Demokrat Zafer

Sertifikalı “makine öğrenmesi” yaz kampına başvurular açıldı!

Makine öğrenmesi, yapay zeka, veri analitiği gibi yükselen teknolojiler, işgücü piyasasını dönüştürüyor. İşverenler artık çalışanlarından da bu tarz yetkinlikler bekliyor. 21. yüzyıl becerilerini kazanmak ve geleceğin iş dünyasında söz sahibi olmak isteyen lisans ve yüksek lisans öğrencileri, 22 Haziran’a kadar makine öğrenmesi odaklı ücretsiz yaz kampına başvurabiliyor.
Büyük veri kavramı, son dönemde birçok kurum için büyümenin ve kârlılığın merkezine yerleşti. Accenture’ın konuya ilişkin bir araştırmasına göre, kurumsal yöneticilerin %79’u, büyük veriyi büyüme stratejilerine dahil etmeyen kuruluşların rekabet gücünü kaybedeceğine inanıyor. Büyük verinin artan önemi, makine öğrenmesi ve veri bilimi gibi yeni kavramları ortaya çıkarırken, işgücü taleplerini ve şirketlerin çalışanlardan beklentilerini de değiştirdi. Makine öğrenmesi, yapay zeka, veri bilimi, programlama dilleri gibi 21. yüzyıl becerileri, iş ilanlarında en sık karşılaşılan yetkinliklere dönüştü. Online eğitim platformu Miuul, Türkiye’nin analitik gücüne katkı sağlama hedefiyle hareket ederek ülkeye yüksek teknoloji yetkinliklerine sahip gençler kazandırmayı amaçlıyor. Bu amaç doğrultusunda ve geleceğin işgücüne dair içgörülerden hareketle lisans ve yüksek lisans öğrencileri için ücretsiz Makine Öğrenmesi Yaz Kampı açtı.

Başvuru süreci Miuul internet sitesi üzerinden 22 Haziran’a kadar devam eden yaz kampına dair görüşlerini paylaşan Miuul CEO’su Vahit Keskin, “Makine öğrenmesi, bugünün kritik yetkinliklerinden birine dönüştü. İşgücüne ilişkin projeksiyonları düşündüğümüzde bu yetkinliğin önemi daha da ortaya çıkıyor. İşgücü piyasasında, yükselen teknolojilerin genç çalışanları iş dünyasında daha hızlı biçimde önemli pozisyonlara taşıyacağı bir dönüşüm yaşanıyor. Geleceğin meslekleri için kariyer yolculukları tasarlayan online eğitim platformu Miuul olarak, bu gözlemlerimizden hareketle, kendilerini makine öğrenmesi ve yapay zeka  gibi alanlarda geliştirmek isteyen, herhangi bir geliri bulunmayan lisans ve yüksek lisans öğrencileri için tamamen ücretsiz kapsamlı bir eğitim programı tasarladık” dedi.

İşverenler çalışanlarından makine öğrenmesi yetkinliğini arıyor

Otuz yıl öncesine kadar veri bilimci diye bir meslek olmadığını belirten Vahit Keskin, “Bugün dijitalleşmenin birçok endüstriyi şekillendirdiğini düşündüğümüzde, veri bilimcilerin ve yapay zeka uzmanlarının en çok talep edilen çalışanlara dönüşmesi anlaşılır oluyor. İşverenler, matematiği, bilgisayar bilimlerini, iş dünyası trendlerini bir potada eriten takım arkadaşlarına odaklanıyor. Bu noktada Miuul olarak ilgili yetkinliklerin öğrenilmesi sürecinde yaşanan güçlüklerin farkındayız. Gelecekteki mesleklerin geleneksel işgücünden daha yaratıcı olacağını öngören Mark Zuckerberg’ün şirketi Meta’nın iş ilanlarından yapılan çıkarımlar, şirketin çalışan adaylarından Python programlama dili ve makine öğrenmesi gibi yetkinlikleri talep ettiğini gösteriyor. Bu yetkinlikleri katılımcılarına sunma hedefiyle çalışan bazı uluslararası platformların Türkiye’deki katılımcı açısından çeşitli zorluklar barındırdığını da görebiliyoruz. İlgili alanlarda özgün Türkçe eğitim materyalleri üreten Miuul olarak, ücretsiz Makine Öğrenmesi Yaz Kampımızla yükselen teknolojilerde ülkemizin ihtiyaç duyduğu yetişmiş insan kaynağına katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Yaz kampımız lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin katılımıyla Temmuz ayında çevrimiçi ortamda gerçekleşirken Miuul eğitim içeriklerine uyumlu olarak ilerleyecek ve canlı mentor dersleriyle de desteklenecek.” dedi.

Eğitim içerikleri ve canlı mentor dersleri birlikte yürütülecek

Programı başarıyla tamamlayan katılımcılara sertifika verileceğini hatırlatan Miuul CEO’su Vahit Keskin, değerlendirmelerini şu ifadelerle sonlandırdı: “Python programlama, özellik mühendisliği, makine öğrenmesine giriş, regresyon analizi, gözetimsiz öğrenme gibi başlıkların konu edildiği eğitimler, bir makine öğrenmesi projesinin tüm geliştirme aşamalarını kapsıyor. Şimdiye dek 200 binin üzerinde kullanıcıya eğitim vermiş uzman kadroya sahip bir kuruluş  olarak, Miuul’da bu kampla üniversite öğrencilerine geleceğin mesleklerinin gerektirdiği yetkinliklere ulaşma yolunda hızlandırılmış bir başlangıç sunuyoruz. Ulusal ve uluslararası şirketlerde deneyime sahip mentorların desteğiyle, gerçek verilerle, gerçek hayattan uygulamalarla pratiğe en uygun müfredatla şekillendirilen ücretsiz Miuul Makine Öğrenmesi Yaz Kampı’nın başvuru sonuçları 24 Haziran’da açıklanacak. Başvuru formuna ve programın ayrıntılara, Miuul internet sitesinden erişilebiliyor.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ