Demokrat Zafer

‘Sigorta Sektöründeki Risk Yönetim Danışmanlığı’ Eğitim Lansmanı Costa Venezia Gemisinde Tanıtıldı.

22 yıllık birikimi ile sektörünün öncü şirketi Monopoli Sigorta’nın, geçtiğimiz yıl Türkiye’de risk yönetim danışmanlığının geleceğinin tasarlanacağı yeni bir inisiyatif; bir topluluk projesi olarak kurduğu “Monopoli ile Değer Katanlar Platformu” etkinliklerine devam ediyor. Monopoli & Bahçeşehir Üniversitesi iş birliğinde hayata geçen, platformun ilk projesi; “Sigorta Sektöründe Risk Yönetim Danışmanlığı” eğitim programının detayları, Monopoli’nin kurucu ortakları Erol Esentürk ve İzzet Bonofiyel’in ev sahipliğinde ve Bahçeşehir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr.Tunç Bozbura’nın katılımı ile medyaya kahvaltılı bir lansman buluşmasında aktarıldı. Gerçekleştirilen basın lansmanında, sektörden değerli konuşmacılar ‘’Yeni Dünya Düzeninde Riskleri Doğru Yönetmenin Önemi’’ ile “2022-2023 Sigorta Sektörü Lokal& Global Değerlendirmesi”ni masaya yatırdılar.

  • Monopoli Sigorta’dan Geleceğe Yatırım Mesajı

Markaların sürdürülebilirliği için başta kendi sektörleri olmak üzere tüketicilerine ve çalışanlarına değer katan işler yapması gerektiğine inanan Monopoli Sigorta, yeni dünya düzeninde fayda yaratan marka olmak hedefiyle oluşturduğu ‘Monopoli ile Değer Katanlar Platformu’nun ilk etkinliği olan eğitim yatırımıyla önümüzdeki dönem gerçekleştireceği yatırımların ilk mesajını vermiş oldu.

Yeni çağın, değişen dünya düzenine uygun vizyoner ve donanımlı uzmanlar yetiştirilmesine katkı sağlamak istediklerini söyleyen Monopoli Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Bonofiyel “İş dünyası artık sadece ticari faydası olan yatırımların değil, tüm paydaşlarına fayda sağlayan, sürdürülebilir, sosyal fayda yaratan yatırımların dünyası… Buradan yola çıkarak; yeni dünya düzeninde riskleri doğru yönetmenin artan önemi ve paralelinde sektörde yeni ve kalifiye iş gücüne duyulan ihtiyacın da artması, bizleri ‘Sigorta Sektöründe Risk Yönetim Danışmanlığı’ adında bir eğitim programını hayata geçirmeye yönlendirdi” diye belirtti.

Monopoli Sigorta Kurucu Ortağı ve CEO’su Erol Esentürk ise yaptığı açıklamada, markaların ayakta kalabilmeleri için kendi sektörlerinde değer katan, fayda sağlayan projeler üretmesinin geleceğe yapılan en önemli yatırım olacağını belirterek; “Biz de bu bilinçle yola çıkarak “Monopoli ile Değer Katanlar Platformu”nu oluşturduk. Amacımız yeni dünya düzeni ile birlikte hayatımıza dahil olmaya başlayan yeni risklerle başa çıkabilmek ve devamlılığımızı sağlayabilmek. Bu çerçevede, paydaşlarımızla ve iş ortaklarımızla bir araya geleceğimiz, tecrübe ve fikir paylaşımında bulunacağımız, projeler üreteceğimiz bir platform oluşturmayı hedefledik. 2021 – 2022 yılı boyunca devam edeceğimiz projelerimizle birlikte öngörülemeyen riskleri öngörebilenlerin tecrübeleri ışığında hem iş hayatımızın hem dünyamızın hem doğanın daha sürdürülebilir hale gelmesi için fikir paylaşımları gerçekleştireceğiz” diye konuştu. Esentürk ‘Sigorta Sektöründe Risk Yönetim Danışmanlığı’ eğitim programının detaylarını anlattığı konuşmasında “Klasik sigortacılık algısını yıkacak bir eğitim organize etmek istedik. Yeni dünya düzeninde pek çok yeni meslek gelişiyor. Gençler bu mesleklere ilgi göstermekte haklılar ancak temelde tüm mesleklerin uygulanışları, yürütülüş şekilleri ve sundukları imkanlar değişti. Bizde tam bu aşamada Bahçeşehir Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (BAUSEM) ile iş birliği yaparak gelişen ve yenilenen sigortacılık mesleğinin yeniliklerine adapte olan profesyoneller gelişmesine yatırım yapmak istedik. Ünlü filozof Aristoteles’in dediği gibi; ‘Eğitim refah anında bir süs, felaket sırasında bir sığınaktır’ Monopoli olarak ‘Sigorta Sektöründe Risk Yönetim Danışmanlığı’ eğitimimizin yeni dünya düzeninde, sektörümüzü bekleyen risklere karşı, sığınaklarını hazırlamış profesyoneller yetiştireceğine inancımız tam” dedi.

‘Sigorta Sektöründe Risk Yönetim Danışmanlığı” eğitiminin içeriği ve katma değerini aktarmak için lansmanda konuşmacı olan Bahçeşehir Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tunç Bozbura, konuşmasında BAUSEM’in yenilikçi yatırımlara ve gelişimlere verdiği önemi belirtti.  Bozbura ayrıca; “Yeni dünya düzeninde sürdürülebilir girişimlere destek vermek Bahçeşehir Üniversitesi olarak büyük önceliğimiz. Bu anlamda sigorta sektörüne kalifiye eleman yetiştirmek ve önümüzdeki yıllarda bizleri bekleyen risklere karşı hazırlamak adına Monopoli Sigorta ile yapmış olduğumuz bu iş birliğiyle gurur duyuyoruz ve devamının geleceğini düşünüyor ve planlıyoruz” dedi.

  • Değer Katan Risk Yönetim Danışmanları Sigorta Sektörünü Geleceğe Taşıyacak

Yeni dünya düzeninde sigortacılığın gün geçtikçe artan önemi ve paralelinde sektörde yeni iş gücüne ve kalifiye çalışan sayısının artmasına duyulan ihtiyaç bizleri ‘Sigorta Sektöründe Risk Yönetim Danışmanlığı’ adındaki bu eğitim programını hayata geçirmeye yönlendirdi. İlk sertifikasyon dönemi 14 Mayıs 2022 tarihinde başlayan ve toplam 4 hafta süren eğitimde, klasik sigorta eğitimlerinden farklı olarak; değişen dünya şartları ve yeni riskler, sürdürülebilirlik, küresel iklim krizi ve dijital çağın sosyal etkileri ile beliren geleceğin sigorta ve risk yönetimi trendleri gibi güncel içerikler paylaşıldı.

Bir kısmı Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş kampüsünde yüz yüze, belli bir bölümü ise online gerçekleşen eğitim programıyla Monopoli Sigorta, çağa adaptasyon yeteneği yüksek, uzman risk yönetim danışmanları yetiştirerek yenilikçi, yüzü geleceğe dönük ve sosyal etki yaratan uzman duruşunu bir kez daha gösteriyor. Sigorta sektörünün yeni dünya düzenine entegrasyonunda ‘’kalifiye insan kaynağı’’ ihtiyacına yönelik yatırımları devam eden Monopoli Sigorta Bahçeşehir Üniversitesi ile iş birliği yaparak sektöre katma değeri yüksek insan kaynağı gelişimine devam ediyor.

Bu eğitim programı ile gerek sigorta öğrencilerine gerekse kariyerine sigorta sektöründe devam etmek isteyen veya bu sektörde uzmanlaşmak isteyen kişilere; yeni çağın, değişen dünya düzeninin risk yönetim danışmanı nasıl olunur aktarılırken, vizyoner ve donanımlı uzmanlar yetiştirilmesine aracı olunarak acenteciliğe kalifiye profesyoneller kazandırılmış olunacak. Programı tamamlayan katılımcılar “Değer Katan Risk Yönetim Danışmanı” unvanı alarak sektörlerinde öne çıkabilmeyi sağlıyor.

  • Sektörün Öncü İsimleri Açık Oturumda Gelecek Beklentilerini Açıkladılar

“Monopoli ile Değer Katanlar Platformu”nun ilk etkinliği olan ‘Sigorta Sektöründe Risk Yönetim Danışmanlığı’ eğitiminin basın lansmanının ikinci bölümü sektörün öncü isimlerinin katıldığı açık oturumla tamamlandı.

Yeni dünya düzeninde ortaya çıkan yeni riskleri doğru yönetmenin artan önemine değinildiği açık oturumda HDI Sigorta CEO’su Ceyhan Hancıoğlu, AXA Sigorta CEO’su Yavuz Ölken ve Colony Istanbul Kurucu CEO’su Ali Erhan Tamer konuşmacı olarak katıldı. Yeni dünya düzeninde madalyonun her iki yüzüne de değinilen açık oturumda; yeni dünya düzenindeki riskler ve o risklere karşı sigorta sektörünün anlık duruşu ve dijitalleşme konuları konuşuldu.

HDI Sigorta CEO’su Ceyhan Hancıoğlu, açık oturumda yaptığı konuşmasında “Yeni dünya düzeninde gelişen talepleri ve online yaşama koşulları artık kaçınılmaz hale geldi. Her ne kadar şahsım adına online hizmete yüzde yüz adapte olamasam da yeni neslin tüm sektörlerden beklediği dijitalleşme beklentisi pandemiyle gelişen koşullar gereği bir anda online ortama geçmiş oldu. Sigortacılığın ‘yüz yüze’ gelişen samimiyet ve güvenini şimdilerde dijital ortamlardan aktarmaya çalışıyoruz. Sigorta sektörü insanların ‘kötü gün’ dostudur dolayısıyla insana bu kadar derinden dokunan bir sektörün çok dikkatli dijitalleşmesi gerektiğine inanıyorum” dedi.

AXA Sigorta CEO’su Yavuz Ölken konuşmasında “İklim krizi her yerde konuşulan bir moda haline geldi. Ancak biz sigortacılar için iklim krizi bir moda değil uzun yıllardır üzerinde çalıştığımız verilerden oluşan bir alan. Sigorta şirketlerinin de aracılığında güçlü durması gereken bir konu bu güçlü duruş ancak doğru durum değerlendirmesi yaparak mümkün olabilir. Doğru değerlendirme, güçlü duruş ve doğru eylem planıyla gelecekte bizleri bekleyen iklim krizi veya diğer krizler ancak yönetilebilir durumda. Bu değerlendirme, planlama ve yürütmeyi yapacak sigorta profesyonelleri ancak Monopoli ve BAUSEM’in iş birliğinde olduğu gibi eğitimlerle mümkün olacaktır” dedi.

Colony İstanbul Kurucu CEO’su Ali Erhan Tamer yeni dünya düzeninde hayatımıza girmeye başlayan dijitalleşme sürecine dair; “Çalışma kavramının değiştiği bir dönemden geçiyoruz. Yeni dünya düzenini anlamak için mevcut dünya düzenini anlamak gerekiyor. Benim 12 yaşındaki oğlum gününü metaverse oyun oynayarak geçiriyor ve bundan bu yaşta para kazanıyor. Bugünün jenerasyonu geleceği var edecekler. Yeni nesil oyun oynarken, para kazanıyor, eğleniyor, yemek sipariş ediyor, neden poliçe de satın almasın. Dolasıyla artık bizlerin bildiği internet dünyasından bahsetmemiz mümkün değil. Bizler bu yeni internet düzenini anlamak için zaman emek ve eğitim almamız gerekiyor. Çalışma kavramı ve iş gücü bugüne kadar bildiğimiz formlarının tamamının dışına çıkmış durumda. Yöneticilerin bu yeni algı, koşul ve kavramları çok iyi öğrenmeleri ve buna göre yönetmeleri gerekiyor. Öğrenme süreci başladığında bu dijitalleşmenin duyulduğu kadar zor ve karmaşık olmadığını göreceklerdir” dedi.

Monopoli ile Değer Katanlar Platformu’nun ilk etkinliği olan ‘Sigorta Sektöründe Risk Yönetim Danışmanlığı’ eğitiminin basın toplantısı ile Costa Venezia gemisinde tanıtımını tamamlayan Monopoli Sigorta ileriye dönük eğitimlere devam etmeyi planladıklarını ve yeni dünya düzenine yönelik yatırımlarına hız kesmeden devam edeceğinin altını çizdi.

KISACA MONOPOLİ SİGORTA

Monopoli Sigorta, 20 yılı aşan deneyimi ile bugün, risk yönetimi danışmanlığı alanında Türkiye’de en yüksek prim üreten şirketlerden biridir. Sektörde öncü, güvenilir ve tercih edilen bir şirkettir. Sektöre değer katan yenilikçi ürün ve projeler sunar, satış sonrası müşterilerle doğru bir iletişim ağı kurar ve iş ortakları ile arasında sağlam bir “yol arkadaşlığı” ilişkisi vardır.

“Tüm riskleri tek bir poliçede güvence altına alarak hem zamandan hem de paradan tasarruf sağlamak” düşüncesiyle hayata geçirdiği ve fikir hakkı tamamen Monopoli Sigorta’ya ait olan “MonoPoliÇe” ürünü, sektörün ihtiyaç duyduğu önemli bir eksikliği kapatan bir projedir. MonoPoli Sigorta, MonoPoliÇe ürünü ile 2008 yılı şubat ayında Endeavor Derneği Türkiye Girişimci Adayı, 2008 yılı haziran ayında Endeavor Derneği Uluslararası Girişimcileri seçilmiştir.

2016 Mayıs ayı itibariyle Avrupa’nın önde gelen yatırımcıları arasında yer alan EMF Capital Partners ile güçlerini Türkiye’nin en büyük sigorta acentesi olma hedefi ile birleştirmişlerdir.

Bugün Türkiye’de hayat dışı sigortacılıkta faaliyet gösteren toplamda 26 şirket ile yapılan çözüm ortaklığı sayesinde bir yandan sigorta profesyonellerinin çalışma koşullarını daha işlevsel hale getirerek portföylerini artırmakta, diğer yandan da müşterilerine geniş bir portföy alternatifi sunmaktadır.

Elementer branştaki çözüm ortakları: Ak Sigorta, Allianz Sigorta, Anadolu Sigorta, Axa Sigorta, Chubb, Corpus Sigorta, Generali Sigorta, Groupama Sigorta, Gulf Sigorta, HDI Sigorta, Mapfre Sigorta, Neova Sigorta, Nippon Sigorta, Orient Sigorta, Quick Sigorta, Ray Sigorta, Sompo Sigorta, Türkiye Sigorta, Unico Sigorta, Zurich Sigorta, Demir Sigorta, Acıbadem Sigorta, Mapfre Yaşam, Allianz Yaşam Emeklilik, NN Emeklilik’tir

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ