Demokrat Zafer

SOSYAL MEDYADAN İTİBAR SUİKASTI KABUL EDİLEMEZ!!!

Türk Eğitim Sendikasından “Görevden Alınma ” işlemine sert tepki. Türk Eğitim Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı Fatih Gümüş ve 3 Nolu Şube Başkanı Ömer Işıkoğlu yaptıkları ortak açıklamada;

“Mahalle/Köy statüsündeki kırsal alanlarda okul bahçe ve salonları geleneksel köy hayrı, kına, nişan, düğün, asker eğlencesi gibi muhtelif etkinliklerde kullanılabilen alanlardır. Bu nedenle Çalı İlkokulu Okul Aile Birliği yönetimi okul yararına 7.05.2022’de Anneler Günü ve Hıdırellez Etkinliği yapmak istedikleri gerekçesiyle okul idaresinden alan tahsisi talebinde bulunmuş, okul idaresi de cevaben MEB Mevzuatı aykırı olmayan ve çevreye rahatsızlık vermeyecek şekilde kullanmak kaydıyla okul Çok Amaçlı Salonunu kendilerine tahsis etmiştir. Sadece kadınlara yönelik yapılan etkinliğe özel olarak dansöz davet edilmemiş olup piyanistin davulcu olan kızı etkinliğe katılan annelerin isteğiyle bir süre dans etmiştir.

Okul idaresinin durumdan ertesi gün haberdar olması üzerine 09.05.2022’de Okul Aile Birliği yönetimi okula davet edilerek bilgilerine başvurulmuş ve istifaları istenmiştir. Okul idaresi yetkisi dahilinde duruma müdahil olmuş ve gerekeni yaparak Okul Aile Birliği yönetiminin istifasını almıştır. Olayın üzerinden neredeyse bir ay geçmesine rağmen etkinliğe ait görüntülerin bir eğitim sendikası başkanı tarafından paylaşılması tamamen maksatlidir. Paylaşımlar üzerine okul müdürü görevden uzaklaştırılmış olup sosyal medya paylaşım ve yorumları başta okul yöneticilerinin, öğretmenlerinin ve okulun tüm paydaşlarının kişisel haklarına saldırı mahiyetindedir..

Haksız yere görevden uzaklaştırılan Okul Müdürü Coşkun ŞAHİNER göreve iade edilmelidir.” ifadeleri kullanıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ