Demokrat Zafer

‘Tarlamı ekemiyorum’ diyene terörist, ‘Geçinemiyorum’ diyene şükürsüz diyemezsin!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuşuyor.

Akşener: 'Tarlamı ekemiyorum' diyen terörist, 'Geçinemiyorum' diyen şükürsüz ilan edildi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener partisinin grup toplantısında konuşuyor. Akşener konuşmasına, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayarak başladı.

Akşener, “Uzun zamandır ülkemiz üzerinde ağır ve kasvetli bir bulut geziyor. Ekonomiden eğitime her alanda sayısız dertle boğuşuyoruz. İktidarın kendi beceriksizliğini gizlemek için kutuplaştırmaya, baskıya dayalı bir siyasi iklimle mücadele ediyoruz. ‘Yiyecek ekmeğim yok diyenin nankör, ‘Tarlamı ekemiyorum’ diyenin terörist, ‘Geçinemiyorum’ diyenin şükürsüz ilan edildiği yaftacı anlayışla karşı karşıya kalıyoruz. Memleketin çilesi bitmesin diye milletinden kopmuş bir iktidarla karşı karşıyayız” dedi.

“ANADOLU, O ESKİ ANADOLU DEĞİL”

“Bay kriz ve arkadaşlarımın tutunacak tek dalı kaldı, duygularımız” diyen Akşener, “Sandıktaki kaçınılmaz sondan kaçmaya çalışıyorlar. Ben ve arkadaşlarım 20 Ocak 2020’de bir karar verdik. Türk siyasetini içine saplandığı bu kayıkçı kavgasından çıkarmak için seçmeni veli nimet yapmaya karar verdik. Dedikodulardan bıktık, yalanlardan usandık, suni kavgalardan sıkıldık. 20 Ocak 2020’den beri yollardayız. Memleketimizi il il, ilçe ilçe geziyoruz. Siftahsız esnaflarla oturuyoruz, çocuğunun geleceği için endişelen annelerle konuşuyoruz. Adeta AK Parti’nin işe alım merkezi olan mülakatlara şahit oluyoruz. Bir dokunuyoruz bin ah işitiyoruz. AK Parti iktidarı bizden paramızı, hakkımızı, kaynaklarımızı çalmadı; mutluluğumuzu, umudumuzu ve hayallerimizi çaldı. Anadolu o eski Anadolu değil” dedi.

Akşener sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tanımadığı yüzlere gülümseyen, sabahları dükkanını umutla açan o Anadolu yok. Artık kimse gülümsemek için sebep bulamıyor, kimse dertlerinden kafasını kaldıramıyor. İnsanımız günü nasıl bitireceğini düşünüyor. Kirasını, faturasını, mazotunu, hayvanın yemini, gübreyi nasıl ödeyeceğini düşünüyor. Bugün artık gök gri, dağ delik deşik, tarla boş duruyor. AK Parti iktidarının ülkemizi içine soktuğu bu sarmaldan en çok gençler etkileniyor. Her birinizin yüzünde derin bir hüzün görüyorum.

“ÇOK HAKLISINIZ”

AK Parti iktidarının ülkemizi içine soktuğu bu sarmaldan en çok gençler etkileniyor. Her birinizin yüzünde derin bir hüzün görüyorum. Mahkum edildiğiniz bu hazin tablo yetmiyormuş gibi, gençliğini yaşayamamış adamların boş nasihatlerine, buyurgan tavırlarına maruz kalıyorsunuz. Ama şunu bilin ki, bu mücadelede asla yalnız değilsiniz. Onlar sizi şımarık ilan etmek istiyor, siz emeğinizin karşılığını almak istiyorsunuz. Onlar sizi ülkeden kaçmakla suçluyor, siz ülkenizden koparılmış hissediyorsunuz. Onlar sizi kolaycılıkla suçluyor, oysa siz her şeye rağmen tutunabilmek için çabalıyorsunuz. Öfkelerinizi, endişelerinizi, hayal kırıklıklarınızı anlıyoruz.

Sizler, Türkiye’de Türk olmaktan gurur duyan, Türkiye’de yaşamaktan yorulan gençlerimizsiniz ve çok haklısınız. Kızgınsınız, öfkelisiniz ve çok haklısınız.

“KASIMPAŞALI TAYYİP ERDOĞAN ANLARDI”

Sayın Erdoğan, bu çocuklar hak ettiklerini istiyorlar, gösterdikleri çabanın karşılığını istiyorlar, sadece mutlu olmayı istiyorlar. Cebinde 5 kuruş olmadan ailesinin eline bakmayı değil, okudukları okulun, yaptıkları işin değerini görmek istiyorlar. Çalışmak, üretmek, kazanmak istiyorlar. Ama sen o koca kibrinle bu istekleri anlayamazsın. Bu istekleri Kasımpaşalı Tayyip Erdoğan anlardı. Çünkü, gece aç uyumanın, yokluğun, yoksulluğun ne demek olduğunu saray sefasına kapılan Sayın Erdoğan bilmez. Bir yüzükle yola çıkan Kasımpaşalı Erdoğan bilirdi. Kasımpaşalı Tayyip Erdoğan yok, gitti. Karşımızda Beştepeli bay kriz var. Bay krizin rant bürümüş gözlerinde ne gençlerimizin ne milletimizin zerre değeri, önemi yok. Sen onlara zulmettikçe karşında bizi bulacaksın. Senin elinde milletine karşı kullanacağın her türlü imkan olabilir, bizim de koca yürekli insanlarımız var. Senin elinde vesayetini aldığın, devlet imkanları olabilir; varsın olsun. Bizim de vesayetin karşısında dimdik duracak çelikten irademiz var. Senin elinde besleme medyan, trollerin olabilir; bizim de arkamızda bu büyük milletin hayır duası var. Elinden geleni ardına koyma, zalimin zulmü varsa gençlerin arkasında da İYİ Parti var.”

“KAHROLSUN İSTİBDAT, YAŞASIN HÜRRİYET!”

“Ey Türk gençliği, onlar unuttular ama sen hatırlayacaksın. Türkiye Cumhuriyeti’nin esas sahibi ve bekçisi, Türk bağımsızlığının yılmaz kalesi, hatırlayacaksın. Milletini yok saymak isteyenlere ‘Kahrolsun istibdat, yaşasın hürriyet’ diyen atalarını hatırlayacaksın. ‘Ya istiklal, ya ölüm’ parolanı hatırlayacaksın!”

“Bugünümüzü kurtarmak, geleceğimize sahip çıkmak için tüm ayrışmaları, kutuplaşmaları geride bırakarak, millet için, memleket için yeniden bir araya gelmeye ihtiyacımız var. 1919 ruhunu yeniden diriltmeye ihtiyacımız var. Sizler Türk milletinin yegane umudu olarak, 1919 umudunu yeniden diriltmeye and içer misiniz? Kayıtsız ve şartsız yakılan kutlu ateşimizi yeniden hatırlamaya and içer misiniz?

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ