Demokrat Zafer

Elektra Elektronik enerji kalitesi ve harmonik ölçümlerinde fark yaratıyor

Elektronik sanayisinin teknoloji öncüsü Elektra Elektronik,endüstride ve ticari tesislerde elektriksel kirlilik anlamına gelen harmonik ve yüksek nötr toprak gerilimi kaynaklı enerji kalitesi problemlerinin önüne geçmeyi hedefliyor 

Üretim kapasitesi, çalışan sayısı ve ihracat oranı açısından Türkiye’de alçak gerilim trafo ile reaktör sektörünün lider firması konumunda olan Elektra Elektronik, enerji kalitesi ve elektriksel kirlilik anlamına gelen harmonik ölçümleriyle harmonik ve yüksek nötr toprak gerilimi kaynaklı enerji kalitesi problemlerinin önüne geçmeyi hedefliyor.Enerji kalitesi analizörleri ile her üç fazda aynı anda gerçekleştirdiği bu ölçümler ile ölçüm yaptığı noktadaki faz dengesizliklerini, kompanzasyon problemlerini ve çeşitli cihazlardaki fark edilmemiş problemleriortaya çıkarıyor. Elektra Elektronik’in geniş bilgi ve deneyim sahibi elektrik mühendisleri tarafından gerçekleştirilen her ölçümün sonunda ölçümün gerçekleştirildiği firmaya ölçüm sonuçları, yorumları ve olası çözüm önerilerini içeren detaylı bir rapor sunuluyor.Şirket, Türkiye’de ilk ve tek yerli üretim olan aktif harmonik filtre DynamiX ile deenerji kalitesi problemlerinin önüne geçmeyi, iş kayıplarını ve üretim verimsizliklerini ortadan kaldırmayı hedefliyor.

İşletmelerde enerji kalitesi ve elektriksel kirliliklerin ölçümü konusunda oldukça iddialı olan Elektra Elektronik,ölçüm yaptığı noktadaki faz dengesizliklerini, kompanzasyon problemlerini ve çeşitli cihazlardaki fark edilmemiş problemleri ortaya çıkarıyor.Yapılan her ölçümün sonunda ölçümügerçekleştirdiği firmaya ölçüm sonuçlarını, yorumları ve olası çözüm önerilerini içeren detaylı bir rapor sunuyor. Elektra Elektronik, yoğun Ar-Ge çalışmaları sonucunda ürettiği Türkiye’de ilk ve tek yerli üretim olan aktif harmonik filtre DynamiX ile de endüstride ve ticari tesislerdeki harmonik ve yüksek nötr toprak gerilimi kaynaklı enerji kalitesi problemlerinin önüne geçmeyi, iş kayıplarını ve üretim verimsizliklerini ortadan kaldırmayı hedefliyor.

Ölçüm teknik bilgi kadar saha tecrübesi de gerektiriyor

Enerji kalitesi ve harmonik ölçümlerini gerçekleştirmek gerçek anlamda mühendislik bilgisi gerektiriyor. Ölçümü gerçekleştiren uzmanların enerji kalitesi ve harmonikler konusunda geniş teknik bilginin yanı sıra saha deneyimine de sahip olması önem taşıyor. Ölçüm yapılacak noktaların seçimi ve sistemde bulunan yüklerin incelenmesi ölçüm açısından büyük önem arz ediyor. Ölçümlerin doğru olarak değerlendirilmesi ve sisteme uygulanması, gereken en doğru, uygun ve ekonomik çözümün bulunması ancak bu şekilde mümkün olabiliyor.Harmonik ve yüksek nötr toprak gerilimi kaynaklı enerji kalitesi problemlerinin önüne geçmeyi hedefleyen Elektra Elektronik, tüm ölçümlerini geniş bilgi ve deneyim sahibi elektrik mühendisi kadrosuyla gerçekleştiriyor.

Güvenli ve sürekli elektrik için kesin çözüm

Elektra Elektronik’in DynamiX Aktif Harmonik Filtreleri, elektrik sistemlerinin güvenli ve stabil olmasının öncelikli ihtiyaç olduğu demir çelik, denizcilik, sağlık, tekstil, otomotiv ve bankacılık gibi sektörlerde enerji kalitesi açısından kritik önem taşıyor. Aynı zamanda elektrik şebekelerinde harmonik kirliliğin giderilmesinde büyük rol oynayarak düşük enerji kalitesinin sebep olduğu problemlerin de önüne geçiyor. Enerji şebekesinden sıklıkla etkilenen hassas üretim tesisleri, data centerlar, ofis binaları, alışveriş merkezleri gibi tesislerin yanı sıra rüzgar ve güneş santrallerinde de kullanılan bu yeni nesil ürün, değişken enerji yüklerinin yoğun olduğu işletmelerde akım ve gerilim kirliliklerini ortadan kaldırarak elektrik enerjisinin güvenli ve sürekli olmasını sağlıyor.İleri teknoloji aktif harmonik filtreleri ile Elektra Elektronik, işletmelerdeki elektronik cihazların doğru ve tam randımanlı olarak taahhüt edilen zamana kadar sorunsuz bir şekilde çalışmasını sağlayarak cihazların ömrünü uzatıyor. En güncel ekipmanlar ve en yeni teknolojiyle üretilen Elektra Elektronik aktif harmonik filtreleri, muadillerine göre daha az enerji harcıyor. Güç kalitesini iyileştiren ürün, işletmelerdeki enerji kalitesinin sürdürülebilir ve sürekli olmasını sağlıyor.

Elektra Elektronik, sanayicilerin enerji kalitesi sorunlarına son veren yüksek teknoloji ürünü DynamiX Aktif HarmonikFiltre’yi daha da geliştirerek tek modül kapasitesini 150 ampere çıkararak daha küçük alanda daha fazla güç sunuyor.

Elektra Elektronik Hakkında

Türkiye elektronik sanayisinin öncü markası Elektra Elektronik, 42 yıl önce İstanbul’da transformatör (trafo) üretmek amacıyla kuruldu. Transformatör üretimi ve enerji kalitesi alanındaki çalışmaları ile yıllar içinde hızlı büyüme gösteren Elektra Elektronik, 2010 yılından itibaren Ar-Ge’ye yaptığı yatırımlarla öne çıkmaya başladı. Trafo sektöründeki öncü ürünlerine ek olarak 2015 yılından itibaren ileri teknoloji elektronik ürünlerin üretimine ağırlık veren şirket, günümüzde transformatör, reaktör, sargılı elemanlar, enerji kalitesi ve güç elektroniği çözümleriyle Türkiye’de ve dünya genelinde sanayinin birçok alanında hizmet veriyor. Türkiye’de ilk ve tek yerli üretim olan aktif harmonik filtreleri üreten Elektra Elektronik, enerji kalitesi alanında dünyaya ileri teknoloji çözümler sunuyor. 6 farklı kıtada 60’a yakın ülkeye yerli ve milli trafo ve elektronik ürün ihracatı gerçekleştiren Elektra Elektronik’in Türkiye’nin yanı sıra Almanya’da ElektraGmBH şirketi, Çin ve Amerika’da ise satış ofisleri bulunuyor. Elektra Elektronik ürünleri ve çözümleri ile Türkiye’de havalimanı, raylı sistemler, şehir hastaneleri gibi önemli projelerin yanı sıra yurt dışında Çin demiryolları, Guangzhou atık su projesi, Sırbistan Elektrik İdaresi ve Rusya demir çelik fabrikaları gibi çok sayıda projeye katma değer sunuyor. 2016-2018 yılları arasında hızlı tren projeleri kapsamında istasyonlardaki elektrik panolarının uygulamasını gerçekleştirmesi sonucunda önemli bir sıçrama yaşayan şirket, son 4 yılda büyüme ortalamasını yüzde 20’ler seviyesine çıkardı. Yurt dışı pazar payının ve iş hacminin her geçen gün hızla artmasıyla 2019 yılını “Atılım Yılı” ilan eden Elektra Elektronik, İstanbul Esenyurt’ta kurulu fabrikasında üretim hattını büyüttü. Yeni yatırımı ile fabrika kapasitesini ikiye katlayan şirket, 10 bin metrekare kapalı alana sahip yenilenen üretim hattında Ar-Ge çalışmalarına ivme kazandırıyor. TÜBİTAK ortaklı projelere yoğunlaşarak sanayi-üniversite işbirliği projeleri geliştiren şirket, 2020 yılında “Elektra Elektronik Ar-Ge Merkezi” kurulum sürecini başlattı. Elektra Elektronik, 2022 yılında tüm süreçlerini tamamlayarak Ar-Ge Merkezi oldu. Üretim kapasitesi, çalışan sayısı ve ihracat oranı açısından Türkiye’de alçak gerilim trafo ve reaktör sektörünün lider firması konumunda olan Elektra Elektronik, Türkiye’de kendi sektöründe Amerika’ya ihracatı mümkün kılan UL Belgesi’ne sahip sektöründe tek firma. Yeni yatırımıyla birlikte ihracat pazarlarına Amerika’yı da ekleyen Elektra Elektronik, 2022’de Güney Amerika kıtasında yeni ülkelere ulaşmayı yanı sıra Kanada ve Portekiz pazarlarına açılmayı hedefliyor. Şirket 42. yılını kutlayacağı 2022 yılında dünya markası olma yolunda daha da emin adımlarla ilerlemeye hazırlanıyor. 

 

www.elektra.com.tr

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ