Demokrat Zafer

Espor endüstrisi 1,6 milyar dolara koşuyor

Geçtiğimiz yıllarda uluslararası arenada Cem Bölükbaşı gibi genç pilotlarla simülasyondan gerçek pistlere uzanan başarı hikayelerine imza atan Türkiye, Ankaradaki espor simülasyon merkeziyle bu başarılara yenilerini eklemeyi hedefliyor.
Video oyunlar, geçtiğimiz yıllarda yalnızca oyun olmaktan çıkarak yeni ve rekabetçi spor branşlarına dönüştü. Türkiye, 2018’de öncü bir adım atarak Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde kurulan Türkiye Espor Federasyonu (TESFED) ile bu alanda güçlü bir oyuncu olma hedefini ortaya koydu. 2021’de 1 milyar dolarlık bir pazar hacmine ulaşan ve bu rakamı 2024’e kadar 1,6 milyar dolara taşımayı hedefleyen espor endüstrisinde şimdiye dek Cem Bölükbaşı gibi genç pilotlarla simülasyondan gerçek pistlere taşınan başarı hikayelerine imza atan Türkiye, esporun potansiyeline inanan genç girişimcilerin öncülüğünde yeni başarılara hazırlanıyor. Ankara’da kurulan Türkiye’nin ilk ve tek espor simülasyon merkezi Apex Racing, ülkemize yeni uluslararası başarılar kazandıracak genç yetenekleri simülasyondan gerçeğe taşımayı amaçlıyor.

Türkiye’nin espor alanındaki potansiyeline ve bu konudaki katkılarına ilişkin görüşlerini paylaşan Apex Racing Kurucu Ortağı Berkay Erdoğan, “Ülkemiz gerek ulusal rekabet, gerek uluslararası başarılar açısından önemli espor takımlarına ev sahipliği yapıyor. Türkiye’deki espor topluluğu olarak kazandığımız turnuva ve kupalarla küresel espor ortamında dikkat çekerken, Cem Bölükbaşı gibi isimlerle sanal ortamdan gerçeğe taşınan başarılara da imza atıyoruz. Türkiye’nin ilk ve tek espor simülasyon merkezi Apex Racing olarak biz de, son teknoloji ekipmanlarımızla pist yarışlarına en yakın deneyimi sunarak, ‘simülasyondan gerçeğe’ ilkemizle yetenekli genç pilotları gerçek pistlere taşımak için faaliyet gösteriyoruz” dedi.

Yarış tutkunları için gerçekçi deneyimler

Motor sporlarını ve esporu gerçeğe yakın deneyimlerle herkes için erişilebilir kılmayı hedeflediklerine dikkat çeken Apex Racing Kurucu Ortağı Ali Kerem Üreten, “Bu kapsamda, geçtiğimiz yıl Türkiye’nin espor alanındaki ilk ve tek simülasyon merkezini Ankara’da kurduk. Yarışçılar; Sparco, Thrustmaster, Fanatec gibi ekipman ve oyun teknolojisi şirketlerinin yetkili satıcısı olarak, son teknoloji donanım ve gerçekçi ekipmanlarla tasarladığımız kokpitlerde Gran Turismo 7, F1 2021, F1 2020, Assetto Corsa, Gran Turismo Sport, Assetto Corsa, Dirt Rally 2.0 ve Iracing gibi oyunları deneyimleyebiliyor. Başarılı pilotları sanal ortamdan gerçek pistlere taşıma misyonumuzla işbirliklerine de imza atıyoruz. Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu’nun (TOSFED) Mobil Eğitim Simülatörü projesinin ‘Teknoloji Sponsoru’ olarak, Anadolu’da bu alanda geliştirilmeye açık yetenekleri keşfetmek için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kendi takımımızı kuracağız”

Espor branşlarının her geçen yıl daha çok kişiye ulaştığını, daha fazla kurum tarafından benimsendiğini vurgulayan Apex Racing Kurucu Ortağı Berkay Erdoğan, değerlendirmelerini şu ifadelerle sonlandırdı: “Türkiye bu konudaki potansiyelini ulusal ve uluslararası etkinliklere imza atarak gösteriyor. İstanbul bu yılın sonunda Global Espor Federasyonu’nun Global Espor Oyunları’na hazırlanırken, Ankara da mart ayının sonunda Ankara Gençlik ve Espor Festivali’ne ev sahipliği yaptı. Bu etkinlikle Apex Racing olarak, Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay’ı  profesyonel kokpitimizde ağırladık. Yurt içinde esporların gelişimine destek olmak ve yurt dışındaki temsil gücümüzü artırmak için Türkiye’nin ilk ve tek espor simülasyon merkezi olarak espor ve karting takımlarımızı kurmak için çalışmalara başladık. Apex Racing olarak ilerleyen dönemde hem sanal, hem de gerçek pistlerde adımızdan daha çok söz ettirmeyi hedefliyoruz.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ