Demokrat Zafer

VELHASIL

2011 yılında kurulan “Yüksek Sound” isimli müzik grubu, keyif aldıkları ve eğlendikleri şarkıları dinleyiciyle buluşturmaya 2022 yılı itibariyle start verdiler. 2019 yılından itibaren paylaştığı çalışmalarla kendine tarzını ve besteleri ile müzikseverlerin beğenisini kazanan Murat Türkücüoğlu’nun  performansıyla renk kattığı sözü ve bestesi yine kendisine ait olan ‘Velhasıl’ ; Yüksek Sound ile birlikte 2011 yılında prodüksiyonunu tamamladıkları bir çalışma.

Şarkının hikayesi; mana şarabının tadını almışve bu zevkle mest olmuş bir ruhun, geçici madde sarhoşluğuyla artık tatmin olmasının mümkün olmadığını ve kişinin kendi iç alemindekiyüzleşmesini hatta bocalamasınıve bütüne yansımasını sorgulayan metaforlar mevcut.

‘Velhasıl’ı ilgi çekici bir çalışma kılan yalnızca hikayesi değil; sözü geçen felsefi sorgulamayı günümüzün elektronik müzik, dans parti vb stillerin dokusunu barındıran modern bir sound anlayışı üzerine yerleştirmiş olmasıdır. Bu anlamda şarkıda derin anlamları zevkle dans ederken hissetmek mümkün.Prodüktörlüğü Yüksek Sound ve Murat Türkücüoğlu’nun üstlendiği çalışmanın söz ve müziği Murat Türkücüoğlu’na, düzenlemesi ise Barış Özesener ve Vedat Türkücüoğlu’naimzası taşıyor. Mix&masteringi ise Vedat Türkücüoğlu tarafından yapılmış.

—–VELHASIL——

AŞK MEYHANESİNDEN ŞARAPLAR UÇURUR SENİ

KALP KADEHİNDEN İKRAMLAR KAVURUR TENİ

RÜZGARI ALIR PEŞİNDEN GÖTÜRÜR BENİ

IŞIKTAN BİR LİMANDA DİPDİRİ BIRAKIR BİZİ

 

AKLINI ÇELERSE SÖZLERİM UÇURUR SENİ

SARHOŞ SARHOŞ BEDENİNDEN KOPARIR SENİ

RUHUNU ALIR İÇİNDEN SAVURUR SENİ

AŞK LİMANINDA SAĞ SAĞLİM BIRAKIR BİZİ

 

VELHASIL AN OLUR AKIYORUM AKIYORUM HER GECE

VELHASIL SES OLUP TAŞIYORUM EVRENE

VELHASIL DERT OLUR AŞIYORUM KENDİME GELDİĞİMDE

VELHASIL AŞK OLUR SONUNDA BÖYLECE

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ