Demokrat Zafer

PELİN KARAHAN, KORHAN HERDURAN ve SELÇUK AYDEMİR MİLLİYET SANAT İÇİN KONUŞTU…”‘ŞAŞIRT BENİ’, FERHAN ABİ’NİN ÜVEY OYUNU”

İlk kez bir tiyatro metni kaleme alıp yöneten Selçuk Aydemir ve oyuncuları Pelin Karahan ile Korhan Herduran, “Şaşırt Beni” oyununu konuşmak için Milliyet Sanat’ın Haziran 2022 sayısında Seyhan Akıncı’yla bir araya geldiler. Selçuk Aydemir, yazmaya başlamasında ve bir oyun yazmasında Ferhan Şensoy’un nasıl bir rol oynadığını okurlarla paylaşıyor. Hem bir tiyatro oyununda hem de bir komedide ilk kez rol alan güzel oyuncu Pelin Karahan başta cesaret edemese de şimdi oyuna dahil olmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederken Korhan Herduran ise oyundaki samimiyetin ve absürtlüklerin seyirciyi eğlendirdiğin söylüyor.

Selçuk Aydemir’in yazıp yönettiği ilk tiyatro oyunu “Şaşırt Beni”, arkadaşı tarafından dolandırılan genç bir yönetmenin ondan intikam almak için çıktığı yolda başından geçenleri oldukça absürt ve yer yer gerçeküstü öğelerle anlatıyor. Üstelik oyun içinde oyunla izleyiciyi hem sürekli güldürüyor hem de söylediklerinin cesaretiyle gerçekten şaşırtıyor. Sezonun dikkat çekici işlerinden biri olan oyunda Pelin Karahan, Çağdaş Onur Öztürk, Murat Akkoyunlu, Tuna Kırlı, Yasemin Baştan, Barış Yıldız, Korhan Herduran ve Adem Türker birlikte rol alıyor.

“Bir oyun yapıyorsam bu tabii ki Ferhan Şensoy etkisinden ötürü.”

“Oyunun çıkış noktası insanları iki saatliğine gerçek hayattan kopartmak ve gündelik dertlerini unutturmaktı,” diyen Selçuk Aydemir, yazmaya başlama sebebinin Ferhan Şensoy olduğunu bir anıyla anlatıyor ve ekliyor: “İlk romanımın başına ‘Ferhan Abi, bu senin üvey kitabın,’ diye yazmıştım. Bu oyun da Ferhan Abi’nin üvey oyunu. İzletebilmek nasip olmadı ama eğer bir oyun yapıyorsam bu tabii ki Ferhan Şensoy etkisinden ötürü.”

“Mesleğimden hiç bu kadar keyif almadım.”

Teksti okuduğunda çok güldüğünü söyleyen güzel oyuncu Pelin Karahan, “Şaşırt Beni”nin hem bir tiyatro oyunu hem de komedi projesi olması nedeniyle kendisi için büyük bir “ilk” olduğunu anlatıyor. İlk başta korktuğunu söyleyen Karahan “Selçuk Hoca’nın cesareti beni çok cesaretlendirdi. Başkası bana güvendiğinde benim de kendime güvenmem gerektiğini düşündüm. İyi ki de olmuş. Bu ekipte olmasaydım, bu işi yapmasaydım çok aklım kalırdı. Komedi bende başka bir kapı açtı oyunculukta. Daha tutuktum, beni açtı,” diyor ve ekliyor: “Mesleğimden hiç bu kadar keyif almadım.”

“Gördüğü şeyin tuhaflığı seyirciyi eğlendiriyor.”

Komedinin sevilen ismi Korhan Herduran ise “Şaşırt Beni”yi “Hayatın içindekileri bir tık abartarak anlatıyoruz, bu da absürt geliyor insanlara. Belki bu samimiyet ve insanın kendi hâlini direkt olarak orada görüyor olması ve gördüğü şeyin tuhaflığı seyirciyi eğlendiriyor,” diye anlatıyor.

Seyhan Akıncı’nın Selçuk Aydemir, Pelin Karahan ve Korhan Herduran’la gerçekleştirdiği röportajın tamamı Milliyet Sanat’ın Haziran 2022 sayısında…

Kitabevlerinde, marketlerde, Getir’de ve dijital uygulamalarda okurlarını bekleyen Milliyet Sanat ayrıca, dergiyi 0850 224 02 22 numaralı çağrı merkezini arayarak satın alan okurların kapısına kadar götürüyor.

Bilgi için:         milliyetsanat.com

instagram.com/milliyet_sanat

twitter.com/milliyet_sanat

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ