Demokrat Zafer

ECE VAHAPOĞLU İLE TARLADAN TABAĞA

Ünlü sunucu, yazar, wellness ve yoga eğitmeni Ece Vahapoğlu, Yedikule Bahçe’de gerçekleştirilen Tarladan Tabağa etkinliğine ev sahipliği yaptı. Ece Vahapoğlu, ünlü şef Ayvaz Akbacak ile hazırladığı özel menüyle konuklara harika bir deneyim yaşattı.

Ünlü sunucu, yazar, wellness ve yoga eğitmeni Ece Vahapoğlu, İstanbul’un ortasında bahçelerin içinde toprakla bütünleşerek, çiçek ekilen, hayvanlar beslenen, mevsimin ilk mahsulleri ile sağlıklı yemekler yenilebilen Yedikule Bahçe’de Tarladan Tabağa etkinliğine ev sahipliği yaptı. Fatih Belediyesi tarafından hayata geçirilen Yedikule Bahçe’de Ece Vahapoğlu, ünlü şef Ayvaz Akbacak ile hazırladığı Yedikule marullarından oluşan menüyle konuklara harika bir deneyim yaşattı.

Etkinlikte toprağa dokunarak, tarımın inceliklerini ve bitki yetiştirmeyi öğrenen çocuklar, elleriyle topladıkları mahsulün sofralara nasıl geldiğini deneyimleyerek meyve ve sebze kostümü giyen palyaçolarla da eğlenceli dakikalar geçirdi. Vahapoğlu ayrıca, sağlıklı yaşamdan beslenmeye kadar tüm merak edilenleri de misafirleriyle paylaştı.

Aileler, Çocuklar ve Kadınlar Doğayla İç İçe

Gelecek nesillerin çevre bilinciyle yetişmeleri ve toprağın bereketini fark etmeleri amacıyla hayata geçirilen Yedikule Bahçe’de çocuklar, sebze ve meyvelerin üretim süreçlerini deneyimleme fırsatı buldu. Şehrin merkezinde doğayla iç içe ailece vakit geçilebilen ender mekanlardan biri olan Yedikule Bahçe, cumartesi günü ailelere kapılarını açıyor ve randevu sistemiyle hizmet veriyor.

Yedikule Bahçe’de kadınlara yönelik uzman eğitmenler eşliğinde bahçecilik, balkon bitkileri ve teraryum eğitimleri de düzenleniyor. Eğitime katılan kadınlara ekim dikim işlemi yapmaları, üretim tekniklerini kullanarak sebze fidesi yetiştirebilmeleri, fidelerin bakım ve kültür işlemlerini yürütmeleri,  fideleri pazara hazırlayabilmeleri konularında da bilgiler veriliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ