Demokrat Zafer

BERTEKS TEKSTİL’DEN İHRACATTA YÜZDE 20,50’LİK BÜYÜME İVMESİ

İnovatif kumaşlar alanındaki uzmanlığını tasarımla birleştiren ve üretiminin yüzde 85’ini ihraç eden Berteks Tekstil, geçen yılın Ocak–Mayıs dönemine göre ihracatını yüzde 20,50 artırdı. Berteks Yönetim Kurulu Başkanı Berk Noyan, hali hazırda 5 kıta ve 50’yi aşkın ülkeye ihracat yaptıklarını hatırlatarak yeni ürünlerini tanıtmak için 21-24 Haziran’da Frankfurt’ta düzenlenecek olan Techtextil fuarına katılacaklarını açıkladı.

Üretiminin yüzde 85’ini ihraç eden Türkiye’nin yüz yıllık köklü aile şirketlerinden Berteks Tekstil, İtalya’da gerçekleştirilen Proposte Fuarı, İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşen HOMETEX Ev Tekstili Fuarı ve Atlanta’da gerçekleşen Techtextil North America fuarlarının ardından 21-24 Haziran’da Frankfurt’ta düzenlenecek Techtextil fuarına katılmaya hazırlanıyor.

Berteks Tekstil, fuarda taşıt tekstillerinden savunma sanayiine yönelik elektromanyetik kalkanlama kumaşlarına, akustik kumaşlarından alev almaz kumaşlarına kadar inovatif ve yenilikçi teknik tekstil ürünlerini katılımcılarla buluşturacak.

“Fuarların tekrar başlaması ihracat rakamlarımıza yansıdı”

Bu tarz organizasyonların hem sektörün hareketlenmesi açısından hem de ticari ilişkilerin güçlenmesi açısından kritik öneme sahip olduğunu belirten Berteks Yönetim Kurulu Başkanı Berk Noyan, “Entegre beş fabrika ile teknik tekstil konusunda yerli ve milli çözümlerimizle bugün 5 kıta 50’yi aşkın ülkede varız. Mukavemeti yüksek, yanmazlık özelliği bulunan, antibakteriyel ve su itici özellikli kumaşlarla stratejik sektörlere önemli projeler üretiyoruz. İnovatif ürünlerimizle hem teknik tekstil de hem de ev tekstilinde şık ve fonksiyonel ürünler sunuyoruz. Pandemi nedeniyle ara verilen fuarların tekrar başlamasının ihracat rakamlarımıza olumlu katkısı oldu. İhracat rakamlarımız geçen yılın ocak-mayıs ayına göre yüzde 20,50 arttı. Katma değerli, inovatif ürünlerimiz ve bu yönlü yeni çalışmalarımız Türk markası olarak globalde daha çok yer sahibi olmamızı sağlıyor” dedi.

Berteks Hakkında:

1922 yılında bir aile şirketi olarak kurulan Berteks Tekstil A.Ş. Bursa Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet göstermektedir. Yaklaşık 80.000 m²`lik alanda kumaşın tüm üretim aşamalarını bünyesinde gerçekleştirebilen entegre üretim sahasında 1.200 kişiye istihdam sağlamaktadır. Berteks Tekstil 100 yıllık bir tarihle günümüzde 4. neslin bilgi birikimi ve tecrübeleri ile teknik, teknoloji ve estetiği buluşturan yüksek standarttaki üretim kalitesi sayesinde firmalar arasındaki öncülüğünü korumaktadır.

Tekstil sektöründe Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylı 19. Yerinde Ar-Ge Merkezi ve Ticaret Bakanlığı Turquality Marka Destek Programı kapsamında olan Berteks Tekstil A.Ş. ev tekstili üretiminin %85’ini başta Avrupa, Avustralya ve Amerika olmak üzere 5 kıtada 50’yi aşkın ülkeye ihracat yapmaktadır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ