Demokrat Zafer

Bahanelerin arkasına saklanmak bizim fıtratımıza uygun değil!

BESOB Başkan adayları Fahrettin Bilgit ve Ali Özkan İlhan uzun yıllar başkanlık görevini yürüten ve yeniden aday olan Arif Tak’a karşı ittifak kurdu. Fahrettin Bilgit’in başkan adayı olarak  ittifakın ilan edildiği basın açıklaması gerçekleşti.

BESOB Başkan adaylarından büyük ittifak

ERCAN ÇALIŞIR / BURSADA BUGÜN

Bursa Nilüfer Ramada Otel’de gerçekleşen basın toplantısında Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği başkan adayı Ali Özkan İlhan ile ittifak yapan Fahrettin Bilgit’in başkan adaylığı ile seçime girileceği açıklandı.

BESOB Başkan Adayı Fahrettin Bilgit’in konuşmalarından satır başları;

“Dostlar beni ‘konuşan değil çalışan’ olarak bilir. Bursa esnafı BESOB başkanını seçecek. Bu seçim hizmet yarışıdır. Ali Özkan İlhan ile birlikte ayrı yola çıktık fakat artık birlikte çalışacağız. Huzurunuzda teşekkür ederim. Birlikte başaracağız ve çalışmak ibadettir düsturu ile çalışacağız. Makam odalarında rahat koltuklarda esnafın yanında olmak zorundayız. Sorunların farkına varıp çözüm önerilerini alacağız. Esnaf yanlız olmadığını görecek. Kurumlarımız ile birlikte rahat oturmayacağız. Birlikte başaracağız. Ben bilirim anlayışıyla ben yaptım oldu demeyeceğiz. Ali Özkan Bey “koca birlik yalnız yönetilir mi?” demişti. Evet, her katkıya açık olmalıyız. Bir çok kurum ile işbirliği içerisinde olacağız. Hafta sonu seçimleri kazandığımız da herkes için çalışacağız. Dünya değişiyor. Bursa esnafı olarak bu değişimi yöneten olmak istiyoruz. Bahaneleri arkasına saklanmak bizim fıtratımıza uygun değildir. Çalışacağız ki esnafımız evine ekmek götürebilsin. Beşevler Sanayi Sitesindeki yerimiz imar affından yararlandı ancak satılmak üzere. Teklif verenler almadı. Eğitim alanı olan yer, eğitim alanı olarak kalacaktır. Böyle bir yere yatırım riski göze alınmaz.

Karacabey’deki yerimize ekspertiz yaptırdık. Belediyenin şerhi olduğu için satışa uygun değildir. Mali tablomuz bu şekildedir. Seçime kadar yeni aday çıkabilir. Konuşmalar var, isteyen aday olabilir. Esnaf eylem yapmaz, yöneticilerinden bekler. Yerinde gönülden destek verir. Biz yöneticiler olarak takip edip destek vereceğiz. Talepler doğru şekilde ilgililere ulaşınca çözülmeyecek sorun yok. Biz Çataltepe’yi mutlaka kazandıracağız. Bu sanayi siteye ihtiyaç vardır. Bu kahvaltının bedeli 60.250 liradır. İş Bankası hesabından havale yapılmıştır. En son iftar programımız ile ilgili basında sponsor ile yaptığıma dair haberler çıktı. Bu haberlere çok üzüldüm.

Suriyeli göçmenlerin bir bölümü odaya kayıtlı bir bölümü değil. Bursa’da Sicile kayıt olmayan 12 bine yakın var. Eşit şartlarda vergi ödeyenler gibi yarışa girmelerini sağlayacağız. Haksız rekabet yapılmasına gönlümüz razı değil.

Bugüne kadar benim ekibinde görev talep eden olmadı. “Hizmet edebilecek arkadaşları seç, bizde destek verelim” dediler. Ali Özkan Bey ile görüşmemizde benim başkanlığımda kendilerinin yönetimimizde liyakat sahibi olanlara yer vermeleri konusunda anlaştık.”

Ali Özkan İlhan’ın konuşmasından satır başları;

“Bu kararı almak zorlu bir süreçti. 17 ilçede yaptığımız gezilerde bölüp parçalayan değil birleştiren duygusunu bize betimlediler. 3 adaylı kongrenin sorun olacağı bize söylendi. Kimseye haksızlık yapmam. Fahrettin Bey ile 8 yıldır çalışıyoruz. Uyumlu bir çalışma sergiledik.Fahrettin Bey bizden daha önce aday oldu. Bursa’da 4 ayaklı bir yönetim vardır. BESOB 3’ncü ayak olmasına rağmen sahada yoktu. Esnafta büyük sıkıntılar vardı. Başkan Bey’i çok uyardık fakat olmadı. Bölen değil birleştiren olmaya karar verdik. Yöneticilerimiz ve esnafımız için hayırlı olsun. Başkanlık hırsı değil çalışkanlık hırsı ile hareket ettik. Kavga gürültü olmadan bir kongre istiyoruz. Görünen böyle olmayacağı yönünde. Kazanacağımıza inanıyorum, iddia ediyorum kongre şu an bitmiştir. Arif Tak geçen seçimlerde bırakacağını söyledi ama öyle olmadı. Onun için kendisine kırgınım. Seçimi 3’ümüz beraber yapacaktık ve şenlik havasında geçecekti. O yüzden şu anki durum nedeniyle kırgınım. Biz siyasler ile partiler ile hareket etmiyoruz. Biz esnaf partiyiz. Birleşmemizi sağlayan arkadaşlara da teşekkür ediyorum.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ