Demokrat Zafer

‘Artık beraber yürüyemeyiz’

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Bizdeki sistemde parlamento tümüyle devre dışı kaldı. Korktuğumuz başımıza geldi. Sayın Cumhurbaşkanı ne istişare ediyor ne de kimseyi dinliyor. Yola çıkarken, 4 arkadaşıyla yola çıktı. Ne Bülent Arınç, ne Abdüllatif Şener hiçbiri yanında yok. Kendisini, tümüyle takip eden kadro da terk etti. Şu an Babacan ve Davutoğlu da boşuna yanından ayrılmadı. Yıllarca beraber çalıştılar. Ama bir noktaya geldi, ‘Artık beraber yürüyemeyiz’ dediler” şeklinde konuştu.

İzmir’de mahalle muhtarlarıyla bir araya gelen Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, daha sonra İzmir Platformu Başkanlar Kurulu Programı’na katıldı. Toplantıda konuşan Karamollaoğlu, şunları söyledi:

* “Siz eğer ülkenizdeki problemleri teşhis eder sonra da o problemlerin giderilmesi için politika oluşturursanız, problemleri çözememek diye bir şey olmaz. Bugün hala uçak imalatında belli noktalara gelsek bile 1930’lu yıllarda ‘ben yaparım’ demiş ve yapmış. Bu çok önemli bir iş.

* Siz insanımızın önünü açarsanız olur. Maalesef bizim önümüzü açacak bir yönetim zihniyetinden mahrumuz. Hangi mantıkla hareket ediyorlarsa etsinler. Tayyip Bey, üzülerek söylüyorum.

* Ekonomiyi bildiğini söylüyor ancak bilmiyor. Sanayiden hiç mi hiç anlamıyor. Bir şey belediye başkanlığından dolayı yer etmiş. O da beton, demir, kalıp, asfalt.”

“‘ARTIK BERABER YÜRÜYEMEYİZ’ DEDİLER”

Başkanlık sisteminde karşı oldukları konuya da değinen Karamollaoğlu, şu ifadeleri kullandı:

* “Kimseyi dinlemeyen, tek başına karar veren, Meclis’e karşı sorumlu olmayan bir başkanlık sistemine karşıyız. Ama Cumhurbaşkanlığı sistemi daha hızlı karar verebilmek için meseleleri daha farklı yürütebilmek için ama Meclis tarafından da denetlenebilmek üzere inşa edilirse faydalı olur. Amerika’da bunun sistemi var. Meclis’te onlar da ayrı seçiliyor. Meclisler cumhurbaşkanını daima kontrol ediyor.

* Fransa’da daha farklı. Bu iki sistemde var. İkisi de olabilir. Biz ikisine de benzemiyoruz. Ne kuşa ne kargaya benziyoruz. Bizdeki sistemde parlamento tümüyle devre dışı kaldı. Korktuğumuz başımıza geldi. Sayın Cumhurbaşkanı ne istişare ediyor ne de kimseyi dinliyor.

* Yola çıkarken, 4 arkadaşıyla yola çıktı. Ne Bülent Arınç, ne Abdüllatif Şener hiçbiri yanında yok. Kendisini, tümüyle takip eden kadro da terk etti. Şu an Babacan ve Davutoğlu da boşuna yanından ayrılmadı. Yıllarca beraber çalıştılar. Ama bir noktaya geldi, ‘Artık beraber yürüyemeyiz’ dediler.”

AKP’den çağrı olursa ittifak yapıp yapmayacağı sorusuna yanıt veren Karamollaoğlu, “Tayyip Bey bizden ayrıldı. Biz aynı kökten geldik ama şu an müşterek hiçbir tarafımız yok. Hiçbir politikamız birbiriyle örtüşmüyor” dedi.

“HDP DİYE PARTİ VAR MI? VAR. YÜZDE 10’UN ÜZERİNDE OYU VAR MI? VAR”

HDP’nin, 6’lı masanın gündemine gelip gelmediğinin sorulması üzerine Karamollaoğlu, şu ifadeleri kullandı:

* “HDP gündemimize hiç gelmez. HDP meselesi değil, hiç konuşmuyoruz. Şu anda gündemimizde yok ama HDP diye parti var mı? Var. Yüzde 10’un üzerinde oyu var mı? Var. Seçimlerde bunun etkisi olacak mı? Mutlaka etkisi olacak.

* Partilerin onunla ilgili, onlarla bir irtibatı olabilir. Ama bu 6’lı masanın bu meseleyle ilgilendiği manasına, 6’lı masanın ortağı olduğu manasına hiç gelmez. Hiçbir zaman olmadı. Bunu özellikle gündeme getirmek istiyorlar.

* HDP’nin oylarının özellikle seçmeninin aklıselimle oy kullanması gerektiğine inanıyorum. Çünkü onlar bizim vatandaşımız, beraber oturuyoruz, beraber kalkıyoruz.

* HDP milletvekili Meclis’te var mı? Var. Her ilde var mı? Birçok ilde var. Biz bunları yok sayamayız. HDP, 6’lı masanın bir parçası değil.”

KEMERALTI ESNAFINI GEZDİ

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, ikindi namazını Hisarönü Camii’nde kıldı. Namaz sonrası, cami imamıyla beraber çay içti. Ardından Tarihi Kemeraltı Çarşısı’nı gezen Karamollaoğlu’na halk ilgi gösterdi. Birçok kişi, Karamollaoğlu ile birlikte fotoğraf çektirdi. Karamollaoğlu, esnafa hayırlı işler diledi.

Bir esnaf, Karamollaoğlu’na Cumhurbaşkanı adayı olduğunu söyleyince yanıt olarak, “Teşekkür ederim. Sağ olun. Ne takdir edilirse zaman içinde göreceğiz. Allah yardımcımız olsun. İnşallah en hayırlısına karar verilecek” diye konuştu.

Esnaf gezisinde ikram edilen Türk kahvesini de içen Karamollaoğlu, bir bebeği sevdi. Ayrıca yerel bir müzisyenin kendisi için çaldığı ‘Senede bir gün’ adlı şarkıyı da dinledi.

STK TEMSİLCİLERİ VE İŞ İNSANLARI İLE BİR ARAYA GELDİ

Temel Karamollaoğlu, Tarihi Havagazı Fabrikası’nda sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileri ve iş insanlarıyla bir araya geldi. Programda konuşan Karamollaoğlu, ekonomide özellikle üretime ve istihdama dönük yatırımlar yapılması gerektiğini belirterek, “Bugün çok zor şartlarda yaşıyoruz. Borcumuz almış başını gidiyor. Ödeyecek gücümüz de imkanımız da yok. Bunu ödeyecek bir mekanizma da yok. Elimizde bu borcu ödeyecek kadar tabi kaynaklar da yok şu anda. Efendim işte Mavi Vatan. Başka yerde yeni doğal gaz bulmuşuz falan. Bunların hepsinin hayata geçmesi ve bizi ne noktaya getireceğini de bilmiyoruz. Bize ne kadar katkı sağlayacağını bilmiyoruz” dedi.

“DEVLET, ADALET ÜZERİNE İNŞA EDİLMEZSE MUTLAKA HAKSIZLIKLAR DOĞAR”

Karamollaoğlu, siyasetin ahlaklı ve dürüst şekilde yapılması gerektiğini ifade ederek, “Biz siyasette üç hususa önem veriyoruz. Birincisi ahlaki ve manevi değerlere sahip çıkmak, ahlaki ve manevi değerleri ihya etmek. Eğer bu özellik bir siyasetçide olmazsa nihayetinde bir yerden açık vermeye başlıyor. Siyaset, ülke yönetimine talip olmanın ötesinde millete hizmet için yapılması gereken bir görevdir. Biz siyasete geldiğimiz zaman, millete hizmeti en önemli konu olarak görürüz ancak bu hizmet yapılırken biz kendi menfaatimizi gözeterek bu işi yürütemeyiz, yalan söyleyemeyiz, iftira edemeyiz ve kesinlikle haksızlıkta bulunamayız. Devlet, adalet üzerine inşa edilmezse mutlaka haksızlıklar doğar. Mutlaka soygunlar olur” diye konuştu.

“EN İYİ NETİCE ALACAK ADAYI DA BİRLİKTE GÖSTERİRİZ”

Karamollaoğlu, altılı masadaki partilerin cumhurbaşkanlığı seçimleri için ortak aday belirlemeyi hedeflediğini dile getirerek şu ifadeleri kullandı:

* “Seçim yaklaştığında, seçim tarihi belli olduğunda otururuz müşterek bir aday belirleyebilirsek belirleriz. Müşterek bir aday belirlemek seçimde başarılı olmanın en kestirme yoludur. Bu benim kanaatim ve diğer arkadaşlarımızın da aynı görüşte olduklarını düşünüyorum. Son toplantıdan sonra bazı görüşler kamuoyuyla paylaşıldı. Bundan sonra da sanki bir hükümet kuruluyormuş gibi bu konular milletimize açıklanacak.

* Önümüzdeki ayın ilk pazar akşamı inşallah İYİ Parti’nin misafirliğinde bu konuları bir daha görüşeceğiz. Arkasından bu altılı masa toplantılarının sonuncusu da bizde yapılacak. Bir noktaya geliriz diye ümit ediyorum. Ondan sonra da zaten seçime çok uzun bir zaman kalmıyor. Ben bundan dolayı kimsenin ‘Adayınız kim?’ diye tekrarlamasının bir faydası olmadığını düşünüyorum.

* Bunu iktidar orada kendi lehine bazı neticeler elde etsin diye ısrarla gündeme getiriyor. Onun için kimsenin endişesi olmasın. Bu görüşmelerimiz devam edecek ve inşallah en iyi netice alacak adayı da birlikte gösteririz diye ümit ediyorum.”

“ANAYASA ÇOK AÇIK, CUMHURBAŞKANI ANCAK İKİ DÖNEM CUMHURBAŞKANI OLABİLİR”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın erken seçim kararı alınmaması halinde Anayasa’ya göre aday olamayacağını belirterek, “Anayasa çok açık. Bir cumhurbaşkanı ancak iki dönem cumhurbaşkanı olabilir. Ancak seçim erkene alınır, Meclis de aynı cumhurbaşkanının bir dönem daha aday olmasını isterse o zaman aday olabilir” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ