Demokrat Zafer

Marriott International Türkiye’den Rehber Köpekler Derneği’ne Destek

Marriott International Türkiye – Azerbaycan İş Konseyi, görme engelli bireylere rehberlik yapmak üzere özel köpekler yetiştiren Rehber Köpekler Derneği’ne 2015 yılından bu yana desteğini sürdürüyor. Geçtiğimiz hafta rehber köpeklerin eğitim masraflarının karşılanması ve rehber köpekler okulu projesine fon sağlanması amacıyla Marriott International Türkiye bünyesinde yeni açılan JW Marriott Hotel Istanbul Marmara Sea’de bir “İlkbahar Balosu” düzenlendi.

2014 yılından beri Türkiye’de görme engelli bireylerin yaşam kalitesini arttırmak, toplum içinde güvenle ve özgürce sosyalleşmelerine destek olmak amacıyla faaliyetlerini sürdüren Rehber Köpekler Derneği uluslararası eğitim sertifikası sahibi eğitmenle iki yıl, pozitif yöntemler kullanılarak eğitilen Rehber Kopekler yetiştiriyor. Tüm bu süreçteki masrafları üstlenen dernek rehber köpekleri görme engelli bireylere bedelsiz veriyor ve görevleri süresince tüm masraflarını karşılamaya devam ediyor.

Rehber Köpekler Derneği’ne Türkiye’de faaliyet gösteren 17 markası ve 34 oteli ile her fırsatta destek vermek ve farkındalık yaratmak amacıyla dernekle 2015 yılından beri iş birliği içinde olan Marriott International Türkiye– Azerbaycan İş Konseyi bu yıl gerçekleşen baloya yeni açılan JW Marriott Hotel Istanbul Marmara Sea’de ev sahipliği yaptı. Marmara Denizi’nin büyüleyici manzarasına karşı deniz kenarındaki benzersiz konumu, ferah ve ihtişamlı süit odaları dahil 204 lüks misafir odası, her türlü toplantı, etkinlik ve davete ev sahipliği yapmak üzere son teknoloji donanımlı balo ve toplantı salonları, Michelin Yıldızlı Şef Akira Back dahil çok çeşitli yeme içme imkanları ve İsviçre’nin eşsiz doğasından ilham alan La Vallée Spa ve Sağlık Merkezi ile kusursuz deneyimler sunan otel, Rehber Köpekler Derneği’nin diplomatik çevrelerden, iş ve politika dünyasından baloya katılan konuklarını deniz kenarında camları açılabilir balo salonunda pandemi koşullarına uygun şekilde ağırladı.

Merve Yıldırım’ın sunduğu ve Zeliha Sunal Orkestrasının sahne aldığı balonun gerçekleşmesine Nestle Purina ProPlan, TBS, Zoetis, Zorlu ve Arçelik de katkıda bulundular. Gecede Rehber Köpekler Derneği Kurucu Başkanı Av. Nurdeniz Tunçer “Engelli olmanın bir mağduriyet olmadığını her fırsatta dile getirdiğimiz ve bunu yaşam biçimi olarak benimsemenin önemini ön plana çıkarmaya özen gösterdiğimiz faaliyetlerimizin devam etmesi için çaba gösteren, katkıda bulunan herkes bizim için çok değerlidir” diye konuştu. Bu yılki baloda çevrimiçi bağış seçeneğini de sunan Dernek bu şekilde bağış yapan destekçilerine çekiliş ile Marriott International otellerinde konaklama dahil birçok farklı ödül kazandırdı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ