Demokrat Zafer

Türk Gurmeye Bir Ödül de İsveç’ten Geldi DR. BURKAY ADALIĞ’IN İMBİKTEN KADEHE ADLI KİTABINA GOURMAND COOKBOOK AWARDS 2022’DEN “DÜNYANIN EN İYİSİ” ÖDÜLÜ!

Viski kültürü ve distile içkiler uzmanı Dr. Burkay Adalığ’ın İmbikten Kadehe: Distile İçkiler Dünyası adlı kitabı, uluslararası gastronomi dünyasının en prestijli yarışmalarından biri olan Gourmand Cookbook Awards 2022’den “Distile İçki Kitapları” kategorisinde Dünyanın En İyisi (Best in the World) ödülüyle döndü! Epsilon tarafından yayımlanan İmbikten Kadehe, distile içki kültürü üstüne bugüne kadar yazılmış en kapsamlı Türkçe kitap olma özelliğini taşıyor.

Türkiye’nin ilk viski kültürü sitesi olan Altın Örümcek ödüllü meleklerinpayi.com’un kurucusu olan Dr. Burkay Adalığ’ın kaleme aldığı İmbikten Kadehe, 2020 yılında Epsilon tarafından yayımlandı. Adalığ’ın yalnızca viski değil rakı, rom, konyak, votka, cin gibi tüm distile içkileri anlattığı İmbikten Kadehe’de içki tarihinden ilginç anekdotlar, elliye yakın kokteyl tarifi, içkilere eşlik edebilecek şarkı listeleri ve ülkemizde bir ilk olan “Türkiye’nin Rakıları” tablosu da yer alıyor.

Gourmand Cookbook Awards 2022’de “Distile İçki Kitapları” kategorisinde Kanada, Şili, Çin, Fransa, Japonya, Almanya, Hollanda, İsveç ve ABD’de yayımlanan kitaplarla yarışan İmbikten Kadehe, 3 Haziran 2022 tarihinde İsveç’in Umeå kentinde düzenlenen ödül töreninde Dünyanın En İyisi (Best in the World) unvanına layık görüldü. 227 ülke ve bölgeden, farklı kategorilerde 1393 yemek kültürü ve 165 içki kültürü kitabının yarıştığı Gourmand Cookbook Awards, kurulduğu 1995 yılından bu yana yeme-içme dünyasının en prestijli kitap ödülleri olarak kabul görüyor ve gastronomi dünyasının Oscar’ları olarak anılıyor. Adalığ’ın Epsilon logolu ilk kitabı Meleklerin Payı: Bir Viski Macerası da önceki yıl yarışmada, viski kitapları kategorisinde Dünyanın En İyisi ödülünün sahibi olmuştu.

Dr. Burkay Adalığ, konuyla ilgili duygularını “İlk kitabım Meleklerin Payı’nın Gourmand Cookbook Awards kazanarak yurtdışında da takdir görmesi beni çok mutlu etmişti. Yeni kitabım İmbikten Kadehe’nin de ana kategorilerden birinde, hele de bu kadar güçlü kitapların arasında birinciliğe layık görülmesi benim için büyük gurur kaynağı. Ülkemi bu alanda başarıyla temsil edebildiğim için çok mutluyum,” sözleriyle paylaştı.

Dr. Burkay Adalığ’ın İmbikten Kadehe: Distile İçkiler Dünyası adlı kitabı, Epsilon logosuyla raflarda ve internet satış sitelerinde

Bilgi için:         epsilonyayinevi.com

instagram.com/epsilonyayinevi

facebook.com/EpsilonYayinevi

twitter.com/epsilonYayinevi

youtube.com/channel

BURKAY ADALIĞ HAKKINDA

Dr. Burkay Adalığ, 25 yıllık doktorluk ve ilaç sektörü yöneticiliği kariyerinin ardından tutkusu olan içki kültürü konusuna odaklanmıştır. Türkiye’nin ilk viski kültürü sitesi olan Altın Örümcek ödüllü meleklerinpayi.com’un kurucusu olan Dr. Burkay Adalığ, 2019 yılında yayımladığı Meleklerin Payı ve 2020 yılında yayımladığı İmbikten Kadehe kitaplarıyla gastronomi dünyasının Oscar’ları sayılan Gourmand Awards’da Best Whisky ve Best Spirits Book dallarında ödül almıştır. Dr. Burkay Adalığ İskoçya’nın en prestijli unvanlarından olan Keeper of the Quaich (Kadeh Muhafızı) nişanı sahibidir. Kişi ve kurumlara özel viski, distile içkiler ve puro eğitim programları düzenlemekte, firmalara stratejik danışmanlık vermekte ve yeme içme kültürü üstüne kitaplar hazırlamaya devam etmektedir.

Instagram: @meleklerinpayi

Twitter: @meleklerin_payi

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ