Demokrat Zafer

Bursa Büyükşehir Belediyesi emlakçımı!

DEVA Partisi Bursa İl Başkanlığı, düzenlediği basın açıklaması ile Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni ve Başkan Alinur Aktaş’ı eleştirdi. İl Başkanlığı adına açıklama yapan Bursa İl Başkanı Serkan Özgöz, Büyükşehir Belediyesi’ni emlak komisyonculuğu yapmakla suçladı. Odunluk Mahallesi’nde yapılan basın açıklamasına DEVA Partisi Bursa İl Teşkilatı, ilçe başkanları ve parti mensupları katıldı. Basın açıklamasında “Hazıra dağ, Alinur’a mal dayanmaz” ve “Ak dediler kara çıktı, yeşil dediler rant çıktı” yazılı pankartlar ve dövizler açıldı.

“BURSA YILLARDIR KÖTÜ YÖNETİLİYOR”

Basın açıklamasını yapan DEVA Partisi Bursa İl Başkanı Serkan Özgöz,  “Bugün burada Bursa’yı imar eden Ahmet Vefik Paşa’nın, Haşim İşcan’ın Kemal Bengü’nün Reşat Oyal’ın kemiklerini sızlatan, Bursa’yı kaderine terketmiş, kendi yetkisini devretmiş, kendi sanal dünyasını yaratmış kötü yönetimin halktan gizlediği icraatları açıklamak üzere toplandık.

Şehrin tüm reklam panolarında boy gösteren, her yere Canla Başla yazan bu arkadaşlar bugün Bursa‘yı rantla borçla yönetmeye çalışıyor ama maalesef yönetemiyorlar. Bursa her geçen gün kötüye gidiyor. Çünkü kötü yönetiliyor” dedi.

“BELEDİYE, 11 FİNANS KURULUŞUNA BORÇLU” 

Bursa Büyükşehir Belediyesi‘nin borç yükü altında olduğunu söyleyen Özgöz, “Kamera önünde Alinur Bey, perde arkasında Ulaş Bey. Öyle bir yönetim ki Bursalıların malını satmaktan başka çareleri yok. Satmadan iş yaptıramıyor, maaş ödeyemiyor, hizmet üretemiyorlar. Neden satıyorlar, çünkü batmışlar. Neden borca batıyorlar, çünkü kötü yönetiyorlar. Yönettikleri belediye yurtdışından Avrupa Yatırım Bankasına borçlu, Alman Kalkınma Bankasına borçlu, Europabank’a borçlu. Yönettikleri belediye İller Bankasına borçlu, Hazine Müsteşarlığına borçlu, Denizbank’a borçlu, Halk Bankası’na borçlu, İş Bankası’na borçlu , Ziraat Bankası’na borçlu, Vakıf Katılım Bankası’na ve Anadolu Bankası’na borçlu. Belediye 11 finans kuruluşuna borçlu” diye konuştu.

“EMLAK KOMİSYONCULUĞU YAPIYORLAR”

Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni emlak komisyonculuğu yapmakla suçlayan Serkan Özgöz, “Yönettikleri belediye faiz batağında. Personele 240 milyon ödeyip her yıl 350 milyon faiz ödüyorlar. Yeni borç almadan belediyeyi idare edemiyorlar. İş yaptırdıkları müteahhitlere borçlarını ödeyemiyorlar.  Adamlar paralarını isteyince de onlara belediyenin yani Bursalıların mülklerini vermek zorunda kalıyorlar. Heykel’deki 2 otopark bunlara örnek. İlçe belediyelere borçlarını ödeyemiyorlar. Onlara da arsa-arazi veriyorlar. İnegöl Belediyesi’ne devredilen araziler bunlara örnek. Tespitlerimize göre Alinur Aktaş göreve geldiğinden bugüne 210 dönüm arazi satmış. Toplam 130 milyon TL gelir elde etmiş. Satılanların bugünkü değeri 900 milyon TL. Gördüğünüz gibi belediye, belediye değil, sanki bir emlak komisyoncusu. Bursa’nın en büyük emlak komisyoncusu. Atadan, babadan kalan arazileri canla başla her gün satıyor” ifadelerini kullandı.

“KAMERA ÖNÜNDE CANLA BAŞLA, PERDE ARKASINDA RANTLA BORÇLA”

Alinur Aktaş’ı Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni kötü yönettiğini ifade eden DEVA Bursa İl Başkanı Özgöz, “Belediyenin durumu ortada. Bursa, bakanlığa sormadan Ankara’da kapılarda beklemeden iş yapamaz durumda. Kamulaştırmaları, projeleri bakanlık yapıyor, reklamları bunlar idare ediyor. Başkan yandaş basında, reklam panolarında reklam peşinde, algı peşinde. Bunların çıraklıkları batırma, kalfalıkları satma, ustalıkları da reklam.

Sayın genel başkanımızın güzel bir lafı var. Bunlar yönetim nedir bilmiyorlar. Ama daha kötüsü bilmediklerini de bilmiyorlar.

Bursa kötü yönetiliyor. Çünkü liyakat yok. İşi bilen adam yok.

Kamera önünde Canla Başla, perde arkasında rantla borçla.

Kamera önünde Alinur Bey, perde arkasında Ulaş Bey. Bir numaralı adamın son işi İnegöllülerin ahını almak, iki numaralı adamın son işi 55 bin nüfuslu Kaş Kaymakamlığı. Liyakat yok, planlama yok, vizyon yok, tasarruf yok. Sorsanız Alinur Bey işadamı, tecrübeli belediye başkanı, muhasebeci ve mali müşavir. Ancak görülen o ki bilgileri eski. Sadece bazı şeyleri hatırlıyor. Muhasebe hesap işi, düzen işi, plan işi. Ama o sadece bazı muhasebe kodlarını hatırlıyor. Ya da işine öyle geliyor.
Alinur Bey 600 yurtiçi satışlar hesabını, 191 indirilecek KDV hesabını hatırlıyor. Alinur Bey size sesleniyorum. Muhasebede sadece yurtiçi satışlar, indirilecek KDV yok. Hesaplanan KDV var, satılan malın maliyeti var. Yani diyorum ki yaptığınız işler yanlış. Bu satışların bir maliyeti var. Seçimler yakın, gün gelir bunun hesabını bu halk size sorar” şeklinde konuştu.

“HER YALANIN GERÇEK HALİNİ BURSALILARA ANLATACAĞIZ”

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin faaliyetlerini incelemeye devam edeceklerini belirten Özgöz şunları söyledi;

“Bizler DEVA Partililer olarak yerel yönetimlerin tüm faaliyetlerini çok yakından takip ediyoruz. Sattıkları, satmaya çalıştıkları her mülkü, Bursalıların her hakkını yakından takip ediyoruz, edeceğiz. Satmaya niyet ettikleri her anda hesabını soracağız, reklam panolarına taşıdıkları her yalanın gerçek halini Bursalılara anlatacağız. Bu arkadaşların belediyecilik yerine reklamcılık, hizmet yerine komisyonculuk yaptıklarını her fırsatta kanıtlayacağız. Canla Başla diye anlatılanların rantla borçla olduğunu Bursalılara anlatacağız.”

Basın açıklamasının ardından DEVA Partisi Bursa İl Başkanı Serkan Özgöz, açıklamanın Odunluk Mahallesi Yedi Eminli Otoparkı’nda yapılmasının nedenini açıklayarak, söz konusu bölgenin de Büyükşehir Belediyesi tarafından satılmak istendiğini sözlerine ekledi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ