Demokrat Zafer

Xylem’in çalışmalarının odak noktasında sürdürülebilirlik var

Su sorunlarının insan sağlığı, refahı ve sürdürülebilir kalkınma için artık bir engel olmadığı bir dünya yaratabilmek için çalışan lider su teknolojisi şirketi Xylem, kendisini suyu korumaya, optimize etmeye ve yönetmeye adıyor. Şirket, bu kapsamda 2025 yılına kadar 16,5 milyar metreküpten fazla su tasarrufu yapmayı hedefliyor. 5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında açıklamalarda bulunan Xylem Türkiye Genel Müdürü Altuğ Bilgiç, şirketin sürdürülebilirlik yaklaşımından bahsetti.

Sürdürülebilir bir şirket inşa etmeye odaklanan Xylem; temiz suya ve güvenli sanitasyona erişimin daha sürdürülebilir bir dünya inşa etmek için gerekli olduğuna inanıyor. Bu bilinçle suyu daha erişilebilir ve uygun fiyatlı, su sistemlerini ise daha esnek hale getiren teknolojiler ve çözümler hayata geçiriyor. Şirket 2020 yılında, susuzlaştırma ve dijital teknolojileri aracılığıyla 1,4 milyar metreküp kirli suyun yerel su kaynaklarına ve yerleşim yerlerine girmesinin önlenmesine katkıda bulurken kurduğu arıtma çözümleri ile müşterilerinin 4,3 milyar metreküp suyu yeniden kullanmalarına olanak sağladı. Ayrıca gelir getirmeyen suyu 0,5 milyar metreküp azaltmayı başardı. Xylem’in 22 büyük tesisinden 10 tanesi şu anda yüzde 100 yenilenebilir enerjiyle çalışıyor ve iki tanesi projelerinin devam ettiği 12 saha ile saha proses suyunun yüzde 100’ünü geri dönüştürüyor. Bu tesislerdeki genel su yoğunluğunu 2014 yılına göre yaklaşık yüzde 30 oranında düşürmeyi başaran şirket; 2020 yılında su kullanımını bir önceki yıla göre yüzde 19 oranında azalttı. Toplam GHG Net Emisyon yoğunluğunu 2019 yılına göre yüzde 7’den fazla azaltan Xylem, küresel filosunu elektrikli ve hibrit araçlara taşımaya odaklanan Sürdürülebilir Filo Stratejisini de uygulamaya başladı. Faaliyetlerini 2013 yılından bu yana CDP’ye (Carbon Disclosure Project-Karbon Saydamlık Projesi) raporlayan şirket hem İklim Değişikliği hem de Su Kıtlığı alanlarında liderlik bandında bir puan olan A puanı almayı başardı.

2025 yılına kadar 16,5 milyar metreküpten fazla su tasarrufu yapmayı hedefliyor

Kendisine önümüzdeki dönem için de bir yol haritası belirleyen Xylem, 2025 yılına kadar 16,5 milyar metreküpten fazla su tasarrufu yapmayı hedefliyor. Şirketin 2025 hedefleri arasında yılda 55 milyonu aşkın kişinin evsel su kullanım ihtiyacına eş değer olan 3,5 milyar metreküpün üzerinde gelir getirmeyen suyu azaltmak ve yılda 197 milyondan fazla kişinin evsel su kullanım ihtiyacına eş değer olan 13 milyar metreküp suyu yeniden kullanım için arıtmak bulunuyor. 7 milyar metreküpten fazla kirli suyun yerel su kaynaklarına veya yerleşim yerlerine girmesini önlemeyi hedefleyen Xylem, küresel ekonomik piramidin tabanında yaşayan en az 20 milyon insanın temiz su çözümlerine erişimini sağlamayı kendisine amaç ediniyor. Tüm bunların yanı sıra tesislerinde yüzde 100 yenilenebilir enerji ve yüzde 100 proses suyu geri dönüşümü kullanma hedefi olan Xylem, 2050 yılından önce değer zincirinde net sıfır karbon emisyonu elde etme taahhüdünde bulunuyor.

Kendisini dünya genelindeki en zorlu su sorunlarını çözmeye adamış lider su teknolojisi şirketinden çevre odaklı 2025 hedefleri…

“Gelecek nesiller için daha sürdürülebilir bir dünya yaratmaya çalışıyoruz”

5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında açıklamalarda bulunan Xylem Türkiye Genel Müdürü Altuğ Bilgiç, “Xylem olarak sürdürülebilirliği yaptığımız işin esası olarak görüyoruz. Suyun güvenliği, yaşam ve daha sürdürülebilir bir dünya yaratmak için kritik öneme sahip. Lider bir küresel su teknolojisi şirketi olarak, bunun, dünya çapında artan su sorunlarının çözülmesine yardımcı olmak için özel bir sorumluluğumuz ve fırsatımız olduğu anlamına geldiğini biliyoruz. Bu nedenle sürdürülebilirliği faaliyetlerimize her açıdan entegre ediyoruz. Su yönetimini dönüştürmek, güçlü su, enerji ve maliyet tasarrufu sağlamak için veri analizinin gücünden yararlanıyoruz. Temiz suya erişimi optimize etmenin, suyun daha verimli bir şekilde kullanılmasının, korunmasının ve yeniden kullanılmasının yollarını buluyoruz. Verimli sistemlerimizi, uygulamadaki uzmanlığımızı ve en gelişmiş teknolojileri sürdürülebilir çözümler oluşturmak için kullanıyoruz. Diğer yandan su sorunları hakkında eğitimler düzenleyerek, farkındalık oluşturarak, iş arkadaşlarımızın ve gönüllü paydaşlarımızın suyla ilgili sorunlara zaman ayırma tutkusundan yararlanarak sosyal değer yaratıyoruz. Kurumsal Sosyal Yatırım programımız olan Xylem Watermark, sürdürülebilirlik çabalarımızın önemli bir parçasını oluşturuyor. Xylem Watermark ile faaliyette bulunduğumuz toplulukları güçlendiriyoruz. 2021 yılında 113 bin saat gönüllü çalışmış dünyanın dört bir yanındaki Xylem çalışanları su sorunu yaşayan toplulukların karşılaştığı tehditlere ışık tutuyor.” dedi.

6 milyondan fazla kişiye güvenli su ve sanitasyon çözümleri sağlandı

Xylem Watermark, 2019 yılından bu yana 6 milyondan fazla kişiye güvenli su ve sanitasyon çözümleri sağladı. 51 adet su kaynaklı doğal afete insani yardımla müdahale edildi. 2019 yılından bu yana 5 milyondan fazla kişiye su ile temizlik ve suyun değeri konusunda eğitim verildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ