Demokrat Zafer

BAŞOĞLU KABLO’YA SOSYAL GÜVENLİK KURUMU’NDAN TEŞEKKÜR BELGESİ

Başoğlu Kablo, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından 2021 yılı içerisinde en yüksek prim ödeyen, en çok sigortalı personel çalıştıran, en çok kadın ve engelli istihdamı sağlayan firma seçildi. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından 3 ayrı kategoride teşekküre layık görülen Başoğlu Kablo’ya teşekkür belgesini Bolu SGK İl Müdürü Mehmet Hanefi TAŞTAN takdim etti.

Sosyal Güvenlik Kurumu, firmaların 2021 yılı verilerine yönelik sonuçlar kapsamında teşekkür belgelerini takdim etmeye başladı. Güçlü kadrosu ve Türkiye sınırlarına sığmayan geniş yapılanması ile bilinen Başoğlu Kablo ve Profil Sanayi ve Ticaret A.Ş., 2021 yılında izlediği istihdam stratejisi ile Türkiye’deki üretim, istihdam ve ekonomiye verdiği katkılar sebebiyle SGK tarafından 3 ayrı kategoride teşekküre layık görüldü. 2021 yılı içerisinde en yüksek prim ödeyen, en çok sigortalı personel çalıştıran, en çok kadın ve engelli istihdamı sağlayan firma seçilen Başoğlu Kablo’nun Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Cevdet CEYLAN imzalı teşekkür belgesini, 23 Mayıs 2022 tarihinde firmayı ziyaret eden Bolu SGK İl Müdürü Mehmet Hanefi Taştan teslim etti.

“Ülkemizin ve Toplumumuzun Kalkınmasının Yolu Büyük Oranda Sanayilerden Geçmektedir.”

Başoğlu Kablo Yönetim Kurulu Başkanı Halil İbrahim BAŞOĞLU, firmasının bu değerli teşekküre layık görülmesi üzerine “Bugüne kadar doğru yerde, doğru zamanda yaptığımız yatırımlar ve insana verdiğimiz önem sektörümüzde önemli kuruluşların arasında yer almamızı sağladı. Nitelikli ve mutlu iş gücü bir firmanın elindeki en büyük güçtür. Bunun yanı sıra, istihdam süreçlerinde toplumda fırsat eşitliğini göz önünde bulundurmak, bir sanayi kuruluşunun en önemli görevidir. Ülkemizin ve toplumumuzun kalkınmasının yolu, büyük oranda sanayilerden geçmektedir. Bizler bu farkındalıklarla yürüttüğümüz faaliyetlerin firmamıza ve ülkemize katkı sağlaması inancıyla motive oluyoruz. Bundan sonraki süreçlerde de günden güne güçlenen kadromuz sayesinde, çok daha güzel işler başaracağız.” açıklamalarında bulundu.

T.C. Milli Eğitim Bakanlığı İle Başoğlu Kablo Arasında “Nitelikli İş Gücü” Protokolü İmzalandı

Kalkınmanın en etkili yolunun birlik içerisinde ve yerli üretime, ekonomiye ve istihdama fayda sağlamak olduğunu belirten Başoğlu Kablo, geçtiğimiz günlerde Başoğlu Kablo Manisa Fabrikası ve T.C Milli Eğitim Bakanlığı arasında yeni bir protokole imza attı. Manisa İli Yunusemre İlçesi Kaymakamı Atilla KANTAY ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray DEMİRTAŞ’ın katılımlarıyla imzalanan ortak protokol kapsamında özel sektöre nitelikli çıraklar yetiştirilmesi kararı alındı. Başoğlu Kablo yapılan iş birliği sonucunda, özel sektöre nitelikli iş gücü yetiştirerek sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli personellerin eğitilmesi çalışmalarına dün de olduğu gibi bugün ve yarın da tam destek vermeye devam edeceğini açıkladı.

BAŞOĞLU KABLO HAKKINDA

Başoğlu Kablo ve Profil Sanayi ve Tic. A.Ş. 1980 yılında Halil İbrahim BAŞOĞLU tarafından kurulan, hem ulusal hem de uluslararası alanda söz sahibi olan firmadır. Firmamızın misyonu, güvenilir ürün yelpazesi oluştururken, hizmet kalitesi ve rekabetçi konumu ile tercih edilen bir firma haline gelmektir. Firmamızın en temel özelliği yenilikçi bakış açısı ile gelişime ve değişime öncülük ediyor olmasıdır. Başoğlu Kablo müşterilerini birer iş ortağı olarak görmektedir. Firmamızın stratejisi kaliteden ödün vermeden; hızlı, zamanında ve esnek üretim anlayışıyla müşteri memnuniyetini ön planda tutmaktadır.

Hizmet verdiği ana sektörler inşaat, beyaz eşya, aydınlatma, demir çelik ve cam sanayi, otomotiv ve raylı taşımacılık, madencilik, sağlık, gıda, gemi inşası, makine ve elektrik sanayisi olarak sıralanmaktadır.

Dünyanın dört bir yanına ihracat yapan firmanın çalıştığı başlıca ülkeler; Almanya, Fransa, Çin, İngiltere, İtalya, Güney Afrika, Portekiz, Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri, İrlanda, İspanya, İsveç, İsviçre, Avusturya, Bulgaristan, Şili, Çek Cumhuriyeti, Mısır, Yunanistan, Macaristan, Marshall Adası, Hollanda, Polonya, Romanya, Slovenya, Azerbaycan, Lübnan, Suudi Arabistan, Tayvan, Cezayir ve Tunus’tur.

Merkezi İstanbul’da yer alan şirketimizin üretim alanlarının ikisi Bolu’da, biri Manisa’da, biri Çerkezköy’de ve bir diğeri de Polonya’dadır. Firma, 5.500m2 açık alan, 34.500m2 kapalı üretim alanı ve 5.000mdepolama alanı ile toplamda 45.000m2’lik tesislerinde uluslararası standartlar çerçevesinde üretim yapmaktadır.

Alanında ilklerin öncülüğünü yapan Başoğlu Kablo, Amerikan UL onaylı silikon ve PVC kablo imalatını yapan ilk firmadır. Ayrıca SIMH-OTM markasıyla, Silikon Yangın Güvenlik Kablosu’nu bilgi birikimi ve tecrübesiyle ülkemizde gerçek anlamda üretebilen lider firma konumundadır.

Güneş enerjisi sistemlerinde kullanılan “Fotovoltaik (Photovoltaic)” kablo üretimine “BAŞOĞLU SOLARATM” markası altında başlamış ve ürünlerini Türkiye’de bir ilk olarak TÜV ve UL sertifikası ile belgelendirmiştir.

Başoğlu Kablo, silikon üretim tecrübesini Ar-Ge çalışmalarıyla geliştiren ve Türkiye’de ilk kez gemi inşa sektörüne silikon kablo üretimini Türk Loydu Belgesi ile yapan tek firmadır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ