Demokrat Zafer

CHP Tipi Belediyecilik; Heykel Belediyeciliği, Mazeret Belediyeciliği ve Algı Belediyeciliği

MHP Mudanya’dan “Belediye” hassasiyeti! MHP Mudanya İlçe Başkanı Erkut Seymenler; “CHP Tipi Belediyecilik; Heykel Belediyeciliği, Mazeret Belediyeciliği ve Algı Belediyeciliği olmak üzere 3’e ayrılıyor. Ağırlıklı olarak İzmir bölgesi Heykel, Ankara’da Algı, İstanbul civarında da Mazeret Belediyeciliğinin yegane örneklerini görebilirsiniz.

Mudanya’da ise millete hayrı olmayan bu CHP tipi üç belediyecilik modelinin harmanlanmış haline şahit oluyoruz. Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ağırlıklı olarak algı ve mazeretlere sığınmayı tercih ediyor.

Hayri Türkyılmaz; Dereköy ve Yaylacık köyü kadınlarıyla piknik düzenleyip ‘Bize düşen, kadınların toplumsal kimliğini özgür ve eşit haklar üzerine inşa etmek. Çalışan, ürete kadınlar iyi ki varlar.’ diye açıklama yaptı. Ama Mudanyalı kadınların el emeği ürünlerini sattıkları Hanımeli Pazarını kendi döneminde kapattı.

Yine Hayri Türkyılmaz; ‘Turizm amacı dışında kullanılamaz’ diyerek yüzlerce pazarcı ve vatandaşı mağdur edecek şekilde yenisini inşa etmeden Pazaryerini kullanıma kapadı. Ama dediği gibi olmadı ve pazar yerini saksı, inşaat kumu, plastik boru ve atık depo alanına dönüştürdü.

Gerçek şu ki; Mudanya’nın üreten kadınlarının, kadın derneklerinin, kadın kooperatiflerinin el emeği ürünlerini satabilecekleri bir yere ihtiyacı var. Mevcut pazaryerinin de bir an önce saksı depo alanı olarak değil asıl maksadına uygun kullanımına ihtiyaç var.

Bayat algı çalışmaları ile yoluna devam eden CHP’li Mudanya Belediye Başkanı

bitik belediyeciliği ile Mudanyalı üreten kadınların, hemşehrilerimizin umudunu tüketmiş, hayallerini yıkmıştır. CHP’li Mudanya İlçe Başkanı ve meclis üyeleri de etkisiz ve sessiz halleriyle buna çanak tutmuşlardır.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ