Demokrat Zafer

SİGORTA SEKTÖRÜNDE RİSK YÖNETİM DANIŞMANLIĞI EĞİTİMLERİ BAŞLADI

21 yıllık birikimi ile sektörünün öncü şirketi MonoPoli Sigorta’nın, geçtiğimiz yıl Türkiye’de risk yönetim danışmanlığının geleceğinin tasarlanacağı yeni bir inisiyatif; bir topluluk projesi olarak kurduğu “MonoPoli ile Değer Katanlar Platformu”nun ilk ayağı olan ‘Sigorta Sektöründe Risk Yönetim Danışmanlığı’ eğitimlerine, Bahçeşehir Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (BAUSEM) ile iş birliği içinde başladı.

Yeni dünya düzeninde sigortacılığın gün geçtikçe artan önemi ve paralelinde sektörde yeni iş gücüne ve kalifiye çalışan sayısının artmasına duyulan ihtiyaç, MonoPoli Sigorta’yı ‘Sigorta Sektöründe Risk Yönetim Danışmanlığı’ adındaki bu eğitim programını hayata geçirmeye yönlendirdi. İlk sertifikasyon dönemi 14 Mayıs 2022 tarihinde başlayan ve toplam 4 hafta sürecek eğitimde, klasik sigorta eğitimlerinden farklı olarak; değişen dünya şartları ve yeni riskler, sürdürülebilirlik, küresel iklim krizi ve dijital çağın sosyal etkileri ile beliren geleceğin sigorta ve risk yönetimi trendleri gibi güncel içerikler paylaşılıyor.

Bir kısmı Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş kampüsünde yüz yüze, belli bir bölümü ise online gerçekleşen eğitim programı ile MonoPoli Sigorta, çağa adaptasyon yeteneği yüksek, uzman risk yönetim danışmanları yetiştirerek yenilikçi, yüzü geleceğe dönük ve sosyal etki yaratan uzman duruşunu bir kez daha gösteriyor. Sigorta sektörünün yeni dünya düzenine entegrasyonunda ‘’kalifiye insan kaynağı’’ ihtiyacına yönelik yatırımları devam eden MonoPoli Sigorta Bahçeşehir Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (BAUSEM) ile iş birliği yaparak sektöre katma değeri yüksek insan kaynağı gelişimine devam ediyor.

MonoPoli Sigorta Kurucu Ortağı Erol Esentürk yaptığı açıklamada “Bu sertifika programı ile sigorta öğrencilerine; yeni çağın, değişen dünya düzeninin risk yönetim danışmanı nasıl olunur aktarılırken, vizyoner ve donanımlı uzmanlar yetiştirilmesine aracı olunarak acenteciliğe kalifiye profesyoneller kazandırılmayı hedefliyoruz. Programı tamamlayan katılımcılar “Değer Katan Risk Yönetim Danışmanı” unvanı alarak sektörlerinde öne çıkabilmeyi sağlayacaklar” dedi.

Eğitime katılanlar; Prof. Dr. Davut Pehlivanlı Yeni Dünya Düzeninde Riskin Tanımı ve Yönetimi, Yazar Can Kantar’ın engin mesleki bilgileriyle yeni çağın risk faktörlerinin sigortacılık üzerinde yarattığı değişimleri geniş bir yelpazeyle aktaracak, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu Grup Başkanı Serdar Kutluer’den Sigortacılık Sistemine Genel Bakış yine Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumunda Sigortacılık Uzmanı Habip Dıldak’tan Hayat Sigorta Branşı alanında, Sigorta Eksperi Bülent Keleşoğlu’ndan ‘Hayat Dışı Sigorta Branşları’ hakkında, MonoPoli Sigorta CEO’su Erol Esentürk’ten  ‘Sürdürülebilir Sigortacılık Esasları’ konusunda, HDI Sigorta CEO’su Ceyhan Hancıoğlu’ndan ‘Sektöre Genel Bakış’, Europ Assistance Türkiye Satış Pazarlama ve İletişim Müdürü Serpil Akyol Erden ve MonoPoli Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Bonofiyel’den ‘Sigorta Sektörünün Sağladığı İstihdam Alanları’ hakkında eğitim alacaklar.

Monopoli Sigorta Kimdir?

Monopoli Sigorta Aracılık Hizmetleri, 2000 yılı Ocak ayında Life Group adı altında kurulmuştur. Life Group, Demir Hayat’ın acentesi olarak faaliyetlerine başlamış, aynı sene içerisinde şirketin acenteler birinciliği unvanını ve hayat sigortacılığı pazarında 7.lik unvanını elde etmiştir. Şirket, 2001 yılı Mayıs ayı itibariyle de Ankara Hayat’ın acenteliğini alarak üç yıl boyunca şirketin birincilik unvanını elde etmiştir. 2005 Mart ayına kadar sadece hayat sigortacılığı branşında faaliyet gösteren Life Group, Avrupa’nın en büyük sigorta şirketi olan Aviva Sigorta’nın (bugünkü adı ile Unico Sigorta) acenteliğini alarak hayat dışı branşlarda da faaliyet göstermeye başlamıştır.

“Fark yaratma” sloganıyla yola çıkan şirketin kurucu ortakları Erol Esentürk ve İzzet Bonofiyel, patenti ve fikir hakkı kendilerine ait olan, tek poliçeden esinlenerek isimlendirilen “MonoPoliÇe” adlı ürünü hayata geçirmeyi başarmışlardır. O tarih itibariyle şirketin adı da MonoPoli Sigorta olarak değiştirilmiştir. Şirketin bugüne kadar gerçekleştirdiği hızlı büyüme, MonoPoliÇe ürününün sigorta sektöründe ihtiyaç duyulan bir eksikliği tamamladığının kanıtıdır.

MonoPoli Sigorta, MonoPoliÇe ürünü ile 2008 yılı Şubat ayında Endeavor Derneği Türkiye Girişimci Adayı, 2008 yılı Haziran ayında Endeavor Derneği Uluslararası Girişimcileri seçilmiştir. 2016 Mayıs ayı itibariyle Avrupa’nın önde gelen yatırımcıları arasında yer alan EMF Capital Partners ile güçlerini Türkiye’nin en büyük sigorta acentesi olma hedefi ile birleştirmişlerdir.

Şirket, elementer branşta Allianz, Anadolu Sigorta, AK Sigota, Axa Sigorta, Doğa Sigorta, Ergo Sigorta, Gulf Sigorta, Quick Sigorta, Orient Sigorta, Groupama Sigorta, Liberty Sigorta, Mapfre Sigorta, Sompo Japan Sigorta, Unico Sigorta, Demir Hayat Sigorta, Chubb Sigorta, Generali Sigorta, Euler Hermes ve HDI Sigorta’nın acenteliklerini yapmaktadır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ