Demokrat Zafer

Suriyelilere Vatandaşlık Verirken Hangi Kriterleri Göz Önünde Bulunduruyorsunuz!

CHP Bursa Milletvekili, TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Üyesi Prof.Dr.Yüksel Özkan, güvenlik güçleri tarafından Gebze ve Bursa’da durdurulan araçlardan inip kaçmaya çalışan kaçak göçmenleri ve vatandaşlık verilen Suriyelileri İçişleri Bakanı Sülayman Soylu’ya sordu.

Özkan verdiği soru önergesinde, Gebze ve Bursa’da durdurulan araçlardan kaçarak uzaklaşan yüzlerce insan görüntüsüne dikkat çekti. Sosyal medyada sınırlarımızdan giriş yapan kaçakların da sürekli olarak yer aldığına değinen Özkan, “söz konusu kaçaklarla ilgili nasıl bir hukuki işlem yapıldı mı?” dedi.

Aralarında Terör Örgütü Üyesi Olanlar Var

İktidarın “Açık Kapı Politikası” ile sınırlarımızdan her gün yüzlerce kaçak göçmenin ellerini kollarını sallayarak giriş yaptığı bilgilerinin kendilerine ulaştığına dikkat çeken Özkan, geçtiğimiz günlerde İstanbul’da yapılan bir operasyonda yakalanan ve çoğunluğu Suriyeli olan kaçakların arasında terör örgütü üyelerin de olduğu tespit edildiğini sözlerine ekledi.

Hangi Kriterlere Göre Vatandaşlık Veriliyor

Milletvekili Yüksel Özkan, Suriyeli ve diğer göçmenlere “hangi kriterlere göre” vatandaşlık verildiğini de sorduğu önergesinde, “bu durum halk arasında son derece huzursuzluk yaratmaktadır” diyerek  “göçmenlerin hemen her gün karıştıkları başta taciz ve diğer suçların bu huzursuzluğu daha da artırdığını” söyledi. Özkan, İçişleri Bakanlığı’nın Göç İdaresi Müdürlüklerine göçmenlerin vatandaşlık işlemlerinin hızlandırılması için sözlü talimat verdiği bilgisinin sosyal medyaya yansımasına dikkat çekerek, “Türkiye Cumhuriyeti’ne katkıları nedir ki istisnai vatandaşlık verir gibi Suriyelileri vatandaş yapıyorsunuz” dedi.

İçişleri Bakanı ile AKP Genel Başkanı’nın Suriyelilerle ilgili farklı açıklamalar yapmasına da değinen Özkan, “Açık Kapı politikasının amacı yaklaşan seçimler için oy devşirmek midir?” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ