Demokrat Zafer

SADIK USTA’NIN MASAL DÜNYASININ KAPILARINI ARALAYAN KİTABI “ÜTOPYA ve MASALBİLİM”E KAFKA KİTAP’TAN YENİ EDİSYON!

Türkiye’nin en sevilen düşünürü Sadık Usta’nın Ütopya ve Masalbilim – Binbir Gece Masalları adlı kitabı, Kafka Kitap logolu ve yeni kapak tasarımlı baskısıyla yeniden raflarda yerini aldı. Kitabın ilk yarısında Binbir Gece Masalları’nın keşfine ve masalların tarihsel kökenine derinlemesine bir bakış sunan Usta, ikinci bölümde ise kendi çevirdiği sekiz örnek üzerinden bu kadim masallarda ütopyanın izini sürüyor, tarihsel ve toplumsal işlevlerini inceliyor.

Kafka Kitap, tarihçi, yazar ve çevirmen Sadık Usta’nın Dünyayı Değiştiren Düşünürler adlı kapsamlı felsefe tarihi serisinin ve Şüphenin Tarihi – Felsefeye Giriş adlı kitabının ardından, Ütopya ve Masalbilim – Binbir Gece Masalları adlı kitabının yeni edisyonunu yayımladı.

Yüzyıllar önce anlatılmış masalları bugün hâlâ sevmemizin, aynı şevkle okumamızın sebebi nedir? Çünkü onlar bize, unutulmaya yüz tutan eski “demokratik” geleneklerimizi hatırlatır. Çünkü gerçek hayatta adil ve dürüst olanın zalim ve dürüst olmayanı yere çalmasından hoşlanırız. Çünkü masallar dünyasının insan-doğa uyumuna hasretiz.

Ütopya ve Masalbilim’de, dünya çapında pek çok büyük yazara ilham olmuş, anlatıldığı günden bu yana etkileyici tonunu yitirmemiş Binbir Gece Masalları Sadık Usta’nın dimağında damıtılarak bambaşka bir forma bürünüyor. Masalları ve ütopyaları yan yana getirip Batı’nın Doğu yaratıcılığına duyduğu ilginin temellerini öğrendikten sonra, Sadık Usta çevirisiyle ikinci bölümdeki yerlerini alan masalları yeni bir merakla okumamak mümkün değil.

Sadık Usta’nın Ütopya ve Masalbilim – Binbir Gece Masalları adlı kitabı, Kafka Kitap logosuyla raflarda ve internet satış sitelerinde!

SADIK USTA HAKKINDA

1960 yılında Kahramanmaraş’ta doğan Sadık Usta, on altı yıl Almanya’da yaşadı. Stuttgart Üniversitesi ve Frankfurt Goethe Üniversitesi’nde (Tarih ve Siyasal Bilimler) okudu. 2003 yılında Londra’da İngilizce öğrenmek üzere dokuz ay kaldı. 2012’de Goethe Üniversitesi’nde Ütopya ve Devrim, Türkiye’de Modernleşme Hamleleri (1908-1938) başlıklı master tezini verdi.

Bilgi için:         kafkakitap.com

twitter.com/kafkayayinevi

facebook.com/KafkaYayinevi

instagram.com/kafkayayinevi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ