Demokrat Zafer

“Bugünkü Program” da bulaşlım!

Can Aytekin’in 14 Nisan’da Versus Art Project’te ziyarete açılan “Bugünkü Program” isimli sergisi, 30 Haziran’a dek uzatıldı. Sergi kapsamında, 11 Haziran Cumartesi günü saat 14:00’te, Can Aytekin ve Ezgi Bakçay, ilham noktasını Yeşilçam’dan, afişlerden, sinema fenerlerinden alan sergi etrafında bir konuşma gerçekleştiriyor.

Üç yıl önce Arial Sanat’ta açtığı sergisinde “Bugünkü Program”ın adeta bir fragmanına yer veren sanatçı, Versus Art Project’te gerçekleşen serginin odağına Yeşilçam sokaklarını yerleştiriyor. Galeri mekanının bulunduğu Hanif Han ve konumlandığı sokak Yeşilçam için de önemli bir buluşma ve üretim noktası olarak sanatçının çalışmalarına yansıyor.

Galerinin cumbasından görülen Hürrem Erman, Ayhan Işık, Fatma Girik afişleri, çevredeki Sadri Alışık, Ayhan Işık, Fuat Özkınay Sokakları, müzeye dönüşen Atlas Pasajı, yıkılan küçük sinemalar, Yeşilçam kafeleri, galeri mekânının eskiden sinema afiş ve tasarım merkezi olarak kullanılması hafıza ve mekân arasındaki diyoloğu sergiye aktarıyor.

Ziyaret Saatleri:
Salı – Cumartesi: 10:00 – 18:00

Adres:
Kuloğlu Mah. Gazeteci Erol Dernek Sok.
No.11/3 Hanif Han Beyoğlu İstanbul

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ