Demokrat Zafer

Sparkle CEO’su ITW Küresel Liderler Forumu’nun Yeni Yönetim Kurulu Başkanı Oldu

Sparkle’ın CEO’suElisabettaRomano,bilgi ve iletişim teknolojileri sektörünün küresel çapta en önemlihizmet sağlayıcılarının liderlerini bir araya getiren ITW Küresel Liderler Forumu’nun iki yıl boyunca liderliğini üstlenecek.

İtalya’daki ilk uluslararası hizmet sağlayıcısı olan ve dünyanın en büyük operatörleri arasında yer alan Sparkle,  bugün yaptığı açıklamayla şirket CEO’su ElisabettaRomano’nun, ITW Küresel Liderler Forumu (GLF) Yönetim Kurulu Başkanlığına seçildiğini duyurdu.Seçim sonuçları, telekom ve bilgi & iletişim teknolojileri sektörlerinden önde gelen şirketlerin yöneticilerinin bir araya geldiği Uluslararası Telekom Haftası’nın (ITW) açılışında GLF tarafından açıklandı.

Dünyanın en büyük uluslararası hizmet sağlayıcılarının liderlerini bir araya getiren bir ağ olan ITW Küresel Liderler Forumu’nun ana amacı yeni nesil dijital hizmetlerin herhangi bir ölçekte sunulabilmesine ön ayak olacak ortak öncelikleri savunarak sektöre liderlik etmek ve yol göstermektir.GLF’nin yeni dönem başkanı olarak koltuğu devralan ElisabettaRomano, forum üyelerinin ortak çalışmalarını ve oluşumun stratejik vizyonunu gerçekleştirmeye devam etmede çok önemli bir rol üstlenecek.

Sparkle CEO’su ElisabettaRomano, “Bu prestijli derneğin başkanı olarak seçilmek benim için büyük bir onur. ITW Küresel Liderler Forumu’nun bir üyesi olarak, son birkaç yılda, faaliyetlerimizi yönlendiren ilkeleri ve ‘işbirliği’nin anahtar olduğu sektörümüzde gelişimi ve dönüşümü teşvik etmek için yapılan olağanüstü çalışmaları takdir ediyorum ve tamamıyla aynı düşüncelerde olduğumu belirtmek istiyorum. Görev yaptığım süre boyunca, sektörün finansal olarak büyümesi için değer yaratılmasına katkı sağlamak istiyorum. Henüz Edge’in tüm potansiyelinden yararlanmadık ve hala Web3’ün ve merkezi olmayan zekanın başlangıcındayız. Benim dönemimde endüstri kurumlarıyla stratejik işbirliklerimizi yoğunlaştıracağız ve teknoloji tedarikçileri ile yeni ortak zeminler yaratarak ortakiş akışları hayata geçireceğiz. Eminim ki, teknolojiyi sektörün merkezine geri getirerek, hep birlikte harika işler başaracağız ve ben de bu konuda üzerime düşeni yapmaktan heyecan duyuyorum” dedi.

ElisabettaRomano’nun derneğin Yönetim Kurulu Başkanlığına atanması ilgili değerlendirmelerde bulunan GLF ve GLF Topluluk Direktörü Annabel Helm şunları söyledi: “GLF yönetim kurulu üyeleri ve geniş GLF ailesi adına, bu rolü üstlendiği için Elisabetta’ya teşekkür etmek istiyorum. Endüstri olarak önemli bir eşikten geçiyoruz. Bu süreçte GLF bünyesinde hayata geçirdiğimiz işler ve ortak projeler, sektördeki büyüme fırsatlarını ortaya çıkarmada ve etkili bir ekosistem katılım stratejisi oluşturmada giderek daha önemli bir rol oynayacaktır.Elisabetta’nın kariyeri boyunca farklı endüstrilerdeki üstlendiği liderlik rolleri ve teknoloji alanındaki deneyimi GLF olarak yaptığımız çalışmalardabize çok büyük bir güç katacak.”

ElisabettaRomano, görevi 2020’den beri GLF Başkanı olarak foruma liderlik eden Lumen’in Küresel Müşteri Başarısı Başkanı LaurindaPang’dan devraldı.

Sparkle Hakkında

TIM Group’un tamamına sahip olduğu global operatör olan Sparkle; Avrupa’dan Afrika’ya, Kuzey ve Güney Amerika’dan Asya’ya uzanan yaklaşık 600,000 kilometrelik fiber kablo ağıyla İtalya’daki ilk uluslararası hizmet sağlayıcı olmakla birlikte dünya çapında ilk onda yer almaktadır. Sparkle, Global IP, Veri, Bulut, Veri Merkezi, Mobil Veri ve Ses platformlarını kullanarak İnternet Hizmet Sağlayıcılara, OTT’lere, Medya ve İçerik Oynatıcılara, Uygulama Hizmeti Sağlayıcılara, Sabit ve Mobil Operatörlere geniş kapsamlı ICT çözümleri sunar.  33’ten fazla ülkede faaliyet gösteren Sparkle’ın satış ağı tüm dünyaya yayılmıştır.

ITW Küresel Liderler Forumu Hakkında

ITW Küresel Liderler Forumu (GLF), Uluslararası ICT hizmeti liderlerinden oluşan dünyanın en büyük ağıdır.Stratejik konuları tartışmak için bir araya gelen sağlayıcılar ortak faaliyetleri sürdürmek amacıyla anlaşmışlardır.Birlikte çalışabilirlik ilkesi ve her yerde bulunan uluslararası ve teknolojik kapsam, uluslararası toptan satışendüstri, küresel BİT ekosisteminin kritik bir parçasıdır ve dünya çapında dağıtılan dijital hizmetlerin hayata geçmesini sağlayan en önemli etkenlerdendir.
GLF’nin birincil hedefi, yeni dijital hizmetlerin dünyanın herhangi bir yerindeki ölçekte sunulabilmesi için ara bağlantıyı geliştiren ortak öncelikleri savunarak sektöre liderlik ve yön sağlamaktır.

www.itwglf.com

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ