Demokrat Zafer

Çölde Yeniden Türk Esintisi

Mısır, Suudi Arabistan ve Türkiye İlişkilerinde Ekonomik İyileşme

2015 tarihli Mısır Ekonomik Kalkınma Konferansında Arapça vadi kelimesinin çoğulu anlamına gelen Vedian ismi ile duyurulan yeni başkent projesi hızla sona yaklaşıyor. Merkezinde gökdelenler, uzun bir anıt, park, yapay göller, eğitim kurumları, hastaneler ve teknoloji inovasyon parkı bulunduracak olan Vedian aslında bu projelerin inşaatı için de büyük bir ihtiyaç açığı sağlıyor.

Suudi Arabistan ve Mısır ilişkileri bir taraftan hızla normale dönerken Türkiye’nin önde gelen havalandırma firması Cvsair, Mısır ve Suudi Arabistan’da ürünlerinin pazarlama, satış ve satış sonrası hizmetleri için Suudi Arabistan’ın köklü HVAC firması Al Salem Johnson Controls ile uzun dönemli bir stratejik partnerlik anlaşması imzaladı.

Mısır’ın başkenti Kahire’de bu sene altıncısı düzenlenmekte olan Uluslarası Ashrae Mühendislik kongresinde duyurulan anlaşma ile Cvsair ürünlerinin Suudi Arabistan, Mısır, Yemen, Bahreyn ve Lübnan’daki pazarlanma faaliyetlerinde tek yetkinlik hakkı Al Salem Johnson Controls’e verilmiş oldu.

Türkiye ve Suudi Arabistan arasındaki ilişkilerin güçlenmesi, pekiştirilmesi adına önemli bir adım olan anlaşma, ekonomik ticaret hacminin beş milyar doların üzerinde olduğu Suudi Arabistan’da ticaretin normale dönmesi ve ivmelenerek devam etmesi konusunda umut vadediyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ