Demokrat Zafer

KÜÇÜKKAYALAR: “BURSA’DA DEPREM EYLEM PLANI OLUŞTURMALIYIZ”

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi Yönetim Kurulu, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı ziyaret etti. Şube Yönetim Kurulu Başkanı Ülkü Küçükkayalar, Bursa’da Deprem Eylem Planı oluşturulması için yerel yönetimler ile birlikte çalıştay düzenleme taleplerini iletti.

BURSA- İMO Bursa Şube 18. Dönem Yönetim Kurulu göreve gelmelerinin ardından nezaket ziyaretlerini sürdürüyor. Şube Yönetim Kurulu Başkanı Ülkü Küçükkayalar, Yönetim Kurulu Sekreter üyesi Emrah Mutlu, Sayman üyesi Ayşegül Kebir, Yönetim Kurulu üyesi Aykut Ertürk, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ı ziyaret etti. Panorama 1326 Fetih Müzesi’nde gerçekleştirilen görüşmede kent ve Oda üyeleri için yapılabilecek çalışmalar aktarıldı.

İMO Bursa Yönetim Kurulu Başkanı Küçükkayalar, Bursa’nın deprem kuşağında bulunması nedeniyle özel bir şehir olduğunu belirterek, bu konuda farkındalık yaratmak için yerel yönetimler ile birlikte hareket etmek istediklerini söyledi.

Depremin bir doğa olayı olduğunu dile getiren Küçükkayalar, “Deprem kaçınılmaz. Bizlerin görevi can kaybını azaltacak önlemleri almak. İnşaat mühendisleri binaların güvenliğinden sorumlu. Bu bilinçle kentimizdeki depreme karşı güvensiz yapılar hakkında bir farkındalık yaratmak istiyoruz. Bursa’da Deprem Eylem Planı oluşturmak için belediyelerimiz ile birlikte bir Çalıştay düzenlemek istiyoruz. Bir eylem planı vatandaşlarımızın güvenli yapının önemi konusunda daha bilinçli hale gelmesini sağlayabilir” dedi.

Küçükkayalar, depreme karşı güvenli yapı ve sağlıklı kentleşme için iş birliğini güçlendirmenin kente katkı sağlayacağını da vurguladı.

DÜNDAR: “DEPREME KARŞI GÜVENLİ YAPI ALGISI OLUŞMALI”

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, depreme karşı güvenli yapı algısının oluşturulmasının önemli olduğunu belirterek, bu zor süreç içerisinde Soğanlı’da önemli bir adım attıklarını kaydetti.

Amacın kazanç değil, yapıları güvenli hale getirmek olması gerektiğinin altını çizen Başkan Dündar, bunun için fikir alışverişine ve katkılara açık olduklarını bildirdi.

Şube Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Emrah Mutlu da, e-proje uygulamasının Osmangazi Belediyesi tarafından da aktif bir şekilde kullanılmasıyla proje denetiminin daha hızlı ve çevreci şekilde çözülebileceğini aktardı. Mutlu, aynı zaman kent genelinde statik proje denetimi için standart oluşturulması noktasında Osmangazi Belediyesi’nde içinde bulunduğu bir Çalıştay planladıklarını ifade etti.

Ziyaretin ardından İMO Bursa Şube Yönetim Kurulu üyeleri Panorama 1326 Fetih Müzesi’ni gezdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ