Demokrat Zafer

DÂHİ MATEMATİKÇİ RAMANUJAN’IN GERÇEK HAYAT HİKÂYESİNİ ANLATAN “SONSUZLUĞU TANIYAN ADAM” KİTABI RAFLARDA!

1887’de Hindistan’ın güneyinde doğan ve Brahman bir ailede büyüyen, spiritüalizmle rasyonellik arasında salınıp duran Srinivasa Aiyangar Ramanujan’ın hayatı, anlamaya ve anlatmaya değer, sıradışı bir matematikçinin gerçek hikâyesi… Amerikalı biyografi ve bilim yazarı Robert Kanigel’in, büyük bir başarısızlıktan doğan bu olağanüstü başarının hikâyesini kaleme aldığı Sonsuzluğu Tanıyan Adam – Dâhi Matematikçi Ramanujan’ın Öyküsü, Epsilon logosuyla raflarda yerini aldı!

Hintli matematikçi Srinivasa Aiyangar Ramanujan’ın sıradışı hikâyesinde, büyük matematikçilerin hayatlarındaki alışılageldik örüntülerden farklı bir şeyler var. Matematik, onun hayattaki en büyük başarısızlığıydı ve bu başarısızlık, matematiğin en büyük başarısı olmasını sağladı. Böyle bir dehâ, elbette bedelsiz olmazdı. Sayılara çocukluğundan beri masallarını dinlediği tanrılara inanır gibi inanan Ramanujan’ın kısa ama şaşırtıcı yaşamı, Hindistan ve İngiltere arasında hem fiziksel hem de zihinsel olarak mekik dokuduğu bu çok özel hikâye, Ramanujan’ın kişiliğine yakışacak şiirsel bir üslupla ve Robert Kanigel’in yetkin anlatısıyla okuyucusuyla buluşuyor.

Epsilon, Robert Kanigel’in Sonsuzluğu Tanıyan Adam – Dâhi Matematikçi Ramanujan’ın Öyküsü adlı kitabını Yeşim Öksüzoğlu’nun çevirisiyle okurlara ulaştırıyor.

Ekonomist, akademisyen Prof. Dr. Özgür Demirtaş’ın, hakkında “Ramanujan’ın hayatını her okuduğumda etkileniyorum. Beyninin derinliklerini bizlere hissettirebilecek bir makine olmasını isterdim,” yorumunu yaptığı dünyaca ünlü matematik dehasını anlatan Sonsuzluğu Tanıyan Adam, Epsilon logosuyla raflarda ve internet satış sitelerinde!

Bilgi için:         epsilonyayinevi.com

instagram.com/epsilonyayinevi

facebook.com/EpsilonYayinevi

twitter.com/epsilonYayinevi

youtube.com/channel

ROBERT KANIGEL HAKKINDA

Robert Kanigel, Amerikalı biyografi ve bilim yazarı. 7 kitabın ve 400’den fazla makalenin yazarı olan Kanigel, Makine Mühendisliği lisansını tamamladıktan ve bir süre mesleğini icra ettikten sonra, kariyerine bağımsız yazar olarak devam etti. 1970’lerden beri bilim ve bilim insanları hakkında yazdı, makaleleri The New York Times, New York Times Book Review, Washington Post ve Psychology Today gibi pek çok önemli yayında yer aldı. Kaleme aldığı biyografi eserleriyle MIT, Financial Times ve Los Angeles Times gibi önemli kurum ve yayınlar tarafından pek çok ödüle layık görüldü.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ