmaya çalışılan Suriye, Irak ve İran  tarafında ki sınır bölge var. Orada yaşanacak bir karışıklıkta bir desteğin verileceği ortadadır. Bu yüzden mühendislik çalışması olan bir proje olduğunu ifade ediyoruz” diye belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ