Demokrat Zafer

Janset Kılıçtaş Jewellery’nin “Colourful Yüzük” Koleksiyonu Renkli ve Doğal Taşlarıyla Göz Kamaştırıyor!

Janset Kılıçtaş, kendi mücevher markası “Janset Kılıçtaş Jewellery” için  renkli ve doğal taşlarla tasarladığı  “Colourful Yüzükler” ile takılarınıza renk ve parlaklık geliyor!

Resim, heykel, mücevher tasarımı ve kişiye özel tasarımlar da üreten, heykeltıraş ve mücevher tasarımcısı Janset Kılıçtaş“Janset Kılıçtaş Jewellery” için doğal ve renkli taşları sanatla buluştururak tasarladığı “Colourful Yüzükler” ile parlayacaksınız.

Mine işliği ve doğal taş karbonlarından oluşan  “Colourful Yüzükler”,  yeşilin her tonu ve  lacivert renklerinin göz kamaştıran gücüyle tasarlandı. Özellikle yaz aylarında kombinleyebileceğiniz koleksiyon, renkleriyle size enerji verecek. Göz kamaştıran renklerinin yanı sıra modern çizgilere sahip yüzükleri gündüzden geceye kullanabileceksiniz.

Janset Kılıçtaş’ın “Colourful Yüzükler” koleksiyonunu detaylı incelemek ve satın almak için www.jansetkilictas.com’u ziyaret edebilirsiniz.

E.Janset Kılıçtaş Hakkında:

Çocukluk döneminden itibaren aile bireyleri tarafından yetenekleri, sanata olan ilgisi desteklenen Elif Janset Kılıçtaş, tasarladığı giysiler ve mücevherlerin hayata geçirilmesi ve zanaat aşamasına da hakim olabilmek için liseyi bitirdiği yaz  mücevher alanında çalışmaya başladı. Akademi İstanbul kuyumculuk eğitmenleri Mehmet Kabaş ve Tamer Kızılağaç’ın yönlendirmesi ile o zamanlar kapalıçarşıda küçük bir atölye olan Sevan Bıçakçı’nın yanında tasarlamaya başladı. Aykırı ve özgün tasarımları Sevan Bıçakçı tarafından beğenilen Kılıçtaş, 3 yıl içinde yüzlerce mücevher tasarımı yaptı.  Kapalıçarsının o büyülü atmosferine girdikten bir ay sonra ustası Sevan Bıçakçı ve ortağı  kendi firmaları için Osmanlı Kolleksiyonu tasarlamasını istedi. İlk aklında belirenler padişah kavuklarıydı. Tasarlıyordu ve her tasarladığını Sevan ustası çok beğenip atölyede üretimine başlatıyordu. O atölye Janset’e yalnızca imalatı öğretmedi. Aynı zamanda Kapalıçarsı adabını ve  hiç bir okulda öğrenemeyeceği o muazzam kültürü de öğretti. Ustasının nasihatleri ile kendini geliştirmeye devam eden E. Janset Kılıçtaş 2005 senesinde henüz çok küçük yaşta olmasına rağmen AYA SOFİA MÜZESİ’nde kendi adına “İlahi Döngü” isimli ilk

Mücevher sergisi açtı.Hemen sonrasında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde HEYKEL bölümünü kazanan Kılıçtaş, bölümde gösterdiği başarı neticesinde ikinci bölüm okuma hakkını da kazandı ve  Tekstil Sanatları Moda Tasarımı bölümünü de  yan dal olarak bitirdi. Yoğun eğitim sürecinde de Kapalıçarşıdan hiç uzaklaşmayan sanatçı, mücevher tasarım işlerine devam etti. Bu süreçte karma heykel sergilerine de  katılan sanatçı, 2012’de PERA MÜZESİ’nde Trienal kapsamında “Dünyayı Gezen Çantalar “ isimli karma sergide, müze kurulu tarafından beğenilen çanta tasarımı görsel basında ve sergi afişlerinde E. Janset Kılıçtaş adıyla kullanıldı. Daha sonra 2013 İSTANBUL FASHION WEEK Tuvana BÜYÜKÇINAR defilesi takılarını kendi markası ile tasarladı. Ve İFW’de takıları sergilendi.


2012 senesinde üniversiteden mezun olunca 2013 yazında kapalıçarşı bölgesinde Hadım Hasan paşa medresesinde ilk dükkanını açtı. Yine aynı sene Janset, ustasının markası adına Sevan Bıçakçı’nın özel müşterilerine her sene gönderdiği obje tasarımı ve imalatını top gibi formlu nar , metal yapraklı bir lokumluk olarak tasarladı. 2015-2018 yılında İstanbul S. Zaim Üniversitesinde Tarih ve Medeniyet Araştırmaları Bölümünde Master eğitimini tamamladı.2018 yılında da Bebek’de bir mücevher ve sanat butiği açtı. Burada kişiye özel mücevherler, kurumsal objeler tasarlanmakta ve aynı zamanda Heykel, Resim eğitimleri ve İstanbul Moda Akademisi’nde Mücevher Tasarım eğitimleri vermektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ