Demokrat Zafer

Çataltepe için umutluyuz

Bursa esnafının yıllardır kanayan yarası konumuna düşen Çataltepe projesi, tekrar gündeme geldi. Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Fahrettin Bilgit, “Bu açıklamalardan sonra Çataltepe’ye öncelik verileceğini düşünüyorum” diye konuştu.

Bursa'da Çataltepe için umutlandıran açıklamalar (ÖZEL HABER)

ERCAN ÇALIŞIR / BURSADA BUGÜN

Bursa’da yıllar önce vizyon proje olarak lanse edilen, alt yapısı dahi bitirilip adeta rafa kaldırılan ve birçok esnafın mağdur olduğu Çataltepe Sanayi Sitesi için umut ışığı yakıldı.

BESOB seçimlerinde Arif Tak ve Fahrettin Bilgit‘in “Bitecek” dediği Çataltepe projesi için heyecanlandıran açıklamalar yapıldı. BESOB seçimini kazanan ve 29 yıllık döneme son veren Fahrettin Bilgit, geçtiğimiz günlerde Bursa’da Esnaf Odaları ile buluşan AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki‘nin karşısında, “Çataltepe oldu Çatallıtepe” demişti. Özhaseki’den esnafa müjde bekleyip bitirilmesi için destek istemişti. Aynı toplantıda Mehmet Özhaseki ise “Çözülmeyecek bir sorun olduğunu düşünüyorum, üzerime düşen birşey olursa yapacağım” diye ifadelerde bulunmuştu.

Çok geçmeden bir umutlandıran açıklama da Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum‘dan geldi. Bakan Kurum, “TOKİ kanalıyla belirlediğimiz alanlarda sanayi sitelerimizi yapacağız. Kura yöntemiyle bu sanayi sitelerini 15-20 yıl vadeye varan çok az peşinatlarla o iş yerinin kirasını öder gibi temin edecekler. Bu yıldan itibaren başlayacağız. Ağustos ayında inşallah Cumhurbaşkanımız milletimizle bu projeyi paylaşacaklar” açıklamasında bulundu.

Çataltepe için umutlandıran bu açıklamalardan sonra BESOB Başkanı Fahrettin Bilgit Bursada Bugün‘e konuştu. Başkan Bilgit, “Başta Tokat olmak üzere aralarında Bursa‘nın da bulunduğu pilot illerde önümüzdeki 50 yıl içerisinde böyle bir projelerinin olduğunu açıkladılar. Bursa’da nerede olur diye bakarsak eğer, Çataltepe’yi sahipleneceklerini düşünüyorum. Mehmet Özhaseki de, ‘Çözümsüz değildir’ deyince hemen ümitlendik. İki açıklamayı birleştirince çözüm olacağını düşündük. Alt yapısı bitmiş bir yerden bahsediyoruz. Bursalıların da sahipleneceğini ve bu işin olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ