Demokrat Zafer

“UZUN PERŞEMBE” ve “YAKIN BAKIŞ” TURLARIYLA ARTER’DE SANATA DAHA ÇOK ZAMAN, DAHA ÇOK ALAN!

Arter, herkes için erişilebilir, canlı ve sürdürülebilir bir kültür ve yaşam platformu olarak tasarlanan binasında sanata daha fazla zaman ve alan tanıyor. Pazartesi hariç her gün ziyaret edilebilen ve Salı-Pazar günleri 19:00’a kadar açık olan Arter, sergilere girişin her yaştan izleyici için ücretsiz olduğu “Uzun Perşembe”lerde ise ziyaretçilerini saat 20:00’ye kadar ağırlıyor. Her hafta Perşembe günü saat 19:00’da ücretsiz olarak düzenlenen “Yakın Bakış” turlarında ziyaretçiler, Arter’in güncel sergilerinden seçilen eserleri belirli bir tema etrafında yorumluyor.

Günümüz sanatını tüm boyutlarıyla geniş kitlelerle buluşturan Arter’de OyunBu | ThisPlay, Bill Fontana: İo’nun Yeni Sesi, Locus Solus, Ahmet Doğu İpek: Başımızda Siyahtan Bir Hâle ve Koyun Koyuna sergileri devam ediyor.

Arter, Salı-Pazar günleri 11:00-19:00 saatleri arasında, Perşembe günleri ise 11:00-20:00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor. Her hafta gerçekleşen “Uzun Perşembe” kapsamında,  seçili eserleri odağına alan ve bir konu, tema ya da fikir etrafında kurgulanan “Yakın Bakış” başlıklı ücretsiz sergi turları düzenleniyor. Tek bir sergiye odaklanmayan turlar; farklı sergiler bağlamında eşzamanlı olarak sergilenen eserleri birbirine bağlayan ve üretimi konu edilen sanatçıların pratikleri hakkında derinlemesine bilgi içeren bir anlatımı hedefliyor. İçeriği ve üzerine temellendiği eser seçkisi her hafta değişen “Yakın Bakış” turlarında ziyaretçiler, farklı temalar etrafında sanatçıların pratikleri hakkında bilgi sahibi olma imkânı buluyor. Her yaştan katılımcının yaratıcı süreçleri deneyimlemesini amaçlayan Arter Öğrenme Programı kapsamında düzenlenen “Yakın Bakış” turları, her Perşembe 19:00’da gerçekleşiyor.

Arter’in güncel programlarına ilişkin daha detaylı bilgiye www.arter.org.tr adresinden erişilebilir. Arter Pazartesi hariç her gün açık. Kurumsal Sponsor Tüpraş’ın değerli desteğiyle, tüm sergilere giriş 24 yaş altı izleyiciler için her gün; Perşembe günleri ise her yaştan izleyici için ücretsiz. Arter Beraber üyeleri ise sergileri yıl boyunca ücretsiz ziyaret etmenin yanı sıra farklı ayrıcalıklardan faydalanıyor. Arter binasının Kütüphane, Kitabevi, Bistro by Divan, arka bahçe alanlarına ve Galeri 0’da yer alan sergiye giriş için bilet gerekmiyor. Ulaşım Sponsorları Ford Otosan ve Otokar’ın desteği sayesinde Taksim’den ve Tepebaşı’ndan ücretsiz servis araçlarıyla Arter’e ulaşılabiliyor.

Bilgi için:              arter.org.tr

Adres:   Irmak Cad. No: 13 Dolapdere Beyoğlu 34435 İstanbul

Telefon:                0212 708 58 00

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ