Demokrat Zafer

YARIN İÇİN ŞİMDİ DERNEĞİ KURULDU

Gençlerin aktif vatandaş olma talebi ve katılımlarıyla sivil toplum örgütü olan Yarın İçin Şimdi Derneği faaliyetlerine başladı.

Türkiye’nin ekonomik, sosyal ve siyasal gelişimi için çağdaş gençlerin ekonomik, sosyal ve siyasal gelişimlerine katkı sunmak, temel insan hak ve özgürlükleri, cinsiyet ve fırsat eşitliği konusunda toplumda ortak bir bilinç oluşmasını sağlamak amacıyla kurulan Yarın İçin Şimdi derneği ilk genel kurulunu 5 Haziran’da gerçekleşti.

Gençlerin yoğun ilgisi ve katılımıyla tamamlanan genel kurulda Taylan Yıldız dernek başkanı seçildi.

Taylan Yıldız, Evrim Kuran, Umut Yıldız, Tuğçe Taşçı, Cansu Çulha, Ece Eker, Umut Oğuz, İlayda Eskitaşçıoğlu, Ömer Serdar Özkan, Özgür Eker, Mehmet Ergül, Seren Anaçoğlu, Tanzer Bilgen, Görkem Gökçe ve Gürman Timurhan gibi alanında uzman isimlerin yer aldığı Yarın İçin Şimdi Derneği kurucu kadrosu, daha iyi bir Türkiye için gençlerin aktif vatandaş olarak projeler yapmalarına ve çözüm üretmelerine yardımcı olmak için bir araya geldiklerini belirttiler.

Genç bireylerin aktif vatandaş olarak sadece hayatlarına değil, geleceğin dünyasına da şekil vereceklerini bilmelerinin önemli olduğuna değinen derneğin kurucusu Taylan Yıldız “Dernek amacı, katılımcı ve şeffaf bir süreçle, üyelerimizin fikirleri ve gençlerimizden gelen talepler doğrultusunda belirlendi. Ben ekonomik, sosyal ve siyasal olarak gelişmiş bir Türkiye’ye inanıyorum. Kamu yönetiminde ve hayatın her alanında liyakat ilkesinin egemen olması için çalışıyorum. Gençlerin önündeki bariyerleri kırmak, gençlerimizin hak ettikleri seviyede fırsat ve imkanlara kavuşması için de mücadele ediyorum. Sivil toplum örgütümüz de Türkiye’ye hizmet eden bir hareket olarak bu alanda önemli bir katkı sağlayacak. Artık ileriye bakma zamanı. Kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk, bu ülkeyi gençliğe emanet ederken en doğru kararı vermiş. Çünkü bu ülke her zaman gençliğin omuzlarında yükselecek. O omuzları sağlam ve güçlü tutmak da bizim görevimiz olsun. Yalnızca 21.yüzyıl değil, ondan sonra gelecek yüzyılların temeli de bu omuzlarda yükselsin. Bunu başarmak da bizim varlığımızın sebebi, boynumuzun borcu olsun. Bu süreçte en önemli rol hepimizin. Bu dernek artık hepimizin.”

https://yarinicinsimdi.org.tr/

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ