Demokrat Zafer

Çerkes Soykırımı ve Sürgünü’nü unutmadık ve asla unutturmayacağız!

Çerkes toplumu için en önemli günlerden biri  olan ’21 Mayıs Çerkes Soykırımı ve Sürgünü’ anma programı geniş bir katılımla Bursa Çerkes Kültür Derneğinde gerçekleştirildi.
Program, Soykırım ve Sürgünü anlatan bir video ile başladı. Kuzey Kafkas Dernekleri başkanları ile birlikte kürsüye gelen Bursa Çerkes Kültür Derneği Başkanı Levent Turgut basın bildirisini okudu.
“Saygıdeğer Milletvekilim
Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım,
Siyasi partilerimizin değerli Yöneticileri,
Basınımızın güzide temsilcileri,
Değerli Dernek Başkanlarım,
Saygıdeğer Konuklar,
Sizleri Bursa Çerkes Kültür Derneği adına saygıyla selamlıyorum.
Biz Çerkesler, 158 yıl önce soykırıma uğradık, dünyanın her yerine dağıtıldık.
Fakat bugün burada, hep beraberiz…
Ve bugün, burada soykırım ve sürgünde yitirdiğimiz atalarımızı anıyoruz.
Çerkes Soykırımı ve Sürgünü’nü unutmadığımızı ve asla unutturmayacağımızı bildiriyoruz.
Dünyanın dört bir yanına dağıtılan halkımızın evlatları olarak atalarımızın yaşadığı acıları ve anayurdumuzu hiçbir zaman unutmadık!
Bugün burada, Çarlık ordularına karşı 101 yıl direnen atalarımızın, tüm dünyayı hayran bırakan mücadele azmini gururla ve saygıyla anıyoruz.
Bugün burada ulusal varoluş mücadelemizdeki kararlılığımızı tüm dünyaya gösteriyoruz.
Bugün bizleri yalnız bırakmayarak acımızı paylaşan ve dayanışma ruhuyla aramızda olan Sizlere şükranlarımı sunuyorum.
Saygıdeğer konuklar,
Biz sadece temel insan haklarının Çerkesler için de geçerli olmasını talep ediyoruz. Tarihsel acıların telafisi ve haklı taleplerimizin tanınması için tüm muhataplarımızla diyalog kurmak istiyoruz. Yaşadığımız ülkeler arasındaki ilişkilerin gelişmesi ve güçlenmesini için çalışıyoruz.
Saygıdeğer konuklar,
Atalarımız bu topraklara gelirken sadece yaşanmış acıları değil, eşsiz dilimizi, kültürümüzü ve saygıya dayalı bir yaşam biçimini de getirdiler. Bu kıymetli mirası yaşayarak ve yaşatarak, bugünlere gelmesini sağlayan herkese minnettarız.
Siz siyasetçilerden, kamu kurum ve kuruluşu yöneticilerinden beklentimiz de kültürümüzü yaşatma konusunda bizlere destek olmanızdır.
Hepinizin bildiği gibi yarın 21 Mayıs anma programını Kafkas Dernekleri Federasyonu’muzun önderliğinde İstanbul Yenikapı miting alanında saat 16:00 da yapacağız. Tüm Çerkes ve Çerkes dostlarını anma programımıza katılmaya davet ediyoruz.
Son olarak, Çerkes Soykırımı ve Sürgünü’nü Anma Programı’na katılım sağlayarak acımızı bizlerle paylaştığınız için sizlere teşekkür ediyor,
En güzel dileklerimle, hepinizi bir kez daha saygı ve sevgiyle selamlıyorum “
Anma programına siyasi partilerden  ve sivil toplum  kuruluşlarından yoğun bir katılım gerçekleşti.
Zafer Partisi, Yeniden Refah Partisi, Deva Partisi, İyi Parti, Cumhuriyet Halk Partisi ile  Adalet ve Kalkınma Partisi İl yönetimleri ,önceki dönem Nilüfer belediye başkanlığı yapmış olan Mustafa Bozbey,  Nilüfer Belediye başkan yardımcısı Zekeriya Işık  Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Ak Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç  bu önemli gecede çerkesleri yalnız bırakmadılar.
Katılan tüm siyasiler hem,  büyük soykırıma uğrayan ve anavatanlarından ayrılmak zorunda bırakılan Çerkeslere destek verdiler hem de buna benzer trajedilerin bir daha yaşanmaması için temennilerini dile getirdiler.
Bursa Çerkes Kültür derneği öncülüğünde gerçekleşen programa Bursa’da faaliyette olan  Bursa  Birleşik Kafkasya Derneği, Bursa Abhaz Kültür Derneği, Ortaasya Kafkasya Kültür Derneği, Kafkas Sanayici ve İşadamları Derneği, Bursa Dağıstan Kültür ve Dayanışma Derneği ve Bursa Dostluk Klübü başkanları ve üyeleri hazır bulunarak birlik mesajı verdiler.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ