Demokrat Zafer

Mazars, Üçüncü Sürdürülebilirlik Raporunu Yayımladı

Uluslararası denetim ve danışmanlık şirketi Mazars, 2021 yılı sürdürülebilirlik raporunu yayımladı. Üst üste üçüncü sürdürülebilirlik raporunu yayımlayan şirket, raporda stratejisini nasıl uyguladığını, önceliklendirdiği Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarını ve hedeflerini aktardı.

Mazars Global CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkanı Hervé Hélias, “Üst üste üçüncü raporumuzu çıkardığımız için gurur duyuyorum. Raporumuz, yol haritamız konusunda net bir vizyon ortaya koyuyor.  Mazars olarak geleceğin bir parçasıyız ve daha sürdürülebilir olmasına katkıda bulunuyoruz. Avrupa Kurumsal Sosyal Sorumluluk Direktifi (CSRD) gibi düzenlemeler dünya çapında uygulandıkça, sektörümüz daha sürdürülebilir bir ekonomiye geçişi destekleyecek ve giderek daha önemli bir rol oynayacaktır.”  konuyu değerlendirdi.

Mazars’da gelişimin kalbinde insanlar var

Mazars üçüncü sürdürülebilirlik raporunda, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nı değindi; büyümenin ve gelişimin kalbinde çalışanlarının ve insanların olduğunu belirtti. Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarından SKA-3 sağlıklı ve kaliteli yaşam, SKA-4 nitelikli eğitim, SKA-5 cinsiyet eşitliği, SKA-8 insana yakışır iş ve ekonomik büyüme, SKA-10 eşitsizliklerin azaltılması, SKA-12 sorumlu üretim ve tüketim, SKA-13 iklim eylemi, SKA-16 barış adalet ve güçlü kurumlar’ı önceliklendirdiğini belirtti.

2021 Sürdürülebilirlik Raporuna göre global işgücünün %54’ünü kadınlar oluşturuyor, 15.600 saatlik pro bono hizmet gerçekleştiren Mazars’ın STK’lara aktardığı bağış miktarı 1.3 milyon Euro’nun üzerinde. Önceliklendirme matrisindeyse birinci sırada yeteneklerin şirkete kazandırılması ve elde tutulması geldi.

Mazars Denge 3. Entegre Raporu’nu yayımlamaya hazırlanıyor

Entegre Raporlama Türkiye Ağı (ERTA) Üyesi Mazars Denge, sürdürülebilirlik alanındaki farkındalığın artırılmasına katkıda bulunmak ve tüm paydaşlarıyla daha yakın bir iletişim halinde olmak üzere çıktığı yolculukta, üçünce kez sürdürülebilirlik raporlamasının bir adım ötesine geçerek entegre raporunu Uluslararası Entegre Raporlama Konseyi (IIRC) Entegre Raporlama Çerçevesi (<IR>) ile uyumlu olarak hazırlıyor.

“Önce insan” yaklaşımıyla pandemi & pandemi sonrasındaki dönemde alınan aksiyonların ve şirketteki dönüşüm projelerinin aktarıldığı rapor, tüm paydaşlarla şeffaf bir iletişim kurulmasını hedefliyor.

Dr. İzel Levi Coşkun, “B-Corp olmayı ve finansal olmayan verileri performans değerlendirme sistemimize dahil etmeyi hedefliyoruz. Altyapımızı tamamlamamızı takiben Mazars Denge için 2030’a kadar “Net 0” hedefini koyacağız. Bu çalışmalarımızın tamamının şirketimizin finansal performansını da olumlu etkileyeceğine ve tüm çalışanlarımızın kurduğumuz altyapı sayesinde finansal olan ve olmayan veriler arasındaki ilişkiyi daha net görebileceğine inanıyorum. Hepsinden önemlisi, tüm bu çabalarımızın sonucunda çalışanlarımızın şirket içinde hâkim kılmaya çalıştığımız entegre düşünce yaklaşımına daha da fazla sahip çıkacağını umuyorum.” sözleriyle konuyu değerlendirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ