Demokrat Zafer

İki yerli teknoloji firması güçlerini birleştirdi

İleri teknolojileriyle üretim yönetimini dijitalleştiren Doruk ve yapay zekâ destekli endüstriyel IoT teknolojileri üreten Trio Mobil stratejik iş birliğine imza attı

Endüstriyel işletmelerin üretim operasyonlarının dijital olarak yönetilmesi için akıllı üretim yönetimi sistemleri geliştiren Doruk ile endüstriyel tesislere yapay zekâ destekli IoT çözümleri sunan Trio Mobil, stratejik bir iş otaklığına imza atarak farklı sektörlere özel dijitalleşme çözümleri sunmayı hedefliyor.

Ar-Ge ve inovasyon yatırımlarıyla dikkat çeken, ülkemizin önde gelen teknoloji firmalarından Doruk ve Trio Mobil, başlattıkları stratejik iş birliği ile partner ağlarını ve müşteri portföylerini büyütmeyi amaçlıyor. İki teknoloji şirketi olarak güçlerini birleştirdiklerini ve hayata geçen bu ortaklıkla dinamik bir sinerji yakaladıklarını söyleyen Doruk Yönetim Kurulu Üyesi ve ProManage Corporation Genel Müdürü Aylin Tülay Özden ve Trio Mobil Genel Müdürü Nevzat Ataklı, karşılıklı olarak tüm ürünlerin satışlarını hem yurt içinde hem de yurt dışında yapabileceklerini ifade etti.

‘’İş ortaklıkları ile teknoloji ekosistemine katma değer sunmaya devam ediyoruz’’

25 yıla yaklaşan köklü geçmişleri boyunca sektörün her katmanına fayda sağlama misyonuyla hareket ettiklerini ve iş ortaklığı yaptıkları firmalarla olan ilişkilerinde sürdürülebilir değer oluşturmayı hedeflediklerini söyleyen Doruk Yönetim Kurulu Üyesi ve ProManage Corporation Genel Müdürü Aylin Tülay Özden; “Sanayicilerin üretimlerini daha hızlı, çevik, kaliteli ve verimli yönetmeleri için yazılım ve donanım araçları geliştirmek hedefiyle kurulan ve Türkiye’de üretim yönetiminde dijitalleşme pazarını inşa eden Doruk, yaptığı ortaklıklarla teknoloji ekosistemine katma değer sağlamayı sürdürüyor. Yakın bir zamanda şirketimizin misyon ve ilkeleri doğrultusunda çok önemli bir iş birliğine imza atarak Trio Mobil ile güçlerimizi birleştirdik. İki yerli teknoloji firması olarak aynı yolda, benzer hedefler doğrultusunda sanayi ekosisteminin dijital iklime entegrasyonunu sağlamak hem Türkiye’yi hem de dünyayı Sanayi 4.0’a hazırlamak için hareket edeceğiz. Bundan sonraki süreçte karşılıklı olarak tüm ürün satışlarını hem yurt içinde hem de yurt dışında yapabileceğiz. Doruk olarak sektörümüze yeni bir soluk getirecek iş birliklerine her zaman sıcak bakıyor, ortaklıkların yarattığı yeni sinerjiyi önemsiyoruz. Çünkü bu ve bundan sonra yapılacak iş ortaklıkları sadece iki firmanın değil aynı zamanda sektördeki dengelerin de farklı bir seviyeye taşınmasına ön ayak olacak. Bu anlamda ortaya çıkan yenilikçi enerjinin iki şirkete de dinamizm katacağını düşünüyor ve birlikte nice başarılara imza atacağımıza inanıyoruz” şeklinde konuştu.

“Stratejik iş birlikleri ile Türk yapay zekâsını dünyaya sunuyoruz”

Endüstriyel operasyonlarda iş güvenliğini ve verimliliği artırmak amacıyla yapay zekâ destekli IoT çözümleri sunan ve sektörün öncü teknoloji şirketi Trio Mobil, 500 binden fazla bağlı cihazı yöneten bulut platformuyla 25 binin üzerinde kurumsal müşteriye hizmet veriyor. Trio Mobil, dünya çapında global markaların tesislerinin ve ekipmanlarının dijitalleşmesine, iş güvenliği ve verimlilik standartlarının yükselmesine yardımcı oluyor. Hem global pazarlarda hem de Türkiye’deki güçlü satış kanalı ve stratejik iş ortakları aracılığıyla partner ağını her geçen gün genişleten Trio Mobil, aynı zamanda yeni projelere imza atmaya devam ediyor. Son olarak Doruk ile yaptıkları iş birliğinden duydukları memnuniyeti dile getiren Trio Mobil Genel Müdürü Nevzat Ataklı, şirket vizyonunu şu sözlerle paylaştı: “Trio Mobil olarak teknoloji ve inovasyona yatırım yapan, ülkemizi global arenada temsil etme hedefiyle i çalışan, aynı vizyon ve motivasyona sahip firmalarla birlikte sektöre değer yaratmaktan mutluluk duyuyoruz. Doruk ile çıktığımız bu yolculukta uzmanlıklarımızı birleştirerek üretim sektöründe endüstriyel operasyonları dijitalleştirerek işletmelerde güvenlik ve verimliliği artırmayı hedefliyoruz.”

Doruk ve ProManage Hakkında

Türkiye’nin sanayide dijitalleşme alanındaki ilk Ar-Ge çalışmalarını gerçekleştiren ve 24 yıllık köklü geçmişe sahip teknoloji şirketi Doruk, endüstriyel işletmelerin üretim operasyonlarının dijital olarak yönetilmesi için Akıllı ve Dijital Üretim Yönetimi Sistemleri geliştirip kuruyor. Türkiye’deki üretim sanayisini üretimde kullanılan IT teknolojileriyle tanıştırmak hedefiyle yola çıkan ve bugün geldiği noktada şirketleri Endüstri 4.0’a hazırlayan Doruk, “Türkiye’de üretim yönetiminde dijitalleşme” pazarını inşa eden firma konumunda. Production ve Management kelimelerinin birleşiminden oluşan ve IIoT, makine öğrenmesi, artırılmış gerçeklik ve yapay zekâ teknolojileri ile tam entegre olan dünyadaki tek üretim yönetim sistemi ProManage ile sanayicilerin dijital dönüşüm mentorluğunu yapan Doruk, bugüne kadar dünya genelinde 300’den fazla fabrikayı dijitalleştirmiş durumda. Doruk’un Türkiye’de Teknopark İstanbul’da yer alan merkez ofisi, Antalya Teknokent ve İzmir Depark Teknokent ofislerinin yanı sıra Amerika’nın Chicago kentinde de şirketi bulunuyor. 2030 hedefleri kapsamında geleceğin fabrikalarının dijital üretim yönetimi için teknolojik çözüm üreten dünyanın ilk üç şirketinden biri olmayı hedefleyen Doruk’un Amerika’daki ProManage Smart Manufacturing Solutions Corp. isimli şirketi, Japonya merkezli ITO Corporation ile yaptığı partnerlik anlaşması sonucu Asya Pasifik pazarına da giriş yaptı. Amerika’da üretim endüstrisini kuvvetlendirmek için kurulan MxD’nin Ar-Ge partneri olan Doruk, ABD’deki şirketini global Ar-Ge ve genişleme operasyonlarının merkezi haline getirme hedefiyle çalışıyor. Son olarak geliştirdiği ve dijitalleşmede devrim niteliğindeki IoT tabanlı MES MOM sistemi ProManage Cloud ile sektörde dengeleri değiştirmeye hazırlanan Doruk, bu teknolojiyle KOBİ’ler başta olmak üzere tüm işletmelerin pratik, hızlı ve küçük bütçelerle yaklaşık 4 ila 8 hafta arasında dijitalleşmesini sağlayarak akıllı fabrika dönüşümünün önündeki engelleri kaldırıyor. Veri tabanı ve server ihtiyacı olmadan sadece internet bağlantısıyla gelişmiş alt yapı sorununu ortadan ProManage Cloud, ekonomik olması ve sürekli gelişim göstermesiyle dijitalleşme yatırımlarını risk olmaktan çıkarıyor.

www.promanage.com.tr

www.dorukotomasyon.com

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ