Demokrat Zafer

BUTTERFLY İLE “BEAN TO BAR”ÇİKOLATANIN EŞSİZ LEZZETİNE YOLCULUK…

Madagaskar ve Tanzanya’nın seçkin kakao çekirdekleri, Butterfly’ın Bean to Bar çikolatasında hayat buluyor…

Kurulduğu günden bu yana çikolataseverleri standartların ötesinde lezzetlerle tanıştıran Butterfly, çekirdekten çikolataya “Bean To Bar” akımına da öncülük ediyor. Dünyanın en kaliteli ve lezzetli çekirdeklerini doğal ve katkısız olarak kavurarak, nefis el yapımı çikolataya dönüştüren Butterfly uzmanlığı, Bean to Bar’a hayat veriyor.

Hiç durmadan keşfeden ve yenilenen doğasıyla Butterfly, Bean To Bar akımına öncülük ederek trendleri belirlemeye devam ediyor. Katkısız ve doğal içerikleri ile kakaoya farklı bir yorum katan Butterfly, eşsiz tat notaları ve nefis lezzetteki çikolatalarıyla sıra dışı bir deneyim yaşatıyor.

Çekirdekten Çikolataya Yolculuk: Bean to Bar

Bean to Bar çikolata, endüstriyel çikolata yerine direkt olarak çekirdeklerin tüm süreçleri takip edilerek, herhangi bir katkı maddesi kullanılmadan çikolata haline getirilmesi yöntemi için kullanılıyor. Butterfly da hem sunduğu içerikler konusunda gösterdiği özen hem de dünyadaki trendleri takip ederek kendini sürekli yeniliyor.

Butterfly Bean to Bar çikolatalarının yolculuğu, Madagaskar ve Tanzanya’daki çiftliklerde güneşte kurutulmuş ve fermente edilmiş olarak alınan organik kakao çekirdeklerinin elle ayıklanıp seçilmesiyle başlıyor. Daha sonra seçilen çekirdekler kavurma ve yine elle kabuğundan ayırma sürecinden geçiyor. Son olarak elde edilen “nibler” istenen oranlarda olacak şekilde kalıplanmak üzere hazırlanıyor ve elde sarılıyor. Bu yolculukta çikolata, herhangi bir katkı maddesi kullanılmadan, çekirdeğin tat notaları ortaya çıkarılarak son haline geliyor. Butterfly, etik, çevresel ve sürdürebilirlik özellikleriyle elde edilmiş kakaonun teruar özelliklerini, çekirdeğin doğal aromalarını koruyarak, çikolataseverler için yeni bir deneyim sunuyor.

Butterfly’ın kurucularından Ebru İpekçi, Bean to Bar akımını uzun bir süre takip ederek, ABD ve Avrupa’daki fuarlarda prestijli çikolata üreticileri ve kakao çiftlikleriyle tanışarak markanın Bean to Bar çikolata üretme sürecini başlatmış. Butterfly için doğru standartlardaki çiftlikleri ve isimleri bulmayı hedefleyen İpekçi, adil ve sürdürülebilir üretim yapan çiftliklerden Madagaskar’dan Sambirano vadisinde bulunan Bejofe Estate ve Tanzanya’dan Kokoa Kamili çiftliklerini seçmiş. Bejofe Estate, güneşte kurutulan ıslak kakao tanelerinin kalitesi sayesinde, craft çikolata dünyasında en çok aranan “single origin” kakao çekirdeği unvanına sahip. Kokoa Kamili ise 3 bin küçük çiftçiden ıslak kakao meyvelerini alarak, fermantasyon ve güneşte kurutma teknikleriyle yüksek kaliteli kakao çekirdeği elde ediyor. Ayrıca çiftçilere ekilmek üzere kakao çekirdekleri dağıtarak kakao ağaçlarının artışına destek oluyor ve bu sayede geçtiğimiz üç senede yaklaşık 140 bin ağaç dikimi gerçekleştirdi.

Madagaskar ve Tanzanya ile Bean to Bar çikolata üretimlerini sürdüren Butterfly, önümüzdeki dönemde ürünlerine eklemek üzere başka yörelerden çekirdekleri denemeye devam ediyor. Butterfly’ın hedeflerinden biri de tüm ürünlerinde Bean to Bar çikolataya geçmek. Ayrıca “single origin” Bean to Bar çikolatalarının yanına Butterfly’a özgü “blend”ler de yaratmak isteyen marka keşfetmeyi ve yenilenmeyi sürdürüyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ