Demokrat Zafer

Güney Kore’ye kültür turları yeniden başlıyor!

01 Haziran – 31 Temmuz tarihleri arasında Kore Turizm Organizasyonu, Asiana Airlines ve UcuzaBilet.com iş birliği ile Koreye seyahat yeniden başlıyor!” kampanyası, Türk gezginlerin  Güney Koreyi keşfetmesi için eşsiz bir fırsat sunuyor.
Pandeminin dünya genelinde etkisinin azalması sonucu, birçok ülkenin yaptığı gibi Güney Kore de kapılarını yeniden turistlere açtı. Pandemi sonrası Güney Kore’ye Türkiye’den ilk defa gidecekleri teşvik etmek ve seyahatlerine değer-deneyim katmak amacıyla, Kore Turizm Organizasyonu, Asiana Airlines ve UcuzaBilet.com iş birliği ile “Kore’ye seyahat yeniden başlıyor!” kampanyası başlatıldı. Popüler kültürün yükselen değeri Kore Dalgası (Hallyu) hedeflenerek Türk seyahatseverlerin  Güney Kore’yi yakından tanımaları, ayrıca sevdikleri K-Pop ve K-Drama kültürünü yerinde deneyimlemeleri için UcuzaBilet.com web sitesinde kişi başı 500 TL özel indirim ve uçak biletlerinde uygun fiyatlar sağlanmaya başlandı.

Gözünüzü kapatın bir K-Drama sahnesi düşünün, bir bakmışsınız ki o sahnedesiniz!

K-Pop müziği ve koreografilerinin yanı sıra K-Drama da global olarak kabul gören Güney Kore’nin sahip olduğu en değerli hazinelerden biri. Hal böyle olunca Güney Kore’yi gezmeye gelenler, K-Drama film ve dizilerinin çekildiği lokasyonları tek tek keşfetmek üzere yollara düşüyor. Böylece bir ülkeyi keşfetmekten de öte, o ülkenin yaşam tarzı ve kültürünü de yakından tanıma şansı bulabiliyorlar. Bir anlığına gözünüzü kapatın ve düşünün! Tatlı, hüzünlü veya umutsuzlukla dolu anları gözlerinizin önünde olan bir dramada, çekimlerin yapıldığı o yere adımınızı attığınızda, hissettiğiniz duygular herhalde hayallerinizin de ötesinde olacaktır.

Kore film sanatını yerinde deneyimlemek eşsiz bir deneyim.

‘Kore sinema turu’ ile aktörler-aktristler, ses-ışık profesyonelleri ve sinemanın süreçlerini yakinen görmeniz mümkün. Hollywood-Kaliforniya’daki Dolby Theatre’da Sinema Sanatları ve Bilim Akademisi tarafından 92.Akademi Ödülleri’nde Güney Kore’nin “Parasite” filminin 4 ödüle layık görülmesi ve 93.Akademi Ödülleri’nde de ‘Minari’nin Yoon Yeo-jeong ile En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülü kazanması sonucunda, dünyanın gözü bir kez daha Güney Kore sinemasına çevrildi. Siz de Kore’ye geldiyseniz, Busan’ı ziyaret ederek, Kore film çekimi tekniklerini öğrenebilirsiniz. Haeundae Sinema Sokağı’nın sokaklarında yürürken bir Koreli film yıldızının el izine avuçlarınızı koyduğunuzda, Kore sinemasının gücünü ve cazibesini hissedeceksiniz.

K-Culture ile Güney Korede Hanok köylerinde otantik deneyimler yaşanacak.

Tarihi Hanok evlerinden oluşan küçük köyler, günümüzde de kültür ve tarihi yaşatmak adına Güney Kore hükümeti tarafından alınan sıkı tedbirler eşliğinde koruma altında. Kültürel ve dünya mirası olarak kabul edilen bu tarihi Kore evlerinde, beceriye dayalı çeşitli atölyeler düzenleniyor, konaklamalar yapılabiliyor, çay seremonileri hatta bazı festivaller için de değerlendiriliyor. Ülkenin birçok şehrinde yer alan bu tarihi köylerin içinde, Kore otantizmini yansıtan yerel kıyafet olan Hanbok’lar da kiralanabiliyor. Buram buram tarih kokan bir Hanok evinde, çay seremonisine katıldığınızı veya bir resim-seramik atölyesine katıldığınızı ve o gece orada konakladığınız bir deneyimi hayal edin! Düşüncesi bile insanı tarihte yolculuğa çıkarabiliyor. Hanok evlerinde konaklama deneyimi yaşayabileceğiniz gibi, Kore’ye özgü lezzetleri yapabileceğiniz atölyelere veya akşam yemeğine de katılarak, kendinizi ülkenin insanlarına ve tarihi-kültürel değerlerine daha yakın hissedebilirsiniz.

K-Beauty sayesinde Koreli bir yıldız gibi parlayabilirsin!

Ayrıca K-Beauty özellikle kadın seyahatseverlere sıra dışı deneyimler yaşatacak. Televizyonda gördüğünüz bir Koreli yıldızın sahip olduğu özel tasarım kıyafetleri yaptırabilir, Celebrity’lerin yaptırdığı özel makyaj, saç ve tırnak bakımını da deneyimleyebilirsiniz. K-Cosmetics sayesinde kendinize en uygun kozmetik ürünleri bulmanız için danışmanlık hizmeti de alabileceğiniz Seoul’de bir çok ünlü mağaza vardır. Bunlar; LaNEIGE Myeongdong Showroom, IOPE Lab, ESPOIR Gangnam Branch, HONGDAE Makeup Pub Branch ve AMORE Seongsu’da bu hizmetleri alabilirsiniz.

K-Beauty özel kurslarına katılarak, kadınlardan oluşan bir grubun içine dahil olup kaşınızın çizimini nasıl yapacağınızı, pudra sürme tekniklerini ve renkleri makyajda ne şekilde kullanabileceğinizi yakından görür ve uygulama yaparak öğrenebilirsiniz. Bu kurslara katılmak isterseniz, Seoul’de Celebrity’lerin de favorisi olan 3 mekan ön plana çıkmaktadır. Bit&Boot, #HamKyungSik ve AbyBom’dur. Yine Seoul’de ünlülerin sıkça geldikleri manikür-pedikür salonları da vardır. Bunların öne çıkanları ise; Gangnam-gu semtinde yer alan, Shinggomggom, UNISTELLA ve Concept Nail’dır.

Kore Turizm Organizasyonu İstanbul Ofisi Direktörü Hyuncho Cho, kampanya hakkında ”Pandeminin dünya genelinde azalmasıyla birlikte kapılarımızı yeniden dünya turistlerine açtığımızı müjdelemek üzere, Koreye Seyahat Yeniden Başlıyor!’ kampanyası düzenledik. Türkiyedeki seyahatseverlerin K-Popun ışıltılı dünyasını deneyimlemeleri, K-Dramanın sahne aldığı yerleri-mekanları keşfedebilmeleri ve K-Culture yani Kore kültürünü yerinde deneyimlemeleri için uçak biletlerinde kullanabilecekleri kişi başı 500 TL özel indirim imkanı sunmaya başladık. Ayrıca, Asiana Havayolları da özel indirim fırsatları sunuyor. Böylelikle Kore kültürüne ilgi duyan Türkiyedeki seyahatseverlere Güney Korede en güzel deneyimleri yaşamaları için de bir fırsat vermiş olduk.” açıklamasında bulundu.

Kore Turizm Organizasyonu (KTO) Hakkında

Kore Turizm Organizasyonu (KTO), Uzak Doğu’nun en önemli ülkelerinden biri olan Kore’yi dünyada tanıtmak amacıyla 1962 yılında Kore Cumhuriyeti’nin turizmi teşvik yasasını çıkarmasından bir yıl sonra kurulmuştur. KTO, Kore ile güçlü diplomatik ve kültürel bağları olan Türkiye’deki ofisinde ise çalışmalarını 2012 yılından bu yana sürdürmektedir. KTO İstanbul ofisi, Türkiye’nin yanı sıra aralarında İsrail, Yunanistan, Bulgaristan, Romanya ve Hırvatistan’ın da bulunduğu toplam 20 ülkede faaliyet göstermektedir. KTO, dünyanın her yerinden insanları Kore’ye çekmek için turizm pazarlama stratejileri geliştirmekte ve 50 yılı aşkın tecrübesiyle yenilikçi ve sürdürülebilir bir turizmin yaratılmasına katkıda bulunmaktadır. Daha fazla bilgi için www.ktoturkey.com adresi ziyaret edilebilir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ