Demokrat Zafer

Sarıbal: RTÜK, basını cezalandıran özel bir kuruma dönüştü

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’un (RTÜK) Genel Başkanları Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ailesi hakkında “ABD’ye para aktarma” ve “kaçacak” iddialarını yayınlayan Tele1, KRT, Flash ve Halk’ye ceza vermesini eleştirdi. Sarıbal,  RTÜK’ün basını baskı altına alabilmek için cezalandırmaya çalışan özel bir kuruma dönüştüğünü söyledi.

Sarıbal, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, RTÜK’ün,  Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan ailesinin TÜRGEV ve Ensar vakıfları üzerinden ABD’deki paravan bir vakfa 1 milyon lira aktardığı ve kaçacağı iddiasında bulunduğu açıklamasını yayınlayan Tele1, KRT, Flash ve Halk TV’ye para cezası verdiğini hatırlattı.

RTÜK’ün, haber sunucusu Selçuk Tepeli’nin sunumu sırasındaki davranışları nedeniyle çalıştığı televizyonu cezalandırdığını söyleyen Sarıbal, RTÜK’ün basını baskı altına alabilmek için cezalandırmaya çalışan özel bir kuruma dönüştüğünü ifade etti.

Basının özgür ve bağımsız olması gerektiğine işaret eden Sarıbal, RTÜK yönetim kurulu üyelerine seslendi. Sarıbal, “Bilsinler ki bu devran böyle gitmez. Elbette bu karanlık düzen yıkılacak, elbette adaletin egemen olduğu bir düzen gelecek. Bunlar, bu karanlık düzene çanak tuttukları için o gün aydınlık düzenin hukuk düzeni altında hesap verecekler.” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ