Demokrat Zafer

İster erken, ister baskın, derhal seçim!

EA. Medya bünyesinde yer alan enbursa.com’u  FSM Bulvarı’ndaki yeni çalışma ofisinde ziyaret eden İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu gündeme dair açıklamalarda da bulunurken, “Acilen, ister erken ister baskın, seçim bekliyor, istiyor ve talep ediyoruz.”dedi

İYİ Parti erken seçimde ısrarcı
Haber: Merve ÇEVİK

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu beraberinde, Başkan Yardımcısı İbrahim Erdoğan, Genel İdare Kurulu ve Kurucular Kurulu Üyesi Sermin Can Özensoy, Teşkilat Başkanı Erkan Zorba ile EA. Medya’yı FSM Bulvarı’ndaki yeni çalışma ofisinde ziyaret etti. Türkoğlu ve beraberindeki yönetimini EA. Medya Genel Yayın Yönetmeni Cennet Cankılıç, enbursa.com köşe yazarları Yüksel Baysal ve Mustafa Gültekin karşıladı.

Sohbet havasında gerçekleşen ziyarette İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu EA Medya Genel Yayın Yönetmeni Cennet Cankılıç ve ekibine yeni ofislerinin hayırlı olması temennilerinde bulunarak, “Demokrasinin vazgeçilmezi, olmazsa olmazı özgür basın, doğru haber alma hürriyeti. Bunu çok önemsiyoruz. Türkiye’de bunun ne derece yok edildiğini, her geçen gün biz de yaşıyoruz. İnşallah Türkiye normalleştiğinde, ülkemize adalet gerçek manada girdiğinde, yeniden millet iradesine dayalı yüce meclisi aktif hale getirecek güçlendirilmiş parlamenter sistemin kurulmasıyla birlikte bütün alanlar normalleşecek ve inşallah basın da bu korku ve endişelerden uzak bir şekilde gerçek görevini yerine getirecek. Bunu da özlemle bekliyoruz” dedi.

“SURİYE MESELESİ BİR MİLLİ GÜVENLİK SORUNUDUR”

Türkiye ve Bursa gündemine de değinen İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, Türkiye’nin kanayan yaralarından biri olan mülteci sorununa dikkat çekerken, Suriye meselesinin bir milli güvenlik sorunu teşkil ettiğini, Bursa özelinde değerlendirmede bulunarak, “Bursa’da en son yapılan bir açıklamada 180 bin civarında Suriyeli olduğu söyleniyor. Ancak bu rakamlar doğru değil. Suriyelilerin net doğum oranı belli. Biz bu rakamın 250 binin üzerine çıktığını düşünüyoruz. Rakamın çokluğundan ziyade Bursa’da sayının ikamet yoğunlaşmasıyla ilgili bir sıkıntılı durumu var. Yani Yavuzselim’de, Çarşamba’da belli bir bölgenin tamamen gettolaştığı, sonrasında ise ileriye dönük daha da endişe verici olduğunu görüyoruz. Bir an önce süreç başlamalı. Bununla ilgili atılacak adımlar bellidir. Bu Türkiye Cumhuriyeti’nin önündeki en büyük milli güvenlik sorunlarından biridir. Bir de okullaşma oranında ciddi bir düşüklük var. Bu da beraberinde uyum sağlayamayan, kültür alışverişinin yaşanamadığı bir tabloyu gösteriyor. Endişe verici.” diye ifade etti.

“KRİZİ ÇÖZMENİN BİRİNCİ ANAHTARI MİLLET İRADESİNE BAŞVURMAK”

Türkiye’nin en büyük sorunlarından birisinin de enflasyona bağlı ekonomik sıkıntıların olduğunu ifade eden Türkoğlu, “Bıçağın kemiğe dayandığı ağır bir enflasyonla ve her gün zamlarla karşı karşıya kalan alım gücünün yerle bir olduğu, Türk parasının da artık pul olduğu süreçteyiz. Bence birinci acil öncelikli gündem budur. Vatandaşın canının yandığı yer budur. Buna karşılık alım gücünü destekleyecek ne işsizlik oranında bir azalma var ne de ücretlerde bir artış var. İster sebebi ekonomik olsun ister sosyal ister siyasi kriz olsun demokrasilerde krizi çözmenin birinci anahtarı millet iradesine başvurmak. Sandık gelecek. Seçimden başka bu sıkıntılardan çıkmanın yolu yok. O yüzden acilen, ister erken ister baskın, seçim bekliyor, istiyor ve talep ediyoruz.” dedi.

“6 AYDA 50 BİN HANE ZİYARETİ YAPACAĞIZ”

Türkiye’ye örnek olacak projeleri hayata geçirmeye çakıştıklarını ifade eden İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, “Proje bazlı çalışıyoruz. Türkiye’ye de örnek olacak projeler. ‘Bir gecede bir ilçe, 17 gecede 17 ilçe 712 köy’ projesinin 12 ilçesini bitirdik. Dağ ilçeleriyle Gürsu ve İznik kaldı. Şimdi yeni bir projemiz var. Bu projeyi genel başkana da sundum. 20’sinde bir toplantı var. Bu projemizle 6 ayda kadın politikalarımız üzerine 50 bin hane ziyareti yapacağız.” diye ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ