Demokrat Zafer

ZEKİ MÜREN GÜZEL SANATLAR LİSESİ’NDEN PARMAK ISIRTAN YIL SONU KONSERİ

Türkiye’nin en prestijli sanat okulları arasında yer alan Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi 2021-2022 eğitim öğretim yılına okul öğrencilerinin düzenlediği muhteşem konserle veda etti. Okul orkestrası, okul korosunun sahne aldığı konserde ayrıca öğrenciler solo performanslarını sergiledi. Öğrencilerin performansları usta sanatçılara parmak ısırttı.

Bursa’da 1990 yılında kurulan ve 32 yılda resim ve müzik alanında önemli isimleri ülkemize kazandıran Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi, Prof. Dr. M. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde yıl sonu konseri düzenledi.
Düzenlenen konsere Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Fethi Yıldız,  İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, Eğitim Bir Sen Bursa 1Nolu Şube Başkanı Ramazan Acar, Okul Müdürleri, müdür yardımcıları, öğretmenler, öğrenci yakınları ve çok sayıda veli katıldı.
Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin hazırlayıp derlediği konserde öğrenciler yıl boyunca yapmış oldukları çalışmaları ve yeteneklerini sergiledi.


Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi Orkestrası’nın sahne almasıyla başlayan konser, öğrencilerin solo performanslarıyla devam etti. Birçok öğrenci enstrümanlarıyla birlikte yeteneklerini bireysel olarak sahnelerken, öğrencilerin performansları usta sanatçılara taş çıkarttı. Solo performansların ardından sahneyi okul korosu aldı. 9’uncu sınıftan 12’inci sınıfa birçok öğrencinin yer aldığı okul korosu seslendirdiği parçalar ile büyük alkış topladı. Konser Türk Sanat Müziği Orkestrası’nın sahne almasıyla sona erdi.

REMZİ AYAZ, “HAYATLARINDA BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATACAKLARINA İNANCIMIZ TAM”

Okul Müdürü Remzi Ayaz yaptığı konuşmasında, “Türkiye’nin en önemli güzel sanatlar liselerinden biri olan okulumuz, tarihi boyunca birçok başarılara imza attığı gibi bu yılda da büyük başarılara imza attı. 1990 yılında kurulan Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi her yıl düzenlediği geleneksel yıl sonu konseri pandemi nedeniyle 2 yıldır gerçekleştirilemiyordu, büyük bir özlem içerisinde bu yıl 30’uncusunu düzenlediğimiz yıl sonu konserinde öğrencilerimiz yıl boyunca yaptığı çalışmaları sergiledi. Resim, müzik ve Türk sanat müziği öğrencilerimizi tebrik ediyor, hayatlarında önemli başarılara imza atacaklarının inancıyla onları yetiştiren öğretmenlerimize teşekkür ediyor, onlara destek olan siz değerli velilerimize şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

FETHİ YILDIZ, “ÖNCELİKLE AİLELERİ VE ÖĞRETMENLERİ TEBRİK EDİYORUM”

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Fethi Yıldız öğrencilerin başarılarında yetenek tespitinin büyük önem taşıdığına işaret ettiği konuşmasında, “Çocuklarının kabiliyetlerini, yeteneklerini tespit ederek bugünlere ulaşmasında büyük destekleri olan velilerimizi öncelikle tebrik ediyorum. Çocukların yeteneklerini de geliştirerek yol gösteren öğretmenlerimizi de ayrıca tebrik ediyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşen ne varsa öğrencilerimizin geleceği için yapmaya gayret ediyoruz. Sizlerden Beethoven’ıda, Mozart’ı da Chopin’i de, Aşık Veysel’i de, Yunus Emre’yi de dinleyeceğiz. İyi ki varsını, tebrikler başarılar” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ