Demokrat Zafer

“Ülkede bekaa değil zam sorunu var!”

TR-Düşünce Kulübü’nün geleneksel Düşünce İklimi adını verdiği konferanslar serisinin 19.ncusu önceki akşam Ördekli Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

“Cumhuriyetin 2. Yüzyılında Türkiye’nin Bekaa Meselesi” konulu konferansın konuşmacı konuğu insan hakları üzerine çalışmalarıyla tanınan CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu’ydu…

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, Nilüfer Belediyesi eski başkanı Mustafa Bozbey ve çok sayıda STK temsilcisinin katıldığı konferansın açılış konuşmasını yapan TR-Düşünce Kulübü Genel Başkanı Ercan Yakut, ülke demokrasisine olumlu yönde katkı koyacak her düşünceye, fikre dernek olarak kapılarının her zaman açık olduğunu vurguladı.

Bursa’ya olan sevgisini ve hayranlığını belirterek sözlerine başlayan Bekaroğlu, Türkiye’nin yabana atılacak bir ülke olmadığını söyledi.

Dünyada sorunsuz ülkenin olmadığını, ülkemizde de siyasi ve ekonomik anlamda ciddi sorunların bulunduğunu hatırlatan Bekaroğlu, bu sorunların bekaa sorunundan değil ülke yönetimindeki yanlış ve hatalı kararlardan, uygulamalardan kaynaklandığını ileri sürdü.

Sorunların, hukuk, insan hak ve özgürlüklerine dayalı gerçek anlamda demokrasiyle, kanun devletinden ödün vermeden, herkese her alanda eşit fırsat eşitliği, gelir dağılımında adalet sağlanarak çözüleceğini belirten CHP Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu ülkede bekaa sorunu yoktur. Fakat bunları gerçekleştiremezsek asıl o zaman bekaa sorunu olur! Bekaa konusunu siyasi malzeme yapılmamalı… Vatandaşımız seçim güvenliğinden şüphe duymadan, hile kaygısı yaşamadan sandığa gitmeli. Demokrasiyi kimse milletin elinden alamaz! İnanarak söylüyorum Türkiye 2. Yüzyıla vatandaşlarının tamamını kucaklayan tam eksiksiz bir demokrasiyle girecektir.”

Bekaroğlu, ülkemizde bulunan 8 milyon mültecinin, Suriye Devlet Başkanı Esat’la oturup anlaşmadan geri gönderilmesinin mümkün olmadığını da savundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ