Demokrat Zafer

Find My Kids ile çocuğunuz evde değilken nerede olduğunu görün

Pandemi yasaklarının kalkmasıyla beraber çocuklar sokakta daha fazla zaman geçirmeye başladı. Artık anne babalar “Çocuklarımızı pandemiden koruduk, peki ya sokaktaki tehlikelerden nasıl koruruz?” sorusunu sormaya başladı.

Cep telefonlarında kullanılan Find My Kids uygulaması, çocuğunun konumunu anında görmek ve güvende olduğundan emin olmak isteyen anne babaların en büyük yardımcısı. Android ve iPhone telefonlarda Türkçe olarak kullanılabilen uygulama, gelişmiş özellikleri ile bir konum takip uygulamasından çok daha fazlasını sunuyor.

Dünya genelinde her ay 3,5 milyondan fazla ebeveynin çocuklarının nerede olduğunu bilmek için yararlandığı Find My Kids uygulaması, artık Türkçe olarak da kullanılabiliyor. Uygulamanın gelişmiş özellikleri sayesinde ebeveynler çocuklarının her zaman güvende olduğundan emin olabiliyorlar. Find My Kids, biri anne babaların telefonlarında diğeri ise çocuğun telefonunda birbirine bağlı çalışan iki ayrı uygulama olarak kullanıldığı için güvenliği en üst seviyede sağlıyor.

Anne babalar, Find My Kids sayesinde, çocuklarının konumunu gerçek zamanlı olarak harita üzerinde adım adım, sokak sokak takip edebiliyor. Çocuklarının ev ya da okul gibi önceden belirlenmiş bir konuma ulaştığını uygulamanın gönderdiği mesajlarla anlayabiliyorlar. Böylece çocuğun nerede olduğundan emin olunurken, haritayı sürekli kontrol etmeye gerek kalmıyor. Çocuğun kaybolma riskinin de önüne geçilmiş olunuyor.

Uygulama, çocuğun gittiği yerleri hafızasında tutuyor. Çocuğun ilgili konumlara giderken kullandığı rotaların kaydedilmesi, ebeveynlerin diledikleri herhangi bir tarihi seçerek çocuğun kullandığı yolları görebilmelerini sağlıyor. Böylece ihtiyaç duyduklarında çocuklarını belirli yerlerden geçmemesi konusunda da uyarabiliyorlar.

Tüm bu özelliklerin yanı sıra Find My Kids kullanan anne babalar çocuklarının kullandıkları uygulamaları ve ekran sürelerini kolaylıkla görebiliyorlar. Telefonda geçirilen sürenin ne kadarının sosyal ağlara, ne kadarının oyun oynamaya ayrıldığını takip edebildikleri gibi, çocuklarının şiddet veya tehlikeli içeriklere sahip oyun ve yayınlardan uzak kalmasını da sağlayabiliyorlar.

Çocuklar tek dokunuşla imdat çağrısı gönderebiliyor

Find My Kids sadece gelişmiş takip özellikleri ile değil, güvenliği ön plana alan bildirim özellikleriyle de öne çıkıyor. Örneğin, çocuğun telefonu sessize alınmış ya da çocuk telefona cevap vermiyor bile olsa yüksek sesle zilini çaldırmak mümkün. Çocuk, kendini güvende hissetmediği bir durumla karşılaştığında, tek bir dokunuşla anne babasının telefonuna imdat çağrısı (SOS mesajı) gönderebiliyor.

Find My Kids, telefon sahibi olmayan çocuklar için GPS özellikli akıllı kol saatine yüklenerek de kullanılabiliyor. Uygulama App Store, Google Play ve App Gallery’den indirilebiliyor.

Pandemi bitti ama anne babaların endişesi sona ermedi

Pandemi yasaklarının kaldırılmasının ardından çocukların ve gençlerin ev dışında daha çok zaman geçirmeye başladığına dikkat çeken Find My Kids Ülke Müdürü Neşen Yücel, şu noktalara dikkat çekti: “Pandemi sürecinde aylar boyunca evlerinin güvenli ortamında olan çocuklar, yasakların kalkmasıyla birlikte sokaklara, parklara, ev dışı etkinliklere daha fazla gitmeye başladılar. Ancak pandemi sürecinde edinilen alışkanlıklar, bazen çocukların dışarıya uyum göstermesini zorlaştırabilir. Bu nedenle doğal olarak anne babalar da çocuklarının nerede olduğunu, ne yaptığını bilmek istiyor. Çünkü güvenliklerinden endişe ediyorlar. Find My Kids’in kullanım kolaylığı sayesinde çocuklarının yerini her an görebiliyor ve onları sürekli telefonla arayıp ne yaptıklarını, nerede olduklarını sormak zorunda kalmıyorlar. Böylece çocuklar daha rahat hareket edebiliyor ve anne babaların endişeleri azalıyor. En önemlisi de çocuklar daha güvende oluyor.”

Find My Kids daha fazla güvenlik için kidSAFE sertifikalı

Uygulamanın 150’den fazla ülkede aktif olarak kullanıldığını belirten Neşen Yücel, “Türkiye’deki anne babaların gösterdiği büyük ilgi ile birlikte Türkçe dil seçeneğini de sunmaya başladık. Ebeveynlerin çocuklarının güvenliğiyle ilgili konularda endişelenmelerine gerek kalmadan günlük hayatlarına devam edebilmeleri en büyük önceliğimiz. Uygulamamızın sahip olduğu kidSAFE sertifikası, uygulamanın bağımsız olarak incelendiği ve online güvenlik/gizlilik açısından belirli standartları karşıladığı anlamına geliyor” dedi.

Find My Kids’in Android uygulamasında yer alan ek özellikler sayesinde anne babalar çocuklarının telefonda hangi aplikasyonu ve sosyal medyayı ne kadar kullandığını görebiliyorlar. Ayrıca çocuklarının güvenliğinden emin olmak istiyorlarsa, çocuklarının Android telefonundaki uygulamaya gerekli izinlerin verilmiş olması durumunda ortam seslerini canlı olarak dinleyebilme imkanına da sahipler. Ebeveynler, çocukları telefona yanıt vermediğinde endişe verici bir durum olup olmadığını anlamak, hatta akran zorbalığının önüne geçmek için bu özellikten yararlanabiliyorlar. Find My Kids sayesinde anne babalar çocuklarının telefonundaki pil durumunu görebildikleri için, gerektiğinde arayıp telefonunu şarj etmesini bile söyleyebiliyorlar.

Find My Kids uygulamasının öne çıkan özellikleri:

  • Çocuğun konumunu harita üzerinde anlık olarak görebilme
  • Çocuk önceden belirlenen konuma ulaştığında bildirim alma
  • Telefonun sesi kapalı bile olsa yüksek sesle zil çalabilme
  • Çocuğun hareket geçmişini görebilme
  • Çocuktan SOS sinyali alabilme
  • Eğlenceli emojiler aracılığıyla sohbet edebilme
  • Birden fazla çocuk ekleyebilme
  • Çocuğun telefonunun pil seviyesini kontrol edebilme*
  • Mobil uygulama kullanım istatistiklerini görebilme*
  • Ortam sesini canlı olarak dinleyebilme*

*İşaretli özellikler Android telefonlarda sunulmaktadır.

Find My Kids uygulamasını App Store ve Google Play’den indirmek için:

www.l.findmykids.org/xY6s/turkiye22

Find My Kids web sitesini ziyaret etmek için:

www.findmykids.org/tr?utm_source=pr&utm_campaign=turkiye22

Find My Kids hakkında:

ABD merkezli Geo Track Technologies tarafından geliştirilen mobil uygulama Find My Kids, anne babaların çocuklarının konumunu gerçek zamanlı olarak takip edebilmelerini sağlıyor. Geo Track Technologies’in GPS takip teknolojilerindeki uzmanlığı sayesinde gelişmiş takip özellikleri sunan uygulama, acil durum bildirimi gibi güvenlik odaklı özellikleri ile de öne çıkıyor. Dünya genelinde 40 milyondan fazla indirilen, 150 ülkede 45 farklı dilde kullanılan Find My Kids’in ekibi 100’ü aşkın kişiden oluşuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ