Demokrat Zafer

”Gül Baba Senfonik Şiiri” İstanbul Prömiyeri; Beyoğlu Kültür Yolu Festivali’nde…

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, “Gül Baba Senfonik Şiiri” İstanbul Prömiyerinde,  İstanbul AKM’de konser verecek

Türk ve Macar toplumları arasında bir köprü kurmak, iki ülke arasındaki kültürel, ekonomik, turistik ilişki ve faaliyetleri artırmak amacıyla kurulan Gül Baba Türbesi Mirasını Koruma Vakfı, özel bir senfonik şiirle izleyici karşısına çıkıyor.

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, “Gül Baba Senfonik Şiiri” İstanbul Prömiyerinde,  İstanbul AKM’de…      

Besteci ve piyanist İlyas Mirzayev’in “Gül Baba Senfonik Şiiri”, Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında 11 Haziran Cumartesi akşamı saat 20.00’de; İstanbul Prömiyer’inde İstanbul AKM   Türk Telekom Opera Salonu’nda dinleyiciyle buluşacak. İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nın vereceği konserde, Ankara Devlet Opera ve Balesi orkestra şefi Naci Özgüç yönetiminde  piyanist Gökhan Aybulus, tenor Caner Akın ve soprano Otilia İpek dinleyicilerle buluşacak.

Besteci ve piyanist İlyas Mirzayev’in “Gül Baba Senfonik Şiiri” bir buçuk yıl süren çalışmanın ardından ortaya çıktı. Anadolu ereni Gül Baba ile ilgili ilk senfonik beste olma özelliği taşıyan  senfonide, “Gül Babanın Bahçesi, Savaşa Hazırlık, Savaş ve Ölümsüzlük” temaları işleniyor.

Konser repertuarında ayrıca Wolfgang Amadeus Mozart,Leo Delibes,Francesco Cilea,Giuseppe Verdi ve Giuseppe Donizetti ’nin seçkin operalarından aryalar yanısıra Franz Lizst’in “Pi̇yano Konçertosu No:2” eseri seslendirilecek.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ