Demokrat Zafer

CHP Yıldırım Gençliğinden GEZİ Hassasiyeti!

Gezi Parkı eylemleri sonrasında yaşanan siyasi tansiyonda CHP Yıldırım Gençlik Kolları Örgütü bir bildiri yayınladı. Bildiride; “Hepimizin bildiği üzere geçtiğimiz 31 Mayıs günü Gezi Parkı Eylemlerinin başlangıcının yıldönümüydü. Demokrasi tarihimizin yüz akı olan ve bütün ülkeye dalga dalga yayılan Gezi Parkı Eylemlerinde, en başta gençlik olarak milyonlarca yurttaş, haklarımıza, özgürlüklerimize ve doğamıza sahip çıkma iradesini gösterdik. Gezi Parkı Eylemleri, betonlaşan şehirlerdeki bir avuç yeşil alanı korumanın dışında, yurttaşlara “sizler ile bizler eşit değiliz itaat edeceksiniz” dayatmasında bulunan iktidara karşı ” hayır! bizler hepimiz eşit yurttaşlarız, hukusuzluğa itaat etmeyeceğiz!” mesajını gür bir sesle haykıran yurttaş ve insan onurunu da ifade etmektedir.Bu uğurda polis şiddetiyle hayatını kaybeden genç arkadaşlarımız Ali İsmail Korkmaz’ı, Ethem Sarısülük’ü, Mehmet Ayvalıtaş’ı, Abdullah Cömert’i, Berkin Elvan’ı, Ahmet Atakan’ı ve Hasan Ferit Gedik’i bir kez daha anarak anılarını ve mücadelelerini kalbimizde yaşatacağımızı buradan belirtiyoruz.

Bu onurlu eylemlerin fitilini yakan olaylardan bir tanesi de dönemin Başbakanının “iki ayyaş” söylemi olmuştur. Türkiye Cumhuriyetinin Kurucu kahramanları olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü’ye karşı sarf edilen bu hakaretamiz ifadelere, Atatürk gençliğince demokratik yollarla cevap verilmiştir.Bu cevap asla Atatürk gençliğinin ahlakına yakışmayacak biçimde değil, atamızın bize gösterdiği gibi bilinç ve ahlakla verilmiştir. Bizler, Cumhuriyet Halk Partisi Yıldırım Gençlik Kolları olarak geçmişte dönemin başbakanı şimdinin Cumhurbaşkanı olan şahsın ettiği hakaretleri ne geçmişte ne de şimdi kabul ediyoruz.
Gezi parkı eylemlerine katılan bir kısım yurttaşa karşı “SÜRTÜK” ifadesinde bulunmuştur. Bizler Cumhuriyet Halk Partili gençler olarak ifade ederken ağıza almaktan insanın utanacağı bu sözlerin, siyasette yeri olmadığını söylüyor ve bu ifadeleri kullanan zihniyetin Türkiyenin geleceğinde yerinin olmayacağını ilan ediyoruz. Ayrıca tüm halkımız bilmelidir ki yukarıda belirttiğimiz Cumurbaşkanının sarf ettiği sözlerin büyük bir kısmı Türk Ceza Kanunu Madde 125’te ifadesini bulan Hakaret suçunu oluşturmakta olup suç teşkil etmektedir. Bir insanın Cumhurbaşkanı olması suç işleme özgürlüğüne sahip olduğu anlamına gelmemektedir. Malum şahıs Cumhurbaşkanlığına seçildiği 2014’ten 2020 yılına kadar 38 bin 581 kişi hakkında “Hakaret” davası açmıştır.Cumhurbaşkanı da tüm yurttaşlar gibi adalet önünde aynı şekilde yargılanmalı ve hesap vermelidir.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına hakaret etme özgürlüğüne sahip değildir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları kürsüden kendilerine edilen hakaretleri duymak zorunda olmayıp hukuk içerisinde kalmak her vatandaşın asli sorumluluğudur.Cumhurbaşkanı dahil. Buradan Cumhuriyet Halk Partisi Yıldırım Gençlik Kolları olarak Cumhurbaşkanı’nın siyasi üslubunu düzeltmesi ve hukuka dönmesi çağrısını yapıyoruz. Demokrasi tarihimizin yüz akı olan Gezi Parkı Eylemlerini selamlıyor ve YAŞASIN GEZİ diyoruz.” ifadeleri kullanıldı.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ