Demokrat Zafer

Oturduğunuz sandalye sizlerin malı

Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği(BESOB) seçimleri bugün yapılıyor. Seçim öncesi yarıştan çekilen Ali Özkan İlhan, Fahrettin Bilgit ile ittifakını da bozdu. Bu gelişmeyle Arif Tak ve Fahrettin Bilgit’in yarışacağı seçim 2 adaylı olacak.

Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği, seçime gidiyor

ERCAN ÇALIŞIR / BURSADA BUGÜN

BESOB seçime gidiyor. Arif Tak ve Fahrettin Bilgit’in başkanlık için yarıştığı seçimde Ali Özkan İlhan sürprizi yaşandı.

Geçtiğimiz günlerde Fahrettin Bilgit ile ittifak yapan Ali Özkan İlhan, ittifakı bozup yarıştan çekildi. Seçimde 2 liste yarışacak.

Program Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşu ardından İstiklal marşı okunması ile devam etti. Daha sonra faaliyet raporu okunmasına geçildi.

Divan Kurulu Başkanı olarak Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Başkanvekili Burhan Aksak seçildi.

Yoğun alkış ile kürsüye çıkan Fahrettin Bilgit’in konuşması şu şekilde; 

“Ağız dalaşlarına girmeyeceğiz, geleceğe yatırım yapacağız. Odalarımızın üye sayılarının artmasını ve iş denetimlerinin artmasını sağlayacağız. Çıraklık okulları, üniversiteler ile çalışarak ara elemanları yetiştirmek üzere bu konuya ağırlık vereceğiz. Çataltepe projesini bitireceğiz. İlçelerde her ay toplantı yapacağız. Geçen ayın muhakemesini her ay başı yapacağız. Olmazsa olmazımız; Teknoloji şirketleri ile işbirliği yapacağız. Esnafın işlemlerini odaya gelmeden halledeceğiz. Toplu taşımada indirimli yol ve indirimli alışveriş kartı sağlayacağız. KOSGEB gibi projeleri, faydalanmak için yakın takip altına alacağız. Tek sözüm var ‘çok çalışacağız’. Kurumlardaki arkadaşlar harfiyen görevini yerine getirecek. Göreve geldiğimizde oy veren ya da vermeyen herkes için çalışıp Bursa esnafına kazandıracağız. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.”

Rakibi Fahrettin Bilgit’i kürsüye çağırarak başarılar dileyen Arif Tak, konuşmasında şu ifadelere yer verdi; 

“1993 yılında zorla göreve getirildim. Geldiğimde 2000 lira SGK borcu vardı. Büyükşehir’in kiracısı idik. Kasada ise 150 lira para buldum, borçları ödemeye başladım ve geldiğimiz noktada 5 tane böyle büyük binamız var. Bu, içinde olduğumuz binayı parasız kazandırdım. Kim yapabilirdi? Becerebildik demek ki, oldu. Oturduğunuz sandalye sizlerin malı. 29 yıldır hizmet veriyorum. Deneyebilirsiniz, gece dahi hizmet içindeyim. Sırf yaşlandığım için adaylar çıkıyor. ABD Başkanı 83 yaşında. Ben dünyayı yönetmiyorum ki sizleri yönetiyorum. Ziraat Bankasında faizsiz kredimiz hazır. Güneş enerjisi kazandıracağız. Türkiye’de parmak ile gösterilen Odalar Birliği biziz. Arif’e tarif gerekmez. Sizler beni biliyorsunuz. Odalarımızın 70 tanesi parasız, borçları var. İcraya vermemiz gerekiyor yasaya göre. Yüz yüze baktığımız insanları nasıl icraya vereyim?. Düğüne, hastaya giderken elimiz boş mu gideceğiz? Para olmadan nasıl yapacağız? Hepinize teşekkür ediyorum. Bu durumdan odalarımızı kurtaracağız. Seçimin Bursa’ya hayırlı olmasını diliyorum.”

Her iki adayın yoğun alkış aldığı görüldü. Konuşmaların ardından oy verme işlemine geçildi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ