Demokrat Zafer

İktidar İsveç ve Finlandiya olayını gündemi değiştirmek için kullanıyor

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, kamuoyunu meşgul eden konser iptallerine ilişkin, ‘Batman’da da Isparta’da arkadaşlarımız büyük ölçüde belediyelerin borçları ve bu maddi imkânsızlık içerisinde böyle konserlere para harcanmasının uygun olmayacağı saikiyle açıklama yapıyorlar. Biz Genel Merkez olarak bu kısmına katılıyoruz.” dedi.

Genel Başkan Dr. Fatih Erbakan, bir dizi ziyaretler ve programlar vesilesi ile bulunduğu Bursa’da basın mensupları ile kahvaltı programında bir araya geldi.

Genel Başkan Erbakan, gittiği Bursa’da sırasıyla İnegöl, Yenişehir ve Gürsü ilçelerinde yoğun kalabalıkların katılımıyla gerçekleştirdiği esnaf ziyaretleri ve nokta mitinglerinden sonra bu sabah Bursa’nın yerel ve ulusal basın temsilcileriyle kahvaltı programında buluştu.

Gündemi değil algıyı yönetiyorlar!

İktidarın İsveç ve Finlandiya’nın NATO başvurusunu gündemi değiştirmek için kullandığını belirten Genel Başkan Erbakan, ‘ İsveç ve Finlandiya teröre destek oluyor, teröristlere evsahipliği yapıyor. Bu noktada şu sorunun sorulması gerekmez mi teröre en büyük desteği ABD veriyor, resmi bütçesinden YPG-PYD’ye kaynak ayırıyor, gözümüzün önünde binlerce tır dolusu ağır silahla Suriye’nin kuzeyindeki teröristleri donatıyor ama biz Biden’dan bir randevu alalım Biden’la buzları eritelim diye aylardan beri uğraşıyoruz. Bir tek İsveç ve Finlandiya mı teröre destek vermiş? Fransa var…  Almanya’da PKK’nın temsilcilikleri var. Rahat bir şekilde faaliyetlerini sürdürüyorlar. NATO’da teröre destek veren başka ülke yok mu? Rusya NATO’da değil ama Moskova’da PYD’nin YPG’nin temsilcilikleri var ama Putin’e dostum diyoruz? ABD bütçesinden teröre destek veriyor ama stratejik ortağımız diyoruz. Bunun tamamen iç siyasete yönelik bir malzeme, aynı zamanda da diplomatik görüşmeleri dövize paraya tahvil etme amacıyla yapıldığına inanıyoruz. Burada pazarlık masasına oturalacak eksi 61 milyar dolarlık Merkez Bankası rezervleri ve dövizin alıp başını gitmesi karşısında döviz bulmak için İsveç ve Finlandiya’nın bu sıkışmışlığını dövize çevirmek için bir hadise olarak görüyoruz. Güven telkin etmiyorlar çünkü daha önce de ‘NATO’nun Libya’da ne işi var deyip sonra da NATO’nun Libya operasyonuna diplomatik ve askeri destek verdiler. Karikatür krizinde Danimarkalı Rasmussen’in genel sekreterliğine onay vermeyeceğiz demişlerdi ama arkasından Obama ile yapılan kısa bir görüşme sonrası 180 derece değişim göstererek onay vermişlerdi. Bir diğer çarpıcı bir örnek çok iyi bildiğiniz Rahip Brunson olayında yaşanmıştı. İsveç ve Finlandiya olayında da benzer bir durum yaşanacaktır.” şeklinde konuştu.

‘Melek Mosso’ açıklaması

Şarkıcı Melek Mosso’nun Isparta’daki konserinin iptaline ilişkin soruya cevap veren Genel Başkan Dr. Fatih Erbakan, ‘Batman’da da Isparta’da arkadaşlarımız büyük ölçüde belediyelerin borçları ve bu maddi imkansızlık içerisinde böyle konserlere para harcanmasını uygun olmayacağı saikiyle ifade ediyorlar. Biz Genel Merkez olarak bu kısmına katılıyoruz. İlçe belediyelerinin borçları yüz milyondan, il belediyelerinin borçları milyardan başlıyor. Böyle bir noktada bu masrafların uygun olmayacağını düşünerek tepki gösterdiler. Biz bu noktada kendilerine katılıyoruz.” ifadelerini kullandı.

‘Seçime tek başımıza katılacağız’

Gazetecilerin ittifak sorusuna da cevap veren Genel Başkan Erbakan, seçime kesin olarak tek başına katılacaklarını ve kendisininde Cumhurbaşkanı adayı olduğunu bir kez daha ifade etti.

‘İktidar böyle bir ortamda erken seçime gidemez’

Erken seçim iddialarına da yanıt veren Genel Başkan Erbakan, mevcut hükümetin ekonomik sıkışmışlık içinde erken seçime gideceğini düşünmediğini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ